27 april - week 17 - 2007

vrijdag 27 april 2007 13:17

Morgenochtend nog het ChristenUnie-congres en dan is het echt reces. Heerlijk een aantal dagen met van alles bezig zijn, behalve politiek. Tenminste, dat hoop ik. Je weet het namelijk nooit. Ik merkte ook aan mijn fractieleden dat ze er aan toe zijn om even afstand te nemen. Ook voor hen is het hard bikkelen geweest. We zijn met elkaar wel erg tevreden over hoe alles loopt. Daar werken we met elkaar hard aan. Deze week opnieuw een goede teambuildingdag gehad. Daar moet je ook echt tijd voor nemen. Ik gun Joel, Cynthia, Ernst, Esmé en Ed van harte een weekje vakantie. Mezelf overigens ook. Het was er na de zomervakantie niet meer van gekomen.

Maandag de teambuilingdag. 's Middags moest ik er wel tussen uit om bij een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Raad van Kerken en het CIO te zijn. Met collega's van SGP, PvdA, VVD en CDA hadden we een interessant debat over de scheiding tussen kerk en staat. Dinsdag weer een dag vol afwisseling. Ismail Selvi was deze dag mijn gast. Hij koppelt Turkse jongeren aan politici. Op deze manier krijgen ze wat zicht op de politiek. Ismail is aan mij gekoppelt en we zullen een jaar lang samen optrekken. Hij was al een keer bij een spreekbeurt en zal zaterdag ook op ons congres aanwezig zijn. Een fijne en intelligente kerel. Voor mij ook zeer leerzaam.

Deze week heb ik o.a. gewerkt aan mijn speech voor het congres. Dat hoort er in mijn nieuwe rol nu ook bij. Vooral woensdag heb ik daar de tijd voorgenomen. Deze week ook nog een aantal gesprekken gevoerd. O.a. met een docent uit het MBO die zijn visie gaf op het nieuwe leren. Dat staat in den Haag hoog op de agenda. Er is deze week zelfs een parlementaire onderzoekscommissie over dit onderwerp ingesteld. Onze Cynthia maakt deel uit van deze commissie. Ik wens haar daarbij heel veel sterkte. Weet uit ervaring hoe veel werk het is, maar ook hoe uitermate boeiend het is om op deze manier met kamerwerk bezig te zijn.

Ook weer enkele interviews afgegeven. Je vraagt je af of men niet een keer uitgevraagd is. Dit maal het NRC Handelsblad en De Volkskrant. Ook laten journalisten weten nieuwsgierig te zijn naar mijn bijdrage op het congres. Heel voorzichtig hebben we voor enkelen van hen al een tipje van de sluier opgelicht. Wilt u meer weten? Kom naar Lunteren zaterdag. Leest u dit na zaterdag, dan zal de tekst ongetwijfeld op de site van de ChristenUnie staan.

Donderdag heb ik nog een rapport van uitvaartorganisatie Dela in ontvangst genomen over de hoge grafkosten in Nederland. Opvallend is dat er zulke grote verschillen tussen gemeenten bestaat. Ik heb daar ooit eerder aandacht voor gevraagd. Toenmalig verantwoordelijk minister Remkes heeft dat niet opgepakt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ed Anker heeft inmiddels kamervragen gesteld over het onderzoek. Ook hoop ik dat raadsfracties kritisch hiernaar zullen kijken. Daar hoort het uiteindelijk ook thuis.

In de Tweede Kamer is helaas de Postwet niet tot een afronding gekomen. Rond de arbeidsvoorwaarden is nog wat verschil van mening tussen ChristenUnie/PvdA enerzijds en CDA anderzijds. Daar schrik ik niet van. Sterker nog, het zou vreemd zijn als we nu opeens over alle onderwerpen gelijke standpunten zouden innemen. Gelukkig is ook niet alles dichtgeregeld in het regeerakkoord. Ik hoop wel dat we er uitkomen. De aanname van de amendementen Crone en Ortega-Martijn (die handelen over de arbeidsvoorwaarden van de postboden) is wel beslissend voor onze steun aan het wetsvoorstel.

Ik wens alle lezers van mijn weblog fijne dagen toe. Mogelijk kunnen ook zij genieten van enkele dagen rust. Over twee weken ben ik weer terug met mijn weblog.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '27 april - week 17 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.