12 maart - week 11 - 2007

maandag 12 maart 2007 12:57

Er ligt weer een bijzondere week achter mij. De uitslag van de Statenverkiezingen was voor de ChristenUnie weer geweldig. Driemaal op rij scoren we nu goed bij verkiezingen. Voor de Statenverkiezingen was dat echt afwachten. De Provinciale Staten krimpen namelijk in met 200 zetels. Ik weet nog hoe we destijds onze sombere berekingen maakten. Nu blijkt dat we in veel Staten zetels winnen (Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland) en nergens er op achter uit gaan. Geweldig. Eén smetje op de uitslag is dat we helaas in Limburg geen zetel hebben weten binnen te halen. We zaten er wel dichtbij. Dat is een mooi streven voor de komende jaren.

In de afgelopen week stond mijn agenda weer overvol. Ook veel mediaoptredens. Onder andere bij het Elfde uur, Pauw&Witteman en Tros-Kamerbreed (radio). Er wordt wel wat gevraagd van een kersverse fractievoorzitter. Ik vind het wel leuk om te doen, maar het vraagt wel wat van je. Je moet er namelijk wel iedere keer staan. Gelukkig zijn de meeste reacties die ik ontvang positief. Dat stimuleert. Ik heb woensdagavond ook deel mogen nemen aan het slotdebat tussen fractievoorzitters. Dat was geen straf met een dergelijke uitslag.

In de Tweede Kamer was het deze week ook weer raak. We begonnen donderag direct met drie spoeddebatten. Allemaal aangevraagd door PVV/VVD. Dat is meer dan 30 zetels bij elkaar en dan heb je volgens het Reglement van Orde recht op een debat. Het is wel te hopen dat het niet iedere week zo gaat. De keuze van onderwerpen is namelijk niet echt gelukkig. In het bijzonder het spoeddebat over collega Arib vond ik een genante vertoning. Zo ga je niet met dit soort onderwerpen én elkaar om. Er wordt namelijk zeer direct op de man (in dit geval: vrouw) gespeeld.

Ik heb donderdag in de Tweede Kamer gewaarschuwd voor de toenemende verruwing van het debat. Zaterdag heb ik daar ook in het radio-1 Journaal nog iets over kunnen zeggen. Ik stond toen op een parkeerplaats bij de A28. Op terugweg van het Tros-Kamerbreed interview naar huis. Dat was al de tweede keer in twee weken tijd dat ik live vanuit een auto in de uitzending zat. Wat een flitsend bestaan heb ik toch.

Zaterdagavond ben ik met mijn zoon Aron nog naar Rotterdam geweest. Al weer bijna twee jaar geleden had wethouder Leonard Geluk (CDA) mij uitgenodigd een keer met hem naar een wedstrijd van Sparta te gaan. Nu kon het een keer: Sparta-NEC. Eindstand: 0-4. We leven met je mee, heb ik na afloop van de wedstrijd tegen de Sparta-fan Geluk gezegd. Het is ook maar een spelletje. Ik had zaterdagavond ook de gelegenheid om o.a. met Piet Boekhout (bestuursvoorzitter Albeda College) te spreken. Geweldig wat deze man in Rotterdam voor het beroepsonderwijs allemaal doet.

Ed Anker heeft donderdag zijn maidenspeeche al gehouden. Zo gaat dat bij de ChristenUnie: direct vol aan de bak. Esmé zal deze week volgen. Het is goed gegaan met Ed, heb ik gehoord. Ik was er zelf niet bij omdat ik bij het eerste bewindspersonenoverleg van de ChristenUnie aanwezig was. Altijd goed om vanuit verschillende partijgeledingen elkaar te informeren over wat ons bezighoudt. Ik heb onze bewindspersonen kunnen vertellen dat de fractie afeglopen woensdag de hele dag vergaderd heeft. Portefeuilles zijn verdeeld, werkafspraken gemaakt. Heel plezierig om dit te doen. De start is goed. Ik ben trots op 'mijn' fractieteam.  

Thuis gaat het gelukkig ook goed. Alleen is mijn dochter Lotte zaterdag van haar paard gevallen. Ze ligt nu op bed thuis. Even bijkomen. Zondag genoten van het heerlijke weer. Geweldig om de zon weer op je gezicht te voelen. Mooi ook om de natuur zich weer zien te ontplooien. In de buurt van mijn huis stonden zondagmiddag een aantal vogelaars met camera's een aantal pestvogels te bestuderen en fotograveren. Het is goed toeven in Zwolle, dat blijkt maar weer. Zelfs voor vogels.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '12 maart - week 11 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.