Schriftelijke vragen Gert-Jan Segers over het bericht «Meisjes zwijgen liever»

dinsdag 12 juni 2018 00:00

Schriftelijke vragen Gert-Jan Segers aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het bericht «Meisjes zwijgen liever»

Kamerstuknr. 2018Z11047

Vraag 1

Hebt u kennisgenomen van het bericht «Meisjes zwijgen liever»? 1)

Vraag 2

Deelt u de mening dat het van groot belang is dat slachtoffers van mensenhandel en zedendelicten aangifte doen?

Vraag 3

Deelt u de mening dat de lage aangiftebereidheid in zeden- en mensenhandel zaken problematisch is, te meer daar het ook vaak om minderjarige kinderen gaat?

Vraag 4

Klopt het dat de aangiftebereidheid terugloopt?

Vraag 5

Deelt u de mening dat als een slachtoffer aangifte doet, alles in het werk moet worden gesteld om hier werk van te maken en dat het onacceptabel is als deze zaken op de plank belanden?

Vraag 6

Wat vindt u, in het licht van de vorige vraag, van de ervaringen van in bovengenoemd artikel genoemde Merel van Groningen, Richard Körver en het Centrum Kindermishandeling (CKM)?

Vraag 7

Welke prioriteit heeft de aanpak van zeden- en mensenhandelzaken bij de politie? Hoe heeft de capaciteit en de expertise zich de afgelopen jaren ontwikkeld?

Vraag 8

Wat gaat u doen om te zorgen dat slachtoffers laagdrempelig aangifte kunnen doen, de aangiftes van slachtoffers in zeden- en mensenhandelzaken serieus genomen worden en de aangiftebereidheid in dit soort zaken niet daalt, maar stijgt?

1) De Telegraaf, vrijdag 8 juni 2018

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

september 2021

juni

mei

april

februari

december 2020