Terug naar Beetsterzwaag

maandag 19 maart 2007 19:35

Een vliegende start deze week. Maandag stap ik voor het eerst in de bus die mij de komende weken door het land zal rijden, onderweg naar instellingen op het terrein van het jeugd- en gezinsbeleid en vooral onderweg naar de ideeën van werkers in de jeugdzorg en kinderen en ouders. Voor hen doen we dit tenslotte allemaal!

De eerste trip gaat naar Rotterdam, waar wethouder Leonard Geluk zojuist een veelbelovend plan heeft gelanceerd onder de titel ‘Ieder kind wint’. Geluk vergezelt me in de bus. We hebben een goed gesprek over onze beleidvoornemens. Ik zeg hem dat mijn beleid uiteindelijk alleen kan slagen wanneer gemeenten en provincies hun taken goed uitoefenen, en dat ik dus zeer te spreken over de huidige inzet van Stadsregio Rotterdam. Behalve bestuurders en professionals ontmoet ik ook de Jeugdraad en jeugdambassadeurs.

Er is enorm veel media-aandacht, ook omdat dit de eerste zichtbare uiting is van de kabinetsaanpak om in gesprek met de samenleving te gaan. Gevolg is wel dat ik me voorneem om nog een keer in wat meer rust te komen doorpraten in Rotterdam.

Donderdag keer ik terug naar Beetsterzwaag. Op dezelfde locatie waar is onderhandeld over het echte regeerakkoord, heeft het Jeugdkabinet de afgelopen weken een Jeugdregeerakkoord opgesteld. Ik ontmoet alle ministers met soms prachtige titels: minister voor Inspiratie en Verbinding en minister van Welkom en Samen. Juist omdat ik wil weten hoe jongeren over de samenleving denken, vraag ik hen met concrete adviezen te komen, bijvoorbeeld op het terrein van de maatschappelijke stage, de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt en de schooluitval. Ik kijk naar hun adviezen uit!

Vrijdagavond bij NOVA-politiek ontmoet ik Myrthe. Dit meisje van 11 wil graag bij haar pleegmoeder blijven, maar zit ieder jaar weer in spanning wat de rechter beslist: nog een jaar bij de pleegmoeder of terug naar huis. Goed nieuws voor Myrthe en al die andere kinderen in pleeggezinnen: ik bereid een wetsvoorstel voor dat erin voorziet dat de rechter na gemiddeld twee jaar een definitieve beslissing neemt. Daarmee wordt de continuïteit in de opvoeding beter gegarandeerd!


Bron: www.jeugdengezin.nl

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Terug naar Beetsterzwaag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.