Schriftelijke vragen Gert-Jan Segers over drugsgebruik op het Amsterdam Dance Event (ADE)

dinsdag 27 oktober 2015 00:00

Schriftelijke vragen van ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers als lid van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie aan de minister van Veiligheid en Justitie

Onderwerp:   Drugsgebruik op het Amsterdam Dance Event (ADE)

Kamerstuk:    2015Z19843

Datum:           27 oktober 2015

Vraag 1

Kent u het bericht “Politie: vrouw waarschijnlijk dood door drugs”1) en ‘Opnieuw honderden aanhoudingen bij Amsterdam Dance Event’? 2)

Vraag 2

Klopt het dat er veel drugs gebruikt wordt op en rond het Amsterdam Dance Event (ADE) en dat de politie ruim 250 bezoekers heeft moeten arresteren?

Vraag 3

Klopt het dat er aanleiding was voor nog veel meer arrestaties, zoals in de media is gemeld, maar dat dat organisatorisch ondoenlijk was voor de politie?

Vraag 4

Hoe kijkt u terug op de maatregelen die dit jaar genomen zijn om massaal drugsgebruik te voorkomen?

Vraag 5

Hoe beoordeelt u het ‘vijfpillenbeleid’ dat op het ADE gevoerd werd en bent u van mening dat dit beleid niet strookt met de wet- en regelgeving op het gebied van harddrugs?

Vraag 6

Welke mogelijkheden heeft u om festivals en/of gemeenten die een dergelijk ruim beleid hanteren streng aan te pakken en zijn deze mogelijkheden in dit geval optimaal benut?

Vraag 7

Heeft u contact met de organisatie van het festival over het jaarlijks toenemende drugsgebruik en bent u bereid om samen met de gemeente Amsterdam met de organisatie van het festival in gesprek te gaan over het massale drugsgebruik?

Vraag 8

Welke verantwoordelijkheid heeft de organisatie van het ADE zelf bij het voorkomen en controleren van drugsgebruik tijdens hun evenement en hoe heeft de organisaties die verantwoordelijkheid dit jaar waar gemaakt?

Vraag 9

Bent u bereid te onderzoeken hoe festivals waar op grote schaal harddrugs wordt gebruikt, en waar op dit punt geen verbetering optreedt, kunnen worden verboden?

Vraag 10

Wat gaat u in de toekomst doen om verboden bezit van harddrugs op het ADE tegen te gaan en zoveel mogelijk te voorkomen dat opnieuw dodelijke slachtoffers zullen vallen als gevolg van drugsgebruik op festivals?

1) http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/17/politie-vrouw-waarschijnlijk-dood-door-drugs

2) http://nos.nl/artikel/2063787-opnieuw-honderd-aanhoudingen-bij-amsterdam-dance-event.html?

Toelichting:

Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Oskam (CDA), ingezonden 26 oktober 2015 (vraagnummer 2015Z19754)

Voor meer informatie: www.tweedekamer.nl.

 

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

september 2021

juni

mei

april

februari

december 2020