Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf over de gevolgen van de invoering van de ja/ja-sticker voor huis-aan-huiskranten

dinsdag 28 januari 2020 00:00

Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf aan de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media

Kamerstuknr. 2020Z01331

Vraag 1
Bent u ervan op de hoogte dat steeds meer gemeenten de eis stellen dat hun inwoners een ja/ja-sticker op hun brievenbus plakken als ze nog reclamefolders en huis-aan-huiskranten willen ontvangen? 1)

Vraag 2
Deelt u de mening dat huis-aan-huiskranten een belangrijke rol spelen in de lokale nieuwsvoorziening, een belangrijk communicatiemiddel zijn binnen lokale gemeenschappen en dat zij tevens een belangrijke functie vervullen als waakhond van de lokale democratie?

Vraag 3
Deelt u de constatering dat het ja/ja-beleid een bedreiging vormt voor het voortbestaan van huis-aan-huiskranten, doordat hun oplage en advertentie-inkomsten drastisch zullen dalen? Deelt u de mening dat het zeer onwenselijk zou zijn als huis-aan-huiskranten verdwijnen c.q. een minder groot bereik krijgen?

Vraag 4
Welke rol ziet u voor uzelf weggelegd om bij te dragen aan oplossingen die de belangrijke functie van huis-aan-huiskranten erkennen en ondersteunen? Bent u bereid om hierover in gesprek te gaan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en andere betrokken partijen?

1) https://www.trouw.nl/binnenland/huis-aan-huiskranten-luiden-de-noodklok-om-milieubeleid~b8bd7959/

Meer informatie

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari