20 januari - week 3 - 2007

zaterdag 20 januari 2007 12:07

Vorige week was het er niet meer van gekomen om mijn weblog te schrijven. Dat overkomt me niet vaak. De formatiebesprekingen vragen echter heel veel tijd en energie. Vorige week in het Catshuis en deze week in de Zwaluwenberg in Hilversum. De Zwaluwenberg is het onderkomen van de (deze week nieuw aangetreden) Inspecteur-Generaal van de Krijgsmacht, Michiel van Maanen. Ooit ook de plaats waar prins Bernhard dertig jaar lang zijn werkvertrekken heeft gehad. Zo kom je nog eens ergens.

Er wordt deze weken hard gewerkt. Het zijn niet alleen de vele vergaderuren aan de rondreizende formatietafel. Dat tikt inmiddels wel erg aan. Daarom heen wordt ook veel tijd gestoken in de voorbereidingen van de besprekingen. Er wordt veel van ons gevraagd. We zijn er ons met elkaar goed van bewust waar we mee bezig zijn en dat resulteert in veel noeste arbeid. En dat aansluitend op de al intensieve voorbereidingen voor de verkiezingen en de verkiezingscampagne zelf. Ik heb nog niemand horen klagen. Ik zeg niets teveel als ik opmerk dat ik trots op onze club ben.

Persoonlijk vind ik het in deze weken ook bijzonder om de media bij te houden. Er wordt veel over ons en de formatie geschreven. Bijzonder om te zien en te horen wat ze er soms van maken. Ook op televisie is er de nodige aandacht aan de ChristenUnie besteed. Niet alleen door de Nederlandse zenders. Deze week kwam de ARD zelfs opnamen maken. Tineke heeft ze te woord gestaan. 

Het Kamerwerk is deze week ook weer gestart. Daar loop ik nu wel iets anders rond. Voor André en mij is er geen ruimte om het Kamerwerk nog te doen. Een deel van de week zijn we ook niet in den Haag geweest. Dat vraagt van de andere kamerleden weer een stapje extra. Zo zal Ernst voor mij de behandeling van de begroting Binnenlandse Zaken overnemen. Tineke heeft deze week overigens voor André de begroting Justitie overgenomen. Zo doen we dat voor elkaar. Joel en Cynthia zijn weer veilig terug van hun buitenlandse reizen (Afghanistan en de Antillen).

Als je aan het onderhandelen bent, heb je niet altijd door wat er buiten agaande is. De storm van donderdag kon ons echter niet ontgaan. Ik maakte me wat zorgen over mijn vrouw en kinderen, maar gelukkig is het met hen allemaal goed gegaan. Nu ik het toch over hen hebt. Ik zie ze deze weken weinig, maar gelukkig hebben ze begrip voor de situatie. Het gaat verder goed. Aron is deze week geslaagd voor zijn theorie-examen en hoopt over twee weken zijn rijbewijs te halen. Esther, mijn oudste dochter, is bijna klaar met haar stage in Almere. Ze studeert aan de HBO-V (2e jaars). Ze vindt het werken in de gezondheidszorg geweldig. Mooi. Zo lever ik op een indirecte wijze ook een bijdrage aan het wegwerken van de tekorten in de gezondheidszorg! 

Vrijdagavond heb ik samen met Eddy van Hijum (CDA) onze inmiddels oud-collega en stadgenoot Co Verdaas (PvdA) uitgegeten. Ook Herman Wiersema (oud-medewerker van Co en regelaar van onze gezamenlijke werkbezoeken) was daarbij aanwezig. In de afgelopen jaren hebben wij al laten zien dat CDA, PvdA en ChristenUnie goed en plezierig kunnen samenwerken. Het Zwolse model verdient in onze ogen landelijke uitwerking. We hebben er het glas nog maar eens op geheven.  

Vanmiddag ga ik weer hardlopen. Dat lukt onvoldoende deze weken. In Friesland had ik mijn spullen nog bij me, maar kwam het er niet van. In plaats van 2 à 3 keer per week kan ik nu maar 1 keer hardlopen. Dat moeten we straks maar weer gaan inhalen.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '20 januari - week 3 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.