Voordewind: Steun actie JmeO 'bijbels voor kerk in Minya'

bijbels10-03-2014 11:08 10-03-2014 11:08

In de Egyptische chaos in van 2013 gingen diverse kerken in vlammen op. ChristenUnie-politici Joël Voordewind en Peter van Dalen bezochten begin 2014 één van die verbrande kerken in het Egyptische stadje Minya.

Niet alleen de kerk was verwoest, ook hun bibliotheek met bijbels, zangboeken en andere lectuur is in het vuur verloren gegaan. Daarom beveelt de Joël Voordewind van harte een bijzondere actie aan van Jeugd met een Opdracht om geld in te zamelen voor de verbrande kerken in Egypte. De opbrengst van de actie gaat specifiek naar christenen in Minya, zodat zij nieuwe bijbels kunnen aanschaffen. 

Jeugd met een Opdracht heeft als doel om: God te kennen en Hem bekend te maken. JmeO-medewerker Miranda Tollenaar bezocht in oktober de Presbyteriaanse Gad al-Saye kerk, één van ruim 60 kerken in Egypte die in augustus 2013 door brandstichting ernstige schade opliep. Daar realiseerde zij zich niet alleen dat de dominee van deze kerk, Sameh Ibrahim, hetzelfde doel nastreeft maar ook dat het hem bij de uitvoering daarvan heel lastig wordt gemaakt. Tollenaar: “Toen ik dominee Sameh in Egypte ontmoette dacht ik: stel je voor dat hij een familielid van mij zou zijn geweest, wat zou ik dan hebben gedaan?" Deze gedachte resulteerde vervolgens in de aktie om geld in te zamelen voor een nieuwe bibliotheek. Het is voor christenen in Egypte een enorme aanmoediging om te weten dat wij, in het westen, hen niet zijn vergeten."

Joel Voordewind: "Met collega Peter van Dalen heb ik enkele weken geleden tot mijn enkels in de verbrande bijbels gestaan. Laten we onze verdrukte Egyptische broeders en zusters een hart onder de riem steken door geld te doneren. Daardoor kunnen onze broeders en zusters in Egypte hun kerken opnieuw opbouwen en weer bijbels aanschaffen. Een hele concrete manier om christenen in onderdrukking te ondersteunen. Samen kunnen we ze helpen."

Kijk op de site van Jeugd met een Opdracht hoe je een gift over kan maken.

Bekijk hier hoe Voordewind en van Dalen begin dit jaar de kerken bezochten:Labels
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'Voordewind: Steun actie JmeO 'bijbels voor kerk in Minya''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > maart