9 april - week 15 - 2007

maandag 09 april 2007 12:06

Het is vandaag Tweede Paasdag. Vanmorgen heerlijk een uur hardgelopen en daarna een brunch met het gehele gezin. Dan is het leven nog niet zo verkeerd. Ik heb overigens genoten van de afgelopen dagen. Vrijdag met Marjette naar de Mattheus Passion in Leiden geweest. Voor mij de eerste keer. Het was er nog nooit van gekomen. We hebben er intens van genoten. Zaten ook op een geweldige plek (2e rij). Paaszondag was ook fijn. Het Paasfeest is het mooiste christelijke feest dat er is. Stilstaan bij het sterven én de opstanding van Jezus Christus. Het belangrijkste wat er ooit in de geschiedenis is gebeurd.

De afgelopen werkweek was niet zo ontspannen. De week voorafgaand aan het Paasfeest wordt altijd 'de stille week' genoemd, maar daar heb ik niet veel van gemerkt. Vooral veel gedoe over de situatie rond de gewetensbezwaarde ambtenaar van de burgerlijke stand. Mede onder aanvoering van het COC is daar een ware hetze tegen ontstaan. Vervelend en onnodig. De zaak kwam deze week op scherp te staan toen een ChristenUnie-wethouder zijn bijzonder ambtenaarschap neerlegde. Het zorgde voor veel persaandacht. Ik hoop dat de rust weer terug zal komen. En ook dat we conform eerder gemaakte afspraken zoeken naar praktische oplossingen als er sprake is van een gewetensbezwaarde ambtenaar. 

Veel media-aandacht was er ook voor schriftelijke vragen van de Utrechtse raadsfractie aan het college van BenW over een reclameuiting in deze stad. Ongelofelijk dat daar zoveel landelijke media-aandacht voor is gekomen. Zelfs het Journaal had er aandacht voor.  De Telegraaf vond het zelfs voorpaginanieuws. Over wie zegt dit nu iets? Daar kwam bij dat de vragen primair betrekking hadden op welstand (het gaat om een reclameuiting van 200 meter!). Daar vonden we in de media niets over terug. Niet interessant, waarschijnlijk. Ook onze lokale fracties zullen er voortaan rekening mee moeten houden dat de ChristenUnie hot is.

In de afgelopen week heb ik in een aantal interviews (o.a. ND, de Volkskrant en RD) teruggeblikt op de eerste weken van de nieuwe coalitie. Ook een studiogesprek gehad bij Netwerk. Ik kreeg daarover een paar kritische mails. reden: ik had een hand in mijn broekzak gehad. Op verzoek van technicus zou ik mijn handen niet op de tafel leggen. Dan zoek je een andere plek. Niet wetende dat ik van achter gefilmd zou worden. Tja. Je moet ook overal op letten. Bijzonder overigens altijd die mails na afloop van televisieoptredens. Er zijn echt mensen die direct achter de computer gaan zitten. Er wordt op je gelet!

Deze week had ik ook het genoegen in Elsevier te mogen staan. Ik mocht iets zeggen over mijn geloof en de betekenis van Pasen. Ik vind het bijzonder om zulke kansen te krijgen iets te zeggen van wat mij bezighoudt.

In de afgelopen week nog een debat gedaan (over de kwalificatieplicht voor jongeren tot 18 jaar), een lezing gehouden voor Eleos in Ede (over passend onderwijs) en uiteraard weer veel energie in de fractie gestoken. De fractie draait overigens goed. Zowel in de Tweede Kamer als in de media. deze week Ed in Standpunt.Nl en Ernst in Nova. Zelf was ik ook nog in de Ochtenden te horen. Prachtig om aan het eind van een roerige week in de politieke barometer de ChristenUnie op bijna negen zetels te zien staan.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '9 april - week 15 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.