Behoud regenwoud en aandacht voor mensen

vrijdag 12 mei 2006 23:49

Op de laatste dag hebben we nog een heel interessant gesprek met een vertegenwoordiger van palmoliebedrijven. Zijn informatie staat op sommige punten haaks op wat ons eerder is verteld. Ook nuanceert het beeld dat we van de kleine boeren hebben gekregen waar we mee spraken op donderdag. Een interessante ontmoeting. Vandaag namen we ook afscheid van onze begeleiders van de Indonesische NGO’s. Wij gaan terug naar Nederland. Zij blijven hier achter. We bedankten voor de geweldige inzet die ze hebben getoond en voor de goede organisatie van ons bezoek.

Nu zit ik in het vliegtuig en denk na over mijn persoonlijke conclusie van dit werkbezoek: Voor mij is het duidelijk geworden dat behoud van het regenwoud en zorg voor een ontwikkelingen van de mensen die in het hart van dat regenwoud wonen bij elkaar horen. Duurzaam gebruik van de natuur en aandacht voor de mensen die in de natuur wonen. Daarin moet een balans gevonden worden. Kortom aandacht voor nature and poverty, We hebben daar ook goede aanzetten voor gezien. Ik was onder de indruk van de Credit Union. Een coöperatie voor micro krediet waardoor arme mensen elkaar helpen te sparen en vooruit te komen.

Op uitnodiging van het natureandpoverty* programma zijn de Tweede-Kamerleden Boris Dittrich (D66), Tineke Huizinga-Heringa (ChristenUnie) en Henk Jan Ormel (CDA) van 5 tot en met 13 mei op reis geweest naar Kalimantan, het Indonesisch deel van het eiland Borneo. De delegatie werd geleid door de Leidse antropoloog dr. Gerard Persoon, deskundig op het gebied van ontbossingvraagstukken.
Labels
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'Behoud regenwoud en aandacht voor mensen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.