23 december - week 51 - 2006

zaterdag 23 december 2006 18:38

Deze week werd definitief duidelijk dat CDA, PvdA en ChristenUnie met elkaar in gesprek gaan met als doel een regering te vormen. Voor de ChristenUnie is dat de eerste keer in de geschiedenis van de partij (en haar voorgangers). Ik ben zelf lid geworden van ons formatieteam en heel direct bij het gebeuren betrokken. Het zijn spannende tijden.

Het feit dat de ChristenUnie nu zo serieus aan de coalitieonderhandelingen deelneemt was voor sommige media aanleiding om de ChristenUnie eens goed tegen het licht te houden. Dat gebeurde vaak behoorlijk eenzijdig. O.a. Trouw ging daarin heel ver. Onder de kop 'wie is er bang voor de ChristenUnie?', kwamen een aantal mensen aan het woord die duidelijk maakte dat Nederland met de ChristenUnie in de regering ver in de tijd zou  worden teruggeworpen. Als Tweede Kamerlid voor deze partij heb ik het allemaal met enige verbazing gelezen. Natuurlijk hebben wij onze opvattingen. Goed dat daar nog eens naar gekeken wordt. En natuurlijk willen wij graag zoveel mogelijk van onze idealen bereiken. Dat is ons goed (democratisch) recht. Niet iedereen hoeft het daar mee eens te zijn. Al mag dat natuurlijk wel. Maar het getuigt van weinig respect om ons als een partij van infantiele en enge mensen neer te zetten.

In de Kamer was er deze week voor mij niet zo heel erg veel te doen. Al heb ik er wel vele uren doorgebracht. Woensdagochtend de eerste Presidiumvergadering met Gerdi Verbeet als voorzitter. Dinsdagavond het kerstdiner met de fractie. Dat was erg gezellig. En woensdag als laatste vergaderdag voor het reces werd het ook weer erg laat. Ik was om 02.30 uur thuis. Heerlijk reces. Nou ja, reces. Vrijdagmiddag nog een vergadering gehad. Vrijdagavond nog een vergadering van  Raad van Toezicht van de Zorgcombinatie Zwolle e.o. Aansluitend naar de huwelijksreceptie van mijn neef Julian.

En nu stop ik even met mijn weblog. Volgend jaar kunt u mij natuurlijk weer terugverwachten. Al zal ik me vanwege de formatie terughoudender moeten opstellen dan ik gewend ben. Dat is niet anders. Ik wens alle lezers van mijn weblog fijne kerstdagen en een gezegend 2007 toe.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '23 december - week 51 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.