30 maart - week 13 - 2007

vrijdag 30 maart 2007 14:09

Deze week heb ik een prijs in ontvangst mogen nemen. De lofprijs der Nederlandse taal. De ChristenUnie heeft deze prijs ontvangen vanwege onze inzet voor de Nederlandse taal. Onder meer tot uiting komend in ons streven naar het verankeren van de Nederlandse taal in de Grondwet. Dit voornemen is in het coalitieakkoord terechtgekomen. Naast waarderende woorden voor de ChristenUnie was er tijdens de prijsuitreiking ook een waarschuwing te horen. André Rouvoet had namelijk tijdens een interview het woord 'commitment' tot driemaal toe in de mond genomen. Foei, André! Als hij hier mee doorgaat krijgt hij volgend jaar ongetwijfeld de sofprijs der Nederlandse taal!

Dinsdag had ik (eindelijk) weer eens een debat over een wetsvoorstel. Dat is nu echt minder geworden in mijn nieuwe hoedanigheid als fractievoorzitter. Het ging over particuliere scholen. In de afgelopen jaren is er rond een aantal scholen wat gedoe geweest. Met name de Iederwijsscholen. Met dit wetsvoorstel wordt eigenlijk op een verkapte wijze geprobeerd particuliere scholen aan te pakken. Ik vind dat allemaal niet zo chique. Daar komt bij dat ik vindt dat aan niet-bekostigde scholen niet dezelfde eisen gesteld kunnen worden als aan door de overheid bekostigde scholen. Daar gaat het met dit wetsvoorstel wel steeds meer naar toe. Er lijkt een meerderheid te zijn voor dit wetsvoorstel. Het stamt nog uit de vorige periode. We zullen dat dus noodgedwongen moeten accepteren.

Leuk overigens om met nieuwe bewindspersonen (staatssecretaris Dijksma) en kamerleden (o.a. Jasper van Dijk (SP), Dibi (GL)) te maken te hebben. Ook de rentree van Margo Kraneveldt, die voor het eerst voor de PvdA het woord voerde. Na dat jaren voor de LPF te hebben gedaan.

Dinsdag uiteraard ook nog fractievergadering gehad. En een korte ontmoeting met mijn collega fractievoorzitters Tichelaar en van Geel. Altijd goed om elkaar even te zien en te spreken. Je merkt dat er altijd wel iets is om het over te hebben. Mijn indruk is dat de samenwerking steeds meer op gang begint te komen. Ook in de Tweede Kamer. Still going strong! Ik bedoel: rustig verder gaan. We weten met elkaar verdraaid goed waar we mee bezig zijn. Dat betekent dat je je ook niet gek moet laten maken door een omgeving die soms zeer geforceerd op zoek is naar verschillen.

Deze week opnieuw veel ontmoetingen en gesprekken gehad. Onder meer met René Paas (voorzitter CNV), Ton Kok (voorzitter Avro), Rinder Sekeris en Piet de Jong (politiek redacteuren ND), Sytze Faber (bezig met een boekje over de ChristenUnie), ca. 50 mensen van Top GMV (samen met André), Klaas Bot en Tjeerd Doornbos (bezig met een stagebemiddelingsbureau) en Ismail Selvi (een dynamische Turkse student die Turkse jongeren koppelt aan 'bekende' Nederlanders). Het moge duidelijk zijn dat ik een dynamisch bestaan heb.

Deze week ook nog een interview met de Volkskrant gehad en was ik te zien in een uitzending van Netwerk. De opnamen daarvoor waren al twee weken eerder gemaakt. Televisie is een snel medium, zoals nu maar weer blijkt! Omdat er steeds andere onderwerpen tussendoor kwamen was de uitzending steeds vooruitgeschoven. De actualiteit was er volgens mij allang vanaf, maar daar werd in Hilversum anders over gedacht. Iedereen zijn eigen vak, zullen we maar zeggen.

Woensdagavond heb ik nog in een kroeg een spreekbeurt gehouden voor een groep Navigators (studenten) in mijn woonplaats Zwolle over de vrijheid van godsdienst. Hoewel je via de televisie een vele malen groter publiek bereikt, blijf ik dergelijke contacten belangrijk vinden. Het werd door de jongeren zelf ook op prijs gesteld. Volgende week staat er weer een spreekbeurt in mijn agenda. Gewoon mee doorgaan, dus.

Vanmiddag verstrek ik naar Lunteren voor het bestuurderscongres van de ChristenUnie. Dat duurt tot zaterdagmiddag. Met onze raads-, staten- en kamerleden én (een deel van) onze bewindspersonen kunnen we terugkijken op een geweldig jaar. Het zal dus wel een feestelijke bijeenkomst worden. Ik ben benieuwd.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '30 maart - week 13 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.