26 februari - week 9 - 2007

maandag 26 februari 2007 21:02

In de afgelopen week is het kabinet Balkenende IV van start gegaan. Ik zat zelf in een taxi naar de studio in Hilversum, maar heb later de beelden van de bordesscene terug gezien. Een prachtig moment. Niet in de minste plaats vanwege het feit dat er twee ChristenUnie-ministers tussen stonden. Dat deed me wat. Het is dan ook de eerste keer in de geschiedenis van onze partij. De perspresentatie van zowel Eimert als André vond ik later op de dag erg goed.

Het vertrek van André uit de fractie heeft mijn werkdruk behoorlijk doen toenemen. Opnieuw veel media deze week. Onder meer een uur live in de uitzending van BNR. Ik werd geinterviewd door Bernard Hammelburg, die ik meer ken als correspondent in de VS. Ook een televisieopname gehad voor het programma Schepper en Co. Daarnaast nog een groot interview voor het Nederlands Dagblad. Praten, praten, praten.

Deze week kreeg ik ook de terugslag van weken hard werken. Woensdag had de koorts me in ieder geval te pakken. Gelukkig ging het een dag later weer wat beter.

In de afgelopen week hebben we met onze bewindspersonen nog even wat zaken afgehecht. Het is wel van belang dat de overgang goed verloopt. Zowel voor de vertrekkenden als voor degene die in de fractie blijven werken. ik heb er alle vertrouwen in.

Dat heb ik zaterdag ook gezegd op het ChristenUnie-congres in Lelystad. Meer dan 600 mensen waren daar op af gekomen. Het was een feestelijke bijeenkomst. Samen met André heb ik vragen beantwoord over het regeerakkoord. Ook heb ik voor het eerst in mijn hoedanigheid als fractievoorzitter het congres toegesproken. Daar heb ik leuke reacties op gehad.

na afloop van het congres heb ik mij door mijn zoon Aron (ja, ik heb soms ook een eigen chauffeur!) naar het park laten rijden waar we met mijn schoonfamilie een familieweekend vierde. Ik heb geprobeerd de politiek even van me af te zetten, maar dat valt in deze dagen niet mee.

Deze dagen staan in het teken van de voorbereidingen voor het debat over de regeringsverklaring. Dinsdag zullen we als fractie daarover ook vergaderen. Het debat is donderdag a.s. Voorafgaand aan de regeringsverklaring zullen Esmé Wiegman en Ed Anker beëdigd worden. Ook dat is bijzonder. Ze kunnen direct aan de bak. ik ga ervan uit dat we tot middennacht bezig zullen zijn. Vrijdag ga ik nog campagne voeren in Limburg en zaterdag is er een radio-1 debat. Werk genoeg. 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '26 februari - week 9 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.