27 januari - week 4 - 2007

zaterdag 27 januari 2007 18:21

De vierde week van de (in)formatiegesprekken zit er inmiddels op. Als alles goed gaat moeten we het volgende week af kunnen maken. Ik ben daar optimistisch over. Al moet je je nu op voorhand rijk rekenen. We moeten wel tot het einde toe scherp blijven. Het is fijn om te constateren dat de formatiegesprekken goed opschieten. Onder leiding van Herman Wijffels hebben we er de vaart goed in. Mentaal en fysiek zijn het zware weken. Maar het is ook uiterst boeiend om op dit niveau met de toekomst van Nederland bezig te zijn. Je zult me dus niet horen klagen.

Ik zal wel blij zijn als het karwei er op zit. Dan kunnen we ook met het resultaat naar buiten. De stilte die we naar buiten toe betrachten wordt namelijk niet door iedereen op prijs gesteld. Met name de pers begint zich steeds meer te roeren. Ik begrijp dat wel. Ik hoop echter dat er aan de andere kant ook begrip is voor het feit dat wij ons graag op de inhoud van de besprekingen willen concenteren. Iedere dag een stuk in de krant over die besprekingen zou de voortgang daarvan echt vertragen. Daar is niemand bij gebaat.

Over de pers gesproken. Deze week reageerde een journalist boos in mijn richting omdat ik geen bevestiging wilde geven van wat hij meende dat het geval was. 'Ik weet van niets', was namelijk mijn reactie. Zijn boosheid was niet terecht. Zijn vermeende constatering klopte namelijk niet. Indirect probeerde ik hem dat duidelijk te maken. Tja.  

Vier weken lang (in)formeren betekent ook vele uren door brengen met Balkenende, Bos, Rouvoet, Tichelaar, Verhagen, Wijffels en de ondersteunende ambtenaren. De afgelopen week alle dagen in het Catshuis. Dinsdag was een 'gewone' kamerdag. Dan zie je ook de fractie nog eens. En uiteraard ons formatieteam. We hebben geregeld contact en spreken dan over de voortgang van de besprekingen.

Ik had dinsdag een gast bij mij. Bert Wienen uit Assen. Hij neemt deel aan de leiderschapstraining van Perspectief, onze jongerenorganisatie. Ik ben zijn coach en heb deze weken enkele gesprekken met hem. Bert heeft ook de fractievergadering bijgewoond en nog op de tribune gezeten. Dat kon er deze week ook nog wel even bij.

Vrijdagavond was ik eindelijk weer thuis bij mijn gezin. Vandaag viert mijn jongste dochter haar verjaardag. Gelukkig valt dat in het weekend. Ook nog drie kwartier hardgelopen. Ik had deze week mijn spullen nog bij mij, maar er was weer niet van gekomen. In één van de ondersteunende ambtenaren heb ik overigens een 'loopmaatje' gevonden. Je kunt niet altijd over zware onderwerpen praten, niet waar. En ik praat liever over hardlopen dan met André over snookeren. Daar vind ik nu echt geen (biljart)bal aan!

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '27 januari - week 4 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.