Vrij Nederland zomerrapport: Carla Dik winnaar, Carola Schouten derde

woensdag 24 juni 2015 11:58

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber is de meest effectieve parlementariƫr van het afgelopen jaar. Dat concludeert Vrij Nederland in haar jaarlijkse onderzoek naar de beste Tweede Kamerleden. Dik-Faber scoort een 10. Carola Schouten, eveneens Kamerlid voor de ChristenUnie, staat met een 9,7 op de derde plek.

Vrij Nederland hanteert een groot aantal criteria om te bepalen wie het beste Kamerlid is, waaronder het aantal ingediende moties en amendementen, het percentage dat daarvan is aangenomen en het aantal media-optredens.

Enkele quotes uit het rapport:

Over Carla Dik-Faber "Maar tegelijk heeft haar fractie op cruciale dossiers een sleutelpositie, zodat Dik-Faber vaak net het verschil kan maken. Bijvoorbeeld door te zorgen dat ondanks massale zorghervomingen meervoudig gehandicapten thuis kunnen blijven wonen."

Over Carola Schouten: "Binnen haar partij roemen ze haar relationele vaardigheden die onmisbaar zijn om in het versplinterde politieke landschap resultaten te behalen."

Carla Dik-Faber haalde het afgelopen jaar veel resultaten binnen haar portefeuille met onder meer zorg en duurzaamheid als belangrijke thema’s. Ze pleitte voor ruimte in de samenleving voor mensen met het syndroom van Down, maar keerde zich ook fel tegen de gaswinning in Groningen. Meer dan ieder ander Kamerlid slaagde ze er in steun te krijgen voor haar moties en amendementen.

Dik-Faber: “Ik ben blij met de mooie klassering in het Haagse zomerrapport. Ik zie het als erkenning dat we als ChristenUnie in de Kamer goed bezig zijn en impact hebben. Dat is een enorme stimulans voor mij en de rest van onze fractie.”

Hetzelfde geldt voor Carola Schouten, die op plek drie staat. Met twee Kamerleden in de top drie, behaalt de ChristenUnie een zeer goede score. Het overzicht van de beste parlementariërs is vandaag gepubliceerd in het Haagse zomerrapport van Vrij Nederland.

Labels
Carla Dik
Carola Schouten

« Terug

Reacties op 'Vrij Nederland zomerrapport: Carla Dik winnaar, Carola Schouten derde'

Gerritsen, N.E. (Ninotska) [86203]
Geplaatst op: 26-06-2015 12:26
Top!, dames!!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden