13 april - week 15 - 2007

vrijdag 13 april 2007 15:47

Tweede Paasdag heb ik 's middags met mijn familie doorgebracht. Mijn moeder was in maart 78 jaar geworden en dat hebben we met (schrik niet) bijna tachtig mensen gevierd. Ooit begonnen mijn ouders samen, maar inmiddels is de familie enorm uitgebreid. Hoe kan het anders met een gezin van tien kinderen. We zijn met elkaar naar een kookstudio in Rotterdam gegaan. Erg gezellig. Leuk om al die neven en nichten zo op te zien groeien. Onder een aantal van hen was het politiek bewustzijn ook al aardig ontwikkeld. Niet verkeerd.

Dinsdag weer vol aan de bak. Altijd een wat rommelige dag. Fractievergadering, overleg met coalitiepartners, vragenuurtje, stemmingen, gesprekken. Je holt van het een naar het ander. Het geeft mijn bestaan ook wel de nodige dynamiek. De rest avnd e week is niet veel anders geweest. Heel veel gesprekken. Gelukkig kon ik deze week wel iedere avond naar huis.

Veel gedoe deze week over de topsalarissen. Ernst Cramer heeft namens ons daarover het woord gevoerd. Zie voor de inhoud van zijn bijdrage zijn site www.ernstcramer.nl Er werd tijdens het debat maar één voorstel aangenomen en dat was van ons. Wouter Bos lag met name onder vuur. Onder andere Jan Pronk liet zich horen. Mag ik als buitenstaander de PvdA een tip geven: bewaar de rust en ga nu gewoon aan het werk. Er ligt een prima regeerakkoord waarvoor ook de PvdA zich niet hoeft te schamen. Nu moet het uitgevoerd gaan worden. Steek daar de energie in.

Joel Voordewind wist deze week een fraaie motie binnen te halen over het Midden-Oosten. Cynthia voerde een debat over de postwet. Ik las later in de krant dat postbodes daarvoor zelfs voor het kamergebouw uit de kleren waren gegaan. Wat mensen soms niet doen om op te vallen. Esmé was druk met onder andere een overleg over het grondbeleid en een kennismakingsoverleg met de bewindspersonen van VWS. Zoals ik al voorspeld had maakte staatssecretaris Bussemaker duidelijk dat ze serieus werk gaat maken van de medische etische passages uit het regeerakkoord. Ed had zijn handen deze week ook weer overvol. Hij heeft een portefeuille gekregen die direct al veel van hem vraagt.

André Rouvoet had deze week ook een kennismakingsoverleg met de Tweede Kamer. Er bleek nog wat onduidelijkheid te zijn over de omvang van zijn portefeuille. Die onduidelijkheid heeft hij nu weg kunnen nemen. Tineke Huizinga maakte deze week haar debuut als bewindspersoon in de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer. Zonder al teveel moeite wist ze de binnenvaartwet door de Kamer te krijgen.

Het moge duidelijk zijn dat de ChristenUnie-kamerleden en bewindspersonen volop aan het werk zijn. Prachtig om te zien. Ik blijf het nog steeds wat vergelijken met de vorige periode en dan is er heel veel veranderd. Alleen al als het gaat om het aantal mensen dat actief is.

Er is deze week weer een nieuw prinsesje geboren: ariane. Felicitaties voor het koninklijk paar. Zelf ben ik ook vader van drie dochters. Ik weet uit eigen ervaring hoe je daar van kunt genieten. Al ben ik ook blij met de zoon die ik nog heb. Vanavond ga ik met mijn oudste dochter uit eten. Daar heb ik veel zin in.

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '13 april - week 15 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.