13 oktober - week 41 - 2007

zaterdag 13 oktober 2007 20:18

Wat een geweldige dag was het vandaag. Ik heb er van genoten. Ik ben samen met mijn vrouw naar Sneek en Lemmer geweest. Prachtige Friese plaatsjes. Vorige week was ik ook al in deze mooie provincie. Om misverstanden te voorkomen: mijn bezoek aan Friesland heeft geen relatie met het aangekondigde vertrek van de CdK, Ed Nijpels. Ik geloof niet dat ik nu gemist kan worden in den Haag. Het (a.s.) vertrek van Crone en Wolfsen naar respectievelijk Leeuwarden en Utrecht betekent voor de Tweede Kamer al een behoorlijke (politieke) aderlating. Het aantal kamerleden met meerjarige ervaring houdt al niet over. Ik gun ze overigens hun nieuwe functie van harte.

Deze week is onder meer het debat over Hirsi Ali gevoerd. In overgrote meerderheid gaf de Tweede Kamer steun aan het optreden van het kabinet in deze zaak. Ook wij vonden alles afwegend dat het kabinet zich maximaal voor Hirsi Ali had ingespannen. Sommige mensen denken dat ze ook in Nederland geen bewaking meer zal krijgen. Dat is een misverstand. Als zij in Nederland is draagt de Nederlandse regering daar zorg voor.

Deze week met minister Donner een gesprek gehad over het ontslagrecht. Ik had Cynthia Ortega en twee beleidsmedewerkers daarbij meegenomen. We hebben met de minister gesproken over onze plannen over het ontslagrecht. Altijd bereid mee te denken, nietwaar. Ik ben benieuwd wat de minister er uiteindelijk mee zal gaan doen. Wij wachten dat rustig af. De regering regeert, nietwaar. En de Kamer controleert. Als er iets ligt, tenminste.

Deze week ook een bezoek afgelegd bij de Sociaal Economische Raad (SER). Cynthia Ortega, Ernst Cramer en drie beleidsmedewerkers waren daarbij. We spraken  met Alexander Rinnoy Kan (sinds vorige week de belangrijkste man van Nederland, zo heb ik begrepen) en enkele afdelingsdirecteuren. Uiteraard ook met hen even over het ontslagrecht gesproken. Er waren gelukkig ook nog wat andere thema's aan de orde. Je zou het haast vergeten.

De fractie draait goed. Joel Voordewind, Ernst Cramer, Cynthia Ortega, Esme Wiegman, Ed Anker. Ze hebben allemaal hun handen vol aan hun portefeuilles. Cynthia maakt ook nog eens deel uit van de parlementaire onderzoekscommissie onderwijs. uit eigen ervaring weet ik hoe intensief dat is. Deze weken staan ook de verschillende begrotingen centraal Ed heeft deze week de begroting Algemene Zaken gedaan. Volgende week staat Economische Zaken centraal. Hard werken, dus. Fijn om dit met elkaar te mogen doen.

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '13 oktober - week 41 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.