Een inhaalslag...

woensdag 22 januari 2003 12:05

Nooit gedacht dat ik het nog eens zo druk zou krijgen dat ik niet aan het bijhouden van m’n dagboek zou toekomen. ‘k Houd namelijk altijd al een eigen dagboekje bij, dus het dagelijks schrijven van een weblog leek goed te doen. Niet dus… Op de grote dag zelf dan maar een heel korte terugblik op de afgelopen week.

Woensdag 15 januari
De hele dag loopt er een radiojournalist mee i.v.m. een uitzending van a.s. zaterdag. We beginnen met een gesprek met scholieren van 2 middelbare scholen in Den Haag, een project van ‘Codenaam Future’. Over asielbeleid, integratie, euthanasie en nog heel veel meer. Verder een werkbezoek aan Stichting ‘De Haven’, die goed werk verricht onder prostituees. ’s Middags in het Kamergebouw mails beantwoorden en m’n eigen campagne-organisatie op orde brengen. En ’s avonds een flitsende avond in Scheveningen, met een Lagerhuis-debat, een fraaie eigen video-presentatie over Den Haag, een signeersessie met m’n eigen boek en nog heel veel meer. Ik sluit af met een ‘motivatie-speech’.

Donderdag 16 januari
Precies op tijd (8:00 uur) in de Haagse radiostudio voor een gesprekje met Business News Radio. De ochtend wordt verder gevuld met opnames voor het KRO/RKK-tv-programma ‘Kruispunt’, over levensbeschouwelijke zaken. Zalm, Balkenende, Marijnissen, Halsema en Bos doen er ook aan mee.
’s Middags naar Amsterdam Zuid-Oost. Eerst op de markt in de Bijlmer TV-Noord-Holland te woord staan, dan een ontmoeting met zo’n 20 leiders van migrantenkerken in Z.O., over de multiculturele samenleving en over hun specifieke projecten.
Door naar Hilversum, waar ik ’s avonds bij SBS6 samen met Wouter Bos in ‘Ben ik uw stem waard?’ zit, een programma van Ton Elias en Maurice de Hond. We moeten schatten welk percentage van de Nederlanders én van onze eigen achterban het eens is met bepaalde stellingen. Lastig, ik zit er regelmatig behoorlijk naast. Wouter wint; als het verschil in zetels volgende week ook ongeveer zo groot is, dan ben ik niet ontevreden…

Vrijdag 17 januari
De ochtend ben ik thuis en bereid ik mij voor op wat er nog allemaal op de rol staat. ’s Middags naar het Partijbureau van de ChristenUnie in Amersfoort, waar ik een nieuw radiospotje inspreek. Het NOS-journaal komt me interviewen voor vanavond en maakt nog wat opnamen van de campagnedrukte.
De campagnetour-avond is in Hengelo, waar ook alweer stoelen tekort zijn. Arie Slob (nr. 2) en ik spreken en verder is er een goeie paneldiscussie met o.a. een journalist en een GroenLinks-raadslid.

Zaterdag 18 januari
En weer begeef ik mij naar Hilversum, dit keer voor een lijsttrekkersdebat bij TROS-Kamerbreed. Behalve de twee presentatoren zitten er maar liefst 5 lijsttrekkers aan tafel: Thom de Graaf, Femke Halsema, Jan Marijnissen, Haitske van der Linde en ik. Dat is dus dringen… Leuke reacties na afloop, van mensen die er soms al 20 jaar lang iedere zaterdag komen!
’s Middags een politieke wandeling door Amersfoort, waarbij ik zoveel mogelijk de kiezers opzoek en praatjes aanknoop, zeker op de markt. Aardige ontmoetingen, bemoedigende reacties. In een school ronden we deze campagnedag voor de Amersfoortse ChristenUnie af met koffie en wat toespraakjes.
We eten in het Partijbureau, waar ik ook nog via de telefoon in discussie ga voor de lokale radio van Voorne-Rozenburg. En dan is er de gebedsbijeenkomst in Leusden. Dat zijn we zo gewend bij de ChristenUnie: uiteindelijk doen we het niet voor onszelf, politiek bedrijven en campagne voeren, maar in dienst van God. Daarom willen we de verkiezingen aan Hem opdragen en zijn zegen erover vragen. Geweldig fijne bijeenkomst, met prachtige liederen van het gospelkoor ‘Tin Speransa’ (Er is hoop), dat er ook op de startdag (4 januari) was. Ik geniet!! Arie Slob spreekt en ds. Ron van der Spoel. Bemoedigend. En wat een opkomst: meer dan 400 mensen zijn gekomen om samen te bidden en te zingen! Fantastisch!
Met veel meer rust in mijn lijf en in mijn hart keer ik huiswaarts. Benieuwd of dat woensdag ook nog zo is…

Zondag 19 januari
Deze dag is in elk geval een rustdag. Pas ’s avonds, als ik gewoontegetrouw even naar Teletekst kijk of er nog brandend nieuws is, lees ik dat Job Cohen de premiers-kandidaat voor de PvdA is. Ik ken Job als een goed en aimabel mens en een capabel bestuurder, al is hij ook (mede)verantwoordelijk geweest voor veel zaken die de ChristenUnie zwaar op de maag liggen. Overigens denk ik dat het CDA woensdag gewoon de grootste blijft, zodat Balkenende premier kan blijven. En op Cohen kan woensdag niet eens gestemd worden… Het gaat toch om de samenstelling van de Tweede Kamer, met permissie!
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Een inhaalslag...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.