Van Woerden via Rotterdam naar Bunschoten.

maandag 06 januari 2003 00:24

...en dat was 'm dan: de eerste dag van onze campagnetour. Intensief, maar zeer de moeite waard! Als ik alles zou willen beschrijven wat we hebben gedaan, gehoord en gezien, dan zou me dat zeker anderhalf uur kosten. Ik beperk me dus tot enkele impressies.
* Al om half negen begin ik in m'n eigen woonplaats met een interview met de Woerdensche Courant, samen met de collega's Gerda Verburg (CDA) en Mat Herben (LPF). Zowel lokale thema's (Groene Hart!) als landelijke onderwerpen (waarden en normen, mobiliteit). Het valt op dat er op de verschillende terreinen eigen ChristenUnie-voorstellen en initiatieven te melden zijn: kilometerheffing (helaas geschrapt in het Strategisch Akkoord...) en agendering waarden-en-normen debat ('overgenomen' door Balkenende, maar vooruit...).
* Even later met mijn voorlichter, Nico Schipper, naar Rotterdam voor een aantal werkbezoeken rondom het thema 'grotestedenbeleid en veiligheid'. Onderweg minstens drie wijzigingen in de agenda, o.a. door een uitnodiging van SBS6 voor een confrontatie tussen Balkenende en mij. Daar is kennelijk belangstelling voor! Doen we dus. Ik kijk ernaar uit.
* Met de metro bereiken we Delfshaven. Eerst naar de Stichting 'Ontmoeting', die goed werk verricht onder dak- en thuislozen. Ik ben onder de indruk van de verhalen en ook over de grenzen waar de hulpverlening op stuit: soms mag men niet meer doen dan een deken verstrekken, waar je iemand gewoon ziet verloederen in de kou... Het veelgeprezen zelfbeschikkingsrecht kent zo zijn schaduwzijden...
* Daarna naar 'De Brug', een ontmoetingsplaats voor de hele wijk, gerund vanuit de plaatselijke Hervormde kerk. Prima initiatief! Heroinehoertjes, Marokkaanse jongeren, mensen met schuldenproblemen: ze weten de weg goed te vinden. Zo hoort de kerk in de samenleving present te zijn!
* Tenslotte naar de politie. In aanwezigheid van ons Rotterdamse raadslid Arthur Vlaardingerbroek een goed en nuttig gesprek over draaideurcriminelen, Strafrechtelijke Opvang Verslaafden (SOV), preventief fouilleren, de relatie met de hulpverlening (o.a. Ontmoeting en De Brug!), afkicken onder dwang, eenpersoonssurveillances, enz. enz. Nieuw voor mij is de aanwezigheid op het politiebureau van een 'zorgmakelaar', die de schakel vormt tussen politie en hulpverlening. Uitstekend!
* Nadat we ergens onderweg hebben gegeten en nog weer veel telefonische afspraken hebben gemaakt en twee interviews (o.a. Volkskrant) hebben gegeven, door naar Bunschoten-Spakenburg voor een spreekbeurt. Samen met Arie Slob, onze nummer 2, en de plaatselijke wethouder, tevens landelijk kandidaat Melis v.d. Groep, mogen we spreken voor een overvolle zaal: die is al bepaald niet klein, maar er moeten stoelen bijgesleept worden en er zitten uiteindelijk zeker een ruime 200 mensen! Fijne avond, we worden bevraagd door een drietal onafhankelijke journalisten, er is de lokale omroep, landelijke dagbladen, en talloze belangstellenden.
Zo'n publiek inspireert ons ook en met enthousiasme zetten we het verhaal van de ChristenUnie neer. Het is een voorrecht om voor de christelijke politiek het land in te mogen trekken!
* 't Is tegen middernacht als ik thuis kom. De mailbox - altijd weer vol verrassingen... - bevat een kleine 60 ongelezen berichten, die toch even allemaal doorgenomen moeten worden. Veel stuur ik door naar de medewerkers in Den Haag om morgen - namens mij - te worden beantwoord. Sommige moet ik echt zelf afdoen.
* Dan - als laatste van deze lange, intensieve, maar boeiende campagnedag - dit dagboek schrijven.
'k Zou het trouwens best aardig vinden om eens 'reacties van lezers' te krijgen. Wel moet ik waarschuwen dat ik daar vermoedelijk niet (direct) op zal kunnen reageren.

Welterusten,

André Rouvoet
lijsttrekker ChristenUnie
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Van Woerden via Rotterdam naar Bunschoten.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.