Schriftelijke vragen Gert-Jan Segers en Stieneke van der Graaf over het bericht «Korpschef: Partydrugs moeten af van «normaal» imago»

woensdag 11 april 2018 00:00

Schriftelijke vragen Gert-Jan Segers en Stieneke van der Graaf aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en voor Medische Zorg en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuknr. 20189Z06701

Vraag 1
Kent u het bericht «Korpschef: Partydrugs moeten af van «normaal» imago»? 1)

Vraag 2
Deelt u de mening dat drugsgebruik niet onschuldig is, onder meer omdat het leidt tot verslaving en daarbij behorende gezondheidsklachten en de productie en levering van drugs gepaard gaat met criminaliteit, geweld en intimidatie?

Vraag 3
Deelt u de mening geuit door korpschef Akerboom dat het gebruik van drugs in het uitgaanscircuit te veel is genormaliseerd en zelfs wordt geromantiseerd?

Vraag 4
Deelt u de mening dat alles op alles moet worden gezet om te strijden tegen de romantisering en normalisering van drugs en scherp voor het voetlicht te brengen dat ook achter de pil of het lijntje in het weekend een wereld van misdaad schuil gaat? Zo ja, welke actie onderneemt u daartoe?

Vraag 5
Wat doet u, naast preventie op het gebied van alcohol en roken, aan preventie om te voorkomen dat jongeren niet beginnen met het gebruik van drugs?

1) https://www.nu.nl/binnenland/5215379/korpschef-partydrugs-moeten-af-van-normaal-imago.html

Meer informatie

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

september 2021

juni

mei

april

februari

december 2020