Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf en Madeleine van Toorenburg (CDA) over de uitzending «Donny pleegde zelfmoord door gokschulden»

28-05-2018 00:00 28-05-2018 00:00

Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf aan en Madeleine van Toorenburg (CDA) aan de Minister voor Rechtsbescherming

Kamerstuknr. 2018Z09732

Vraag 1
Heeft u kennisgenomen van de uitzending «Donny pleegde zelfmoord door gokschulden»? 1)

Vraag 2
Hoe kan het dat Unibet actief is op de Nederlandse markt terwijl het aanbieden van online kansspelen verboden is? Wat gaat u eraan doen om hier zo snel mogelijk een einde aan te maken?

Vraag 3
Hoe kan het dat ondanks het «Samenwerkingsconvenant Kansspelautoriteit-betaaldienstverleners» betalingen aan Unibet gewoon mogelijk zijn?

Vraag 4
Waarom worden illegale aanbieders pas op de lijst (op basis waarvan betaaldienstverleners geen betaaldiensten leveren aan die aanbieders) gezet als er een bestuurlijke sanctie door de Kansspelautoriteit is opgelegd? Al het aanbod van online kansspelen is toch per definitie illegaal?

Vraag 5
Bent u bereid alle online aanbieders van kansspelen op deze lijst te zetten? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6
Bent u bereid betaaldienstverleners die zich nog niet bij het convenant hebben aangesloten op hun verantwoordelijkheid te wijzen en er bij hen op aan te dringen dit alsnog te doen?

1) https://eenvandaag.avrotros.nl/item/donny-pleegde-zelfmoord-door-gokschulden/

Informatie

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

februari 2021

januari

december 2020

november