21 april - week 16 - 2007

zaterdag 21 april 2007 20:43

Nog een week en het is mei-reces. Ik kijk er echt naar uit. Ik ben momenteel snipverkouden. Het lichaam begint wat tegenreacties te geven op alle drukte van de afgelopen maanden. Gelukkig schijnt er bijna de hele week al een heerlijk zonnetje. Wat kan ik altijd genieten van het voorjaar. In de afgelopen week weer veel voor de kiezen gehad. Een kleine impressie.

Maandag de hele dag met de fractie 'de heide' op geweest voor een zgn. teambuildingdag. Dat was erg goed. We zullen nog twee van zulke dagen hebben. Komende maandag nog een keer en nog een sessie in juni. Het is belangrijk om aan ons team te bouwen. Daar kunnen we vier jaar lang plezier van hebben. We moeten nog wel leren onze mobiels tijdens dergelijke dagen uit te doen. Voordat je het weet zit je weer met je hoofd bij andere dingen.

Dinsdag weer de gebruikelijke ingrediënten: fractievergadering (als gast is aanwezig Peter Schalk, directeur van de RMU), kort coalitieoverleg, vragenuurtje, stemmingen en daarna voor mij nog het NRC-debat. Een debat met bestuurskundige Paul Frissen over zijn boek 'De staat van verschil'. Leuk om te doen. Frissen gaat - helaas - niet helemaal in op mijn kritiek dat hij het kabinet Balkenende IV misbruikt om zijn boek te promoten. Ik kon namelijk met tal van voorbeelden uit het regeerakkoord aantonen dat deze regering voldoende ruimte laat voor differentie. Desondanks leuk om met een dergelijk iemand in debat te gaan. 's Avonds nog een spreekbeurt in mijn woonplaats Zwolle. Heftig daagje.

Dat geldt ook voor de woensdag. Opnieuw zit ik om 06.15 uur al op mijn fiets om een vroege trein te halen. In den Haag eerst een gesprek met Bernard Wientjes (VNO/NCW) en Loek Hermans (MKB-Nederland) over de voorbereidingen voor de participatietop. Daarna een gesprek met Frank van Dalen (COC) en een medewerker van hem. Goed om elkaar eens te spreken na al het verbale geweld van de afgelopen weken. We spreken af contact te blijven houden. Ik spreek later ook nog met staatssecretaris Aboutaleb. Daarna twee interviews. Allereerst met het dagblad Trouw en met het blad Denkwijzer (WI ChristenUnie). Mijn stem begeeft het aan het eind van de dag bijna. Ik moet dan nog naar Oldebroek om te spreken op de jaarvergadering van de plaatselijke protestant-christelijke schoolvereniging. Dat redt mijn stem nog. Leuke discussie over gezinsbeleid.

Donderdag werk ik 's ochtends thuis. Daarna naar Beesterzwaag om de presentatie van het boek van Sytze Faber ('de wet van de koestal') bij te wonen. Wekenlang heeft Faber ons gevolgd en het resultaat van zijn beschouwingen wordt nu in boekvorm aangeboden aan Herman Wijffels en André Rouvoet. Grappig om weer terug te zijn op Lauswolt. Het is een leuk boek gelezen. Dat wil niet zeggen dat ik alle analyses van Faber deel. Het blijft zijn boek. Misschien schrijf ik er ooit zelf wel nog een. Daar heb ik nu geen tijd voor.

Na Lauswolt weer terug naar den Haag. In de auto van onze nieuwe voorlichter Sjirk Kuijper en met Jacob Pot. Er moet nog overleg gevoerd worden. En zo gebeurd het. Laat thuis.

Vrijdagmorgen naar Amersfoort. Eerst opnamen voor de zender Family 7. Deze zender loopt het riscio van de kabel te verdwijnen. Dat zou heel jammer zijn. Daarna een overleg van het zogenaamde Politiek Beraad van de ChristenUnie. Hier komen een aantal geledingen van de ChristenUnie bij elkaar. Er valt genoeg te bespreken. Aansluitend een interview met Vrij Nederland. Daarna nog een deel van de WI-sessies met betrekking tot het regeerakkoord bijgewoond. En dan echt naar huis.

Zaterdag is het nog niet klaar. 's Morgens naar Hilversum voor het radioprogramma Tros Kamerbreed. In dit programma onder andere aandacht voor het bericht dat de zogenaamde abortusboot een vergunning heeft gehad om uit te varen. Heel vervelend als dit zo is. Het schijnt onvermijdelijk te zijn. Een eerder besluit om een vergunning te weigeren is namelijk door de Raad van State vernietigd. Leuk is anders. Dinsdag zullen we als fractie bij de mondelinge vragen nadere uitleg vragen. 's Middags nog aanwezig bij de afsluiting van het zogenaamde European Model Parliament Overijssel. Ik spreek de zestig jonge parlementariërs toe en ga met hen in debat. Leuk om te doen.

En nu is het echt genoeg. Ik leg het werk aan de kant. Maandag verder. Gegroet.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '21 april - week 16 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.