9 augustus - week 32 - 2007

donderdag 09 augustus 2007 18:45

Mijn vakantie zit er weer op. Ik ben heerlijk uitgerust. Met vrouw en twee jongste dochters drie weken naar Frankrijk geweest. Normandiƫ, Bretagne en als afsluiting een aantal dagen Parijs. Mijn motortje is weer opgeladen.

Tijdens de vakantie is het politiek gezien redelijk stil geweest. Overdag had ik mijn mobiel uitstaan. 's Avonds luisterde ik dan de voicemailberichten af. Ik heb een keer contact gehad met André Rouvoet (over de laatste ministerraad voor het reces) en een aantal journalisten hadden ingesproken op mijn voicemail. Hen heb ik niet teruggebeld. Je moet toch een keer afstand kunnen nemen.

De meeste aandacht ging in de afgelopen weken uit naar de aanbestedingen. Beter gezegd, het niet aanbesteden van grote evenementen door de rijksoverheid. Zowel minister Koenders als ook Rouvoet bleken zich daaraan schuldig te hebben gemaakt. Dat is te betreuren. De overheid heeft een voorbeeldfunctie en moet zich aan afgesproken regelgeving houden. Het bleek overigens om een topje van de ijsberg te gaan. Dat bracht met name de VVD in de problemen die nogal van leer was getrokken. De Algemene Rekenkamer maakte namelijk duidelijk dat vooral VVD-ministers in het verleden in gebreken waren gebleven.

De wijze van oppositievoeren door de VVD ervaar ik overigens als erg opportunistisch. En daarom weinig geloofwaardig. Zo heeft de VVD nu weer afstand genomen van het rekeningrijden. Onderbouwd door een flinterdun verhaal. Als je zo slingerd door het politieke verkeer rijdt, maak je echt een keer brokken!

Opportunistisme is ook oud-VVD-er (en inmiddels PVV-er) Geert   Wilders niet vreemd. Radio 1 belde me woensdagmorgen en vroeg me een reactie op zijn pleidooi om de Koran te verbieden. Je gelooft je oren niet. En later je ogen niet bij het lezen van het Volkskrant-ingezonden van zijn hand. Wat bezielt zo'n man. Ondertussen ook nog eens zijn collega's (dus ook mij) voor laf uitmakend.

Je ontkomt niet aan een reactie, maar liever had ik gezwegen. Nu was de hele dag Geert Wilders prominent in beeld. Tot in het buitenland toe. En daar ging het hem natuurlijk allemaal om. Geen misverstand, radicalisering moet worden aangepakt. Geweld gebruiken tegen wie dan ook is niet acceptabel. Een verbod op de Koran is echter niet alleen in strijd met de vrijheid van godsdienst, maar zal ook contraproductief op de strijd tegen radicalisme binnen de Islam werken. Zal het ons ooit nog eens lukken op een fatsoenlijke en constructieve manier met elkaar over dit onderwerp het debat te voeren. Ik vrees het ergste.

Over geweld gesproken. Uit de media heb ik begrepen dat het homogeweld weer aan het toenemen is. Dat is zeer te betreuren. We hoeven het in Nederland niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar we moeten wel met onze handen van elkaar afblijven. Reden temeer voor dit kabinet om zich daar sterk voor te maken. Jammer dat dat nodig is.

Nu mijn vakantie weer voorbij is, heb ik mijn werk weer voorzichtig opgepakt. Gelukkig hoef ik nog niet helemaal los. Ik ben onder andere druk met het voorbereiden van de fractiedagen die eind augustus gehouden zullen worden. Ook heb ik me al weer in den Haag laten zien. De eerste gesprekken zijn ook al weer gevoerd. De komende weken heb ik ook nog spreekbeurten in mijn agenda staan. En het wegwerken van de post (waaronder weer erg veel mails) vraagt ook het een en ander. Uitgerust als ik ben is het geen straf om het werk weer op te pakken. Sterker nog, ik vind het nog steeds een voorrecht om kamerlid te mogen zijn. Voor het uitoefenen van dat ambt zal ik me dan ook in het nieuwe vergaderjaar weer vol gaan inzetten.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '9 augustus - week 32 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.