week 34 - 2006

zaterdag 26 augustus 2006 17:30

Daar ben ik weer. Na enige weken van afwezigheid pak ik mijn weblog weer op. In de afgelopen weken heb ik drie weken vakantie gehad. Heerlijk uitgerust met het gezin in Zuid-Frankrijk. Even geen politiek. Tenminste, ik ben een enkele keer een internetcafé ingestapt om mijn mailbox wat te legen en digitaal kranten te lezen. Helemaal kom je er nooit los van. Dat is de aard van het beestje, zullen we maar zeggen.

Deze zomer stond vooral de strijd in het Midden-Oosten centraal. En de uittocht van politici. Ik kijk zelf niet zo op van de namen van vertrekkende collega’s en bewindspersonen: Peijs, Veerman, Dekker, Dittrich, van der Laan, van Aarsten. Het zat er aan te komen. Dat geldt ook voor het vertrek van Frans Weisglas. Ik had niet verwacht dat staatssecretaris Schultz zou gaan vertrekken. Hoewel ik geen liberaal ben, vind ik haar één van de beste staatssecretarissen. Ze kent haar dossiers altijd goed. Daarom was het des te onbegrijpelijker dat ze zo de fout is ingegaan met de NS-dienstregeling 2007. Ze had daar natuurlijk nooit mee akkoord moeten gaan. Mede daardoor kon ik nu eerder van reces terugkomen om in de Kamer te debatteren. Dat debat zetten we volgende week voort met minister Peijs. Schultz is namelijk (opnieuw) met zwangerschapsverlof. Voor 2007 zijn de keuzen echter al gemaakt. Ik heb inmiddels honderden reacties gehad van ontevreden treinreizigers. Hier heeft het kabinet iets uit te leggen.


Ik heb inmiddels ook al weer spreekbeurten verzorgd. Zo was ik in Leiden te gast bij studentenverenigingen voor een debat met Boris van der Ham. Altijd leuk. Dit zal het de komende maanden gaan worden. Veel op pad en overal in debat. De campagne is eigenlijk al begonnen.


Het aantal deelnemende partijen aan de verkiezingen groeit overigens snel. Nawijn met zijn Partij voor Nederland. De tekst van zijn pamflet getuigt van een groot populisme. Dat ademt ook de club van Geert Wilders uit. Geert raakte deze week zelf maar niet uitgepraat over zijn fantastische kandidaten. Bart-Jan Spruijt zal daar niet bij. Hij pakte op het juiste moment zijn (politieke) koffers. Het duo Pastors en Eerdmans kwam ook naar buiten met hun Eén Nl. Het wordt echt dringen over rechts.  Je zal er als kiezer haast duizelig van worden. Vandaag lees ik ook dat klokkenluider Bos de Tweede Kamer in wil. Die kan er  ook nog wel bij. Join the club!


Het CDA was deze keer het eerst met haar verkiezingsprogramma. De meeste aandacht ging uit naar de 40-urige werkweek (daar gaat de politiek niet eens over, maar dit terzijde) en het feit dat het CDA denkt dat de vergrijzing geen extra maatregelen vraagt. Hoewel, er wordt fors bezuinigd in de zorg als het aan het CDA ligt. Persoonlijk vind ik ook opmerkelijk dat het CDA scholen wil verplichten om voor- en naschoolse kinderopvang te regelen. Dat betekent met terugwerkende kracht steun voor de motie van Aartsen/Bos, die men destijds zo fel bekritiseerd heeft. De VVD schijnt de kinderopvang voor werkenden helemaal gratis te willen maken, zo lees ik in de Telegraaf. Wie gaat dit allemaal betalen? Het wordt langzamerhand steeds gekker met dit onderwerp.


Als ChristenUnie komen we 5 september met ons verkiezingsprogramma naar buiten. We zijn er de afgelopen weken erg druk mee geweest. Deze week als fractie drie dagen op de heide doorgebracht. Daar waren ook kandidaten voor de lijst bij. Het waren prima dagen. Goede sfeer en veel werk verzet. We zijn ook nog een dagdeel naar Doorn geweest om met deelnemers van het christelijk sociaal congres over ons verkiezingsprogramma te spreken. Dat leverde goede input en feed back op. Fijn dat dit kon.


Begin deze week met enkele collega’s nog op bezoek geweest bij de Nationale Conventie. We mochten commentaar geven op concept teksten. Dat zag er voor een groot deel goed uit. Deze week ook een gesprek gehad met Klaas Pieter Derks, voorzitter van CNV-Jongeren. Een prima kerel op een mooie plek.


Komende week gaan we weer helemaal los. Ik ben er klaar voor. Op naar 22 november.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 34 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.