Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf over het bericht «Populaire games overtreden gokregels»

maandag 23 april 2018 00:00

Schriftelijke vragen Stieneke van der Graaf aan de Minister voor Rechtsbescherming en de Staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuknr. 2018Z07622

Vraag 1
Kent u het bericht «Populaire games overtreden gokregels»? 1)

Vraag 2
Kunt u een inschatting geven in hoeverre ook andere spellen gebruik maken van «loot boxes»?

Vraag 3
Kunt u toelichten waarom niet alle «loot boxes» die tegen betaling kunnen worden geopend, aangemerkt en aangepakt kunnen worden als kansspel?

Vraag 4
Kunt u bevestigen dat ook de spellen waar de prijzen uit de «loot boxes» niet te verhandelen zijn, het risico op verslaving en grote financiële uitgaven vergroten? Zouden deze «loot boxes» niet ook onder de kansspelwet moeten vallen? Bent u bereid daartoe voorstellen te doen?

Vraag 5
Welk deel van de 24 miljard euro die grote bedrijven naar schatting verdienen aan de virtuele schatkistjes wordt door Nederlandse jongeren opgebracht?

Vraag 6
Wat gaat u doen teneinde te voorkomen dat jongeren als «cash-cow» dienen van de game industrie, waarbij het risico op verslaving en onverantwoorde financiële uitgaven levensgroot is? Bent u bereid de game-industrie hierop aan te spreken?

Vraag 7
Kunt u aangeven hoeveel mensen zich laten behandelen in de verslavings-zorg vanwege een kansspelverslaving en/of een gameverslaving? Hoeveel daarvan zijn kinderen of jongeren? Zijn de cijfers uit te splitsen naar leeftijdscategorie?

Vraag 8
Wat is de aanpak om game-verslaving te voorkomen en de jongeren bewust te maken van de risico’s op gokverslaving ook bij dit soort spellen?

1) https://nos.nl/artikel/2228041-populaire-games-overtreden-gokregels.html

Informatie

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

februari 2021

januari

december 2020

november