17 maart - week 11 - 2007

zaterdag 17 maart 2007 19:36

Eindelijk schrijf ik mijn weblog weer eens op zaterdagavond. Dat wil niet zeggen dat ik een rustige week heb gehad. Wel heb ik voor het eerst in weken eens een zaterdag vrij gehad. Dat werd wel eens tijd. Met mijn vrouw Marjette ben ik vandaag wezen winkelen en ik heb heerlijk hardgelopen. Dat blijft toch mijn favoriete sport. Hardlopenkleren aan, sportschoenen aantrekken en wegwezen. Heerlijk over de dijk langs de ijssel gelopen. Dan is de politiek ver weg.

Maandagavond heb ik ook nog hardgelopen. Overdag thuis gewerkt. Veel mails weggewerkt, columns geschreven en ook nog even een half uurtje in de zon gezeten. Wat is het heerlijk om de zon weer te voelen. Ik geniet altijd erg van het voorjaar.

Ik merk overigens dat mijn weekindeling er anders uit komt te zien nu ik fractievoorzitter ben. Dat is nog even schakelen. Ik heb met veel meer afstemmingsoverleggen te maken. Met de collega-fractievoorzitters van de coalitiepartijen, met onze eigen bewindspersonen, met mijn eigen fractie, met de partijvoorzitter enz. enz. Ook heb ik nu met veel meer afspraken te maken. Los van mijn eigen portefeuille zijn er veel mensen die met me willen praten. Deze week onder andere de voorzitter van de NCRV en de CdK van Flevoland. Ook heb ik meer met de media te maken. Donderdag nog opnamen gehad voor Netwerk en een interview met Elsevier.

Ik ben trots op onze nieuwkomers: Ed Anker en Esmé Wiegman. Ze gaan er direct vol in. Ed heeft vorige week al zijn maidenspeeche gehouden. Deze week was Esmé aan de beurt. Ze hield haar maidenspeeche in aanwezigheid van de minister-president tijdens het debat over de Europese Top. Nu eens aftellen wanneer de nieuwkomers van CDA en PvdA hun maidenspeeche houden. Dat kan nog wel eens maanden duren.

Deze week ook weer op pad geweest. Twee optredens buiten de deur moest ik vanwege agendaproblemen annuleren. Wel is het me gelukt om donderdagmorgen naar Skills Masters in Rotterdam te gaan. Geweldig om te zien hoe het beroepsonderwijs ook op een positieve manier in beeld kan komen. Vrijdagmiddag heb ik op het jubileumsymposium van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort gesproken.  Voor mij als oud-student was dat een eer en genoegen. 

Vrijdagavond afscheid genomen van de Raad van Toezicht van de Zorgcombinatie Zwolle e.o. Ik heb bijna al mijn nevenactiviteiten eraan gegeven. Het was altijd al worstelen met de agenda, maar nu vind ik dat niet meer verantwoord. Gelukkig is daar  begrip voor. Woensdagavond gelukkig ook nog tijd gehad om naar de kerk te gaan: biddag voor gewas en arbeid. Een oude maar waardevolle traditie.

Deze week trokken o.a. de rellen in het Utrechtse Ondiep veel aandacht. De aanleiding was triest. Diepe indruk heeft op mij ook gemaakt de tragische zelfdoding in Haarlem. Daar sprong een vader met zijn twee jonge zoontjes voor de trein. Verschrikkelijk. Is zoiets te voorkomen, zo vraag ik me af. In de Tweede Kamer is op initiatief van mijn fractiegenoot Joel Voordewind aandacht gevraagd voor de wijze waarop de media met dit soort zaken omgaat.

André Rouvoet ging deze week voor het eerst op pad in zijn nieuwe hoedanigheid als minister voor jeugd en gezin. De media-aandacht was groot. Goed dat het onderwerp aandacht krijgt. Ik hoop wel dat hij ondanks al die media-aandacht de gesprekken kan voeren die nodig zijn om goede keuzen te maken. Laat hij vooral de jongeren zelf daarbij niet vergeten. Een onnodige aansporing, vermoed ik zo.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '17 maart - week 11 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.