Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf over de wirwar van reisproducten in het openbaar vervoer (OV) en de noodzaak van tariefintegratie

vrijdag 13 juli 2018 00:00

Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

Vraag 1
Kent u het artikel «Tijd voor noordelijk traject-abonnement»? 1)

Vraag 2
Deelt u de mening dat de reiziger hinder en hoge kosten ondervindt, omdat grenzen tussen concessiegebieden en verschillende vervoerders zorgen voor een wirwar aan reisproducten?

Vraag 3
Deelt u de mening dat een noordelijk trajectabonnement in de drie noorde-lijke provincies een oplossing is voor dit probleem? Vindt u het wenselijk dat het noordelijk trajectabonnement zo snel mogelijk gerealiseerd wordt?

Vraag 4
Deelt u de mening dat tariefintegratie in heel Nederland wenselijk is voor reizigers die naar school of werk reizen met een abonnement, omdat het klantvriendelijker is en kosten bespaart? Op welke manier wilt u reisproduc-ten beter laten aansluiten op de wensen van reizigers? Bent u bereid om hierover in overleg te treden met vervoerders en provinciale overheden? Ziet u kansen om al in 2019 zoveel mogelijk tariefintegratie toe te passen, zodat de reiziger centraal komt te staan?

1) Dagblad van het Noorden, 4 juli 2018, Tijd voor noordelijk traject-abonnement

Meer informatie

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

februari 2021

januari

december 2020

november