Onze jeugd blijkt behoorlijk gelukkig

woensdag 11 april 2007 16:52

Ik kreeg vanmiddag uit handen van het Trimbos-instituut het nieuwe trendrapport over de gezondheid en het welzijn van jongeren. Heel interessant.

Zo blijkt dat de jongens en meisjes tussen 11 en 16 in Nederland behoorlijk gelukkig zijn: ze waarderen hun leven met gemiddeld een 7,7. Verder blijkt dat de kinderen iets gezonder zijn gaan leven in vergelijking met 2001, de vorige peildatum. Ook het aantal kinderen met psychosomatische klachten neemt af. Fijn om te horen als net aangetreden minister voor de Nederlandse jeugd!

Het gaat dus goed, mag je concluderen. Maar helaas niet met iedereen. Het Trimbos-onderzoek laat zien dat het vooral goed gaat met VWO- en havo-leerlingen. De groep kinderen daaronder scoort over de linie het minst: ze drinken en roken meer en scoren hoger op emotionele en gedragsproblemen. Wat de onderzoekers verleidde tot de aanbeveling om het jeugdbeleid de komende tijd meer te richten op risicogroepen. ‘Omdat je met algemeen beleid voor alle jongeren bepaalde groepen tekort doet.’ Een aanbeveling die logisch in de oren klinkt en waar ik zeker nog eens over ga denken.


Bron: www.jeugdengezin.nl

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Onze jeugd blijkt behoorlijk gelukkig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.