Op de hei

maandag 30 augustus 2004 23:55

Tijdens het volleybaltournooi kan zelfs mijn dreigement dat we als fractie overwegen om collectief uit de partij te stappen (dat komt tenslotte vaker voor...) het landelijk bestuur er niet van weerhouden om ons te verslaan.

Vandaag de hele dag in de Kamer geweest, om me voor te bereiden op de komende vergaderweek. Er zijn twee belangrijke debatten voor te bereiden, er liggen een paar flinke stapels achterstallige post en de nodige mails om te beantwoorden. Verder heb ik een gesprek met minister Donner over de voortgang rond een indertijd gedaan voorstel op het terrein van de aanpak van a-sociaal gedrag. Constructief en positief gesprek. Verder nog een tweetal interviews.
De avond ben ik thuis voornamelijk bezig om mijn tekst voor het integratiedebat van morgen te schrijven. Met premier Balkenende en minister Verdonk zullen we het afsluitende debat over het rapport van de commissie-Blok hebben. Het wordt een latertje...

Als fractie kijken we terug op prima fractiedagen 'op de hei', vorige week woensdag tot en met vrijdag. Ieder jaar blijkt het weer heel erg zinvol om je als team terug te trekken uit het Haagse en je te bezinnen op je optreden: doen we de goede dingen en doen we de dingen goed? Terugkijken op het afgelopen jaar, evalueren of we de afspraken van vorig jaar hebben uitgevoerd en dan - vooral - vooruitkijken naar het nieuwe parlementaire jaar. De eerste lijnen voor de Algemene Beschouwingen worden uitgezet, we spreken met andere geledingen van de partij over de onderlinge afstemming van activiteiten.
En verder is er natuurlijk ook veel ruimte voor ontspanning: van 'bruggen bouwen in het bos' (...), waarbij het aankomt op samenwerking, tot poolbiljart, waarbij het meer gaat om het winnen... De zaterdagse biljartlessen van mijn vader werpen nog altijd hun vruchten af! En niet te vergeten het volleybaltournooi, waarbij er maar liefst 6 teams aantreden: van het Landelijk Bestuur, het Partijbureau, de Tweede-Kamerfractie en de deelnemers aan de Permanente Campagne. Geheel tegen de verwachting in slaagt het bestuur erin als eerste te eindigen. Zelfs mijn dreigement dat we als fractie overwegen om collectief uit de partij te stappen (dat komt tenslotte vaker voor...) kan hen er niet van weerhouden om ons te verslaan. Als gastheren van dit tournooi hebben wij er uiteraard vrede mee dat een ander team de wisselbeker in ontvangst mag nemen.
Kortom: deze fractiedagen dragen er wat mij betreft echt toe bij dat we opnieuw gemotiveerd en toegerust aan het nieuwe seizoen gaan beginnen!

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Op de hei'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.