30 augustus - week 35 - 2008

zaterdag 30 augustus 2008 21:40

De laatste week van het reces zit erop. Voor onze fractie traditioneel de week van de fractiedagen. Dit jaar hebben we drie dagen bij elkaar gezeten bij de Holterberg in Overijssel, mijn thuisprovincie. We hebben het goed met elkaar gehad. Ontspanning, bezinning, verdieping. Een prima voorbereiding op het nieuwe vergaderseizoen. Geweldig om zo met elkaar de vergaderdraad weer op te pakken. Ik ben trots op mijn mensen. Kijk er ook naar uit om met hen weer aan het werk te gaan. We zijn er klaar voor.

Het kabinet heeft de voorbereidingen voor het nieuwe jaar deze week goed afgesloten. Ruim op tijd was de begroting rond. En hoe. Als ik de reeds naar buiten gekomen informatie mag geloven, ziet het er voor de koopkracht van de burgers goed uit. Niemand gaat er op achteruit en voor bepaalde groepen (o.a. gezinnen met kinderen) is er zelfs een plus te noteren. Een knappe prestatie in een tijd waarin het financieel-economisch toch wat minder gaat. Fijn om te weten dat onze ChristenUnie-bewindspersonen hieraan ook een bijdrage hebben geleverd. Nu eerst Prinsjesdag maar afwachten voor de definitieve plannen.

Deze week veel ophef over minister Cramer. Ze zou in de jaren tachtig een dubieuze advertentie hebben ondertekend. Haar naam stond er wel verkeerd geschreven onder. Vreemd verhaal. Ze kan zich zelf hier niets van herinneren en heeft een extern onderzoek laten instellen. We mogen wel gaan oppassen dat we in Nederland geen McCarthy-achtige toestanden krijgen. McCarty, u weet wel:  die senator uit de VS die in de jaren vijftig van de 20e eeuw een ware jacht op communisten maakte. Daar zit ik niet op te wachten.

Over senatoren gesproken. Barack Obama heeft zijn nominatie als presidentskandidaat voor de Democraten aanvaard. Ik was zelf druk aan het werk, maar heb er tussendoor wel iets van kunnen zien. Wat een vertoning. Er waren zelfs 15.000 journalisten op af gekomen. Het zag er gelikt uit. Ik krijg nieuwsmails uit de VS en Obama himself mailde me na de conventie: 'You made it happen' . Het leven zit vol met verrassingen. Ik was me toch echt nergens van bewust.

Volgende week zijn de Republikeinen aan de beurt. John McCain (gisteren 72 jaar geworden!) heeft nu ook zijn running mate bekend gemaakt. Hij heeft voor een vrouw gekozen: Sarah Palin, gouverneur in Alaska. Haar profiel spreekt me wel aan. Al zie je dan ook weer grote tegenstellingen: uitgesproken pro life, maar ook voorstander van vrij wapenbezit. Dat kan ik dan niet rijmen. De strijd om het presidentschap is in ieder geval nu echt losgebarsten. We zullen het volgen.

Voordat ik mijn fractiedagen had, heb ik nog twee dagen in Den Haag gewerkt. Het samen met CDA en VVD geschreven wetsvoorstel 'Kraken en Leegstand' is naar de Raad van State gegaan. De bekendmaking daarvan in de media heeft nogal wat losgemaakt. Ik had niet anders verwacht. Opvallend dat sommige mensen al zulke uitgesproken oordelen hadden, maar niet eens het wetsvoorstel hadden gelezen. Dat blijft bijzonder. Over twee à drie maanden zal de reactie van de Raad van State binnen zijn en kunnen we de Kamerbehandeling starten. Het algehele kraakverbod maar ook de versterking van het instrumentarium voor gemeenten om een gericht leegstandsbeheer te voeren, komt eraan. Het werd tijd.

Vandaag is mijn (enige) broer vijftig geworden. Cor, van harte gefeliciteerd. Hij vierde het in Fryslân. Ik ben er vandaag met mijn echtgenote Marjette geweest. Ook nog met een zeilboot op de Fluessen gevaren. Het weer zat goed mee vandaag. Dat was dus genieten.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '30 augustus - week 35 - 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.