Kamermeerderheid wil maatregelen voor werkloze afgestudeerde docenten

Schooldonderdag 04 juli 2013 22:22

De Kamer wil dat de regering met maatregelen komt om talentvolle afgestudeerde leerkrachten basisonderwijs voor het onderwijs te behouden, dankzij een motie van ChristenUnie-parlementariër Joel Voordewind. Veel net afgestudeerde leraren zitten op dit moment thuis. Voordewind: ,,Nu is er een overschot aan docenten, maar in veel regio’s, zoals Noord-Brabant en de Drechtsteden, ontstaat vanaf 2015 juist een tekort door vergrijzing. We moeten nu maatregelen nemen tegen het dreigende tekort aan docenten.”

Volgens de parlementariër hebben we deze afgestudeerde docenten bovendien hard nodig om de druk op de klas te verminderen. ,,Er moet meer personeel beschikbaar komen om bijvoorbeeld de gevolgen van grotere klassen of meer zorgleerlingen op te vangen.”

“Het onderwijs dreigt een flink aantal goede docenten kwijt te raken. Nu worden ze tijdelijk op straat gezet, binnen een paar jaar heeft de onderwijssector deze mensen hard nodig vanwege vergrijzing in de sector”, zegt Kamerlid Joël Voordewind.

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari