5 maart - week 10 - 2007

maandag 05 maart 2007 19:07

Het lukt me nog niet om mijn oude ritme terug te krijgen bij het schrijven van mijn weblog. Dat heeft alles te maken met de overvolle agenda. Sinds ik fractievoorzitter ben geworden is het alleen meer geworden. In de afgelopen week heb ik mijn debuut in de kamer gemaakt als fractievoorzitter. Het debat over de regeringsverklaring was het moment om naar voren te treden. Ik kijk met plezier op het debat terug. De vele reacties die ik gekregen heb bevestigen mijn gevoel dat het goed gegaan is.

Zo'n debat ga je niet zonder voorbereidingen in. Samen met de overige kamerleden vd ChristenUnie en onze medewerkers heb ik me er vol ingegooid. Allereerst het voorbereiden van een goede spreektekst. Welke onderwerpen kies je wel, welke kun je laten vallen. Vijftien minuten is niet veel. Het is dus een kwestie van kiezen. Daarnaast heb ik me ook voorbereid op interrupties. Zowel om te pareren als om zelf te plaatsen. De tekst die ik heb uitgesproken is op de site van de ChristenUnie terug te vinden.

Het was bijzonder om de nieuwe regering in vak K te zien zitten. In het bijzonder als het gaat om de nieuwe ChristenUnie-bewindspersonen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van mijn partij dat dit gebeurd. Als historicus heb ik wel gevoel voor dergelijke situaties. Gelukkig ging het debat over meer dan alleen de dubbele nationaliteitenkwestie. De breedte van het voorgenomen kabinetsbeleid kwam goed uit de verf.

Donderdag zijn - voordat het debat begon - Esmé Wiegman en Ed Anker geinstalleerd. De fractie is nu weer compleet. We kunnen nu ook echt beginnen. Ik heb er zin in.

Naast de voorbereidingen voor het debat had ik ook weer de nodige media-optredens. Dat vraagt veel tijd. In de afgelopen week vooral radio-optredens (Radio-1-debat tussen fractievoorzitters, Standpunt.nl, een aantal actualiteiten-rubrieken). Ook een groot aantal aanvragen voor televisieoptredens. In de komende week o.a. het Elfde Uur, Pauw & Witteman en Nova TV.

Ik hoop dat ik na deze week weer wat lucht krijg. Dat mag onderhand wel weer eens. Het is zo druk geweest. Gelukkig gaat het thuis allemaal goed.  Mijn kinderen worden nu wel meer met mij 'lastig' gevallen. Dat is niet altijd leuk voor hen. Ik hoop dat het binnen de perken zal blijven.

Komende woensdag zijn de Statenverkiezingen. De peilingen zien er goed uit voor de ChristenUnie. Maar de echte peiling is toch echt pas woensdag als de kiezers naar de stembus/computer gaan. Het zou geweldig zijn als we de stijgende lijn door kunnen zetten. dat zou ook mooi zijn voor de samenstelling van de Eerste Kamerfractie. ga stemmen, is mijn advies aan iedereen. En uiteraard het liefst op de ChristenUnie.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '5 maart - week 10 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.