... maar nu even niet!

maandag 16 augustus 2004 22:35

Zojuist heb ik vier weekafleveringen over de laatste vergaderweken voor het zomerreces gepost. Respectievelijk mijn ongelooflijk volle agenda in die weken en daarna de broodnodige vakantierust hebben mij verhinderd om mijn weblog eerder bij te werken. Het is niet anders... Mijn gezin en ik hadden (en hebben) deze weken van reces gewoon heel hard nodig.
Ik weet het: volksvertegenwoordiger ben je altijd. Toch moet je sóms durven zeggen: "... maar nu even niet!"

Het is nu 16 augustus. Zojuist heb ik vier weekafleveringen over de laatste vergaderweken voor het zomerreces gepost. Respectievelijk mijn ongelooflijk volle agenda in die weken en daarna de broodnodige vakantierust hebben mij verhinderd om mijn weblog eerder bij te werken. Het is niet anders... Mijn gezin en ik hadden (en hebben) deze weken van reces gewoon heel hard nodig. 
Ik weet het: volksvertegenwoordiger ben je altijd. Toch moet je sóms durven zeggen: "... maar nu even niet!"

Voor wie het wil weten: na een weekje thuis zijn we met het gezin drie heerlijke weken in de Franse Limousin geweest. Rust! Ruimte! Zon! Vrouw en kinderen! Boeken! Kortom: echt vakantie.
Weer thuis heb ik het nog rustig aan gedaan: er is wat betreft aandacht voor het gezin, bezigheden in en rond huis en het onderhouden van vriendschappen veel in te halen na zo'n hektisch parlementair jaar!
Intussen wisten de media me al snel weer te vinden. Regelmatig telefonische reacties op de actualiteit, een keertje met CDA-collega Wim van Fessem op de radio in discussie en een enkel interview over belangrijk onderwerp als terminale sedatie. Verder stel ik - opnieuw - Kamervragen over de levensvatbaarheidsgrens bij abortus en dat levert een reactie voor de camera van NOVA op.
Uitnodigingen en afspraken houd ik veelal af. Een uitzondering maak ik voor de christelijke studentenverenigingen in Utrecht, die me voor een forum tijdens de introductiedagen weten te strikken. En natuurlijk ben ik naar het Flevo Festival geweest. Afgelopen vrijdag heb ik in het Brabantse Liempde samen met Nico Schipper en mijn zoon Arjen letterlijk met m'n poten in de modder gestaan! We waren er al vroeg in de middag, zodat we ook het debat tussen minister Aart-Jan de Geus en CNV-voorman Doekle Terpstra konden bijwonen. De minister was bijna een uur te laat. Toen hij in de stromende regen aan kwam rijden, tipte ik Doekle dat hij een goeie beurt zou maken als hij de minister met een paraplu bij z'n auto zou opvangen. Doekle vond dat een goed idee en aldus geschiedde, tot genoegen van de aanwezige fotografen. (Mijn suggestie om mijn ChristenUnie-paraplu te gebruiken ging Doekle nét weer iets te ver...)
Zelf mocht ik 's avonds aan de bak, in een forum met de collega's Jan de Vries (CDA) en Harry van Bommel (SP). Als na het debat over sociaal beleid, de zorg en asielbeleid aan het publiek wordt gevraagd welke partij 'de meest christelijk-sociale partij van Nederland' is, belonen de paar honderd jongeren de ChristenUnie met een overweldigend applaus! De jury sluit zich bij dit oordeel aan en ik krijg een oorkonde en een 'goed-doel-bon', die ik beloof te bestemmen voor een gehandicaptenvoorziening. 
En hierbij kom ik mijn toezegging na om de definitieve bestemming via mijn site bekend te maken: de bon gaat naar het gezinsvervangend tehuis 'Borgstede' in Hardenberg.
Om een uur of tien zwemmen we weer richting parkeerplaats. Het stortregent weer... Een bezoekster van Flevo met een héél grote paraplu is zo vriendelijk ons onderdak te verlenen. Dankjewel Natasja!

Wat is er verder nog te vermelden? Ja, dat we de afgelopen week de Woerdense Vakantie Week hebben beleefd, met allerlei activiteiten voor de kinderen, een filmavond ('Pirates of the Caribbean') en zaterdag de traditionele afsluitende Familieavond. Ik ben er met Arjen en Rianne naar toe geweest. Swingende optredens van Dewi, Maud en JK, een verbijsterende show van de illusionist Hans Klok, en een miniconcert van good old Rob de Nijs.
Vandaag een dagje Den Haag: stapels post weggewerkt, agenda-overleg met secretaresse Henriëtte en een gesprek met Doekle Terpstra.
Misschien dat ik me de komende weken nog een enkel keertje meld als er iets aardigs te vertellen valt. Zo niet, dan tot 31 augustus!

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op '... maar nu even niet!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.