Introductie en Regeringsverklaring

maandag 05 maart 2007 22:14

Het is wel duidelijk dat ik nog even in het ritme moet komen: deze aflevering van mijn weblog is natuurlijk veel te laat. Ik vertrouw er maar op dat ik in verband met m’n inwerkprogramma voor de nieuwe functie verontschuldigd ben.

Vorige week (van 26 februari t/m 4 maart) stond voor mij en de collega-bewindslieden van VWS, Ab Klink en Jet Bussemaker, inderdaad in belangrijke mate in het teken van de introductie: een eerste presentatie aan alle VWS-medewerkers (zo’n 800), kennismaken met de eigen staf (voorlichter en woordvoerders, ambtelijke staf, directeuren), plus de nodige inhoudelijke presentaties en besprekingen over de belangrijkste thema’s. Mijn indrukken? Heel veel informatie, zeer betrokken en gemotiveerde mensen, en een prachtige, uitdagende portefeuille!

Donderdag het debat over de Regeringsverklaring. Boeiend om vanuit ‘vak K’ de inbreng van de fracties te mogen aanhoren. Je zit letterlijk aan de andere kant. De oppositiefracties geven veel aandacht aan Irak, medisch-ethische zaken en de kabinetsaanpak van dialoog met de samenleving. Daarnaast speelt Geert Wilders de kwestie van de dubbele nationaliteit hoog op; hij spitst zijn kritiek toe op de staatssecretarissen Aboutaleb en Albayrak, heeft het over het risico van belangenverstrengeling en trekt zo in feite hun loyaliteit aan Nederland in twijfel. Het is eigenlijk wel amusant dat hij mijn reactie van zaterdag op zijn aankondiging van deze actie bestempelt als ‘schandalig en regentesk’. Je zou toch verwachten dat iemand die zo stevig op de man speelt in elk geval zelf tegen kritiek moet kunnen, maar dat valt dus tegen. Hij wordt vanuit de Kamer adequaat van repliek gediend, o.a. door Jacques Tichelaar en Arie Slob. De motie van wantrouwen die hij tegen de beide staatssecretarissen wordt alleen door zijn eigen fractie gesteund.

Mijn week besluit ik met een campagnedag in Limburg. Toevallig is Mark Rutte die vrijdag ook in Maastricht en aan het Vrijthof drinken we samen een pilsje onder het motto ‘Samen leven, samen drinken’!


Bron: www.jeugdengezin.nl

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Introductie en Regeringsverklaring'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.