Dagboek Arie Slob week 11 - 2002

zaterdag 16 maart 2002 23:41

Zondag 10 maart
Vandaag vieren we in onze kerkelijke gemeente het Heilig Avondmaal. Mooi om met zoveel verschillende mensen aan één tafel te zitten en je met elkaar verbonden te weten in Jezus Christus. Overdag loopt er weer een grote schare aan vriendjes en vriendinnetjes door ons huis. Marjette en ik ontlopen de drukte even door een lange wandeling te maken. ‘s-Avonds komen we met een deel van onze wijk bij elkaar om over een frequentere wijze van avondmaal vieren te spreken. Al met al een goed gevulde dag.

Maandag 11 maart
‘s-Ochtends kan ik thuis werken. Ik werk aan de tekst van een overleg verder op in de week. ‘s-Middags vertrek ik voor een werkbezoek naar Kampen. Met de beide ChristenUnie-wethouders de Boer (mijn oud-directeur bij het GPC, Remmelt) en van Pijkeren, de plaatselijke fractievoorzitter, een oud-wethouder en een bestuursvoorzitter bezoeken we het project Time Out (opvang van jongeren die op school buiten de boot dreigen te vallen), de sociale werkvoorziening en hebben we een gesprek met burgemeester Oosterhof. Het is een afwisselend bezoek. We treffen het met het weer en wandelen nog wat door de stad en langs de kade die op dit moment op de schop gaat. Na een prima maaltijd bij de plaatselijke Chinees gaan we naar een avondbijeenkomst van Perspectief Kampen. Het is een prima avond met een redelijk goede opkomst. We spreken over onderwijs. Voor Remmelt en mij geen onbekend terrein. Boeiende discussie over o.a. het toelatingsbeleid van scholen. Ik ren over de brug naar de trein en weet die nog op tijd te halen. Iets over 23.00 uur thuis. Dat kan gekker.

Dinsdag 12 maart
Vroeg naar den Haag. Om 09.15 uur begint de fractievergadering al. We spreken ruim 2 uur over de CPB-doorberekening van ons verkiezingsprogramma. Het is voor de eerste keer dat onze partijen (ik praat nog maar even in meervoud) dit hebben gedaan. We komen er overwegend goed uit, moet ik zeggen. Dit is straks een belangrijk signaal naar buiten. We roepen niet zomaar iets, maar het is financieel doorberekend. Na het vragenuurtje (erg rommelig vandaag) en de korte stemmingen heb ik nog een gesprek met een groep jongeren uit Heemse. Leuk om te doen. Naar ik begrepen heb is het bezoek aan de Kamer hen ook goed bevallen. Vanaf nu lezen ze ook mee met mijn dagboek. Join the club! Ik kan op tijd naar huis en stap om 19.40 uur mijn huis binnen. Gezellig even met de familie koffie drinken en dan nog wat aan het werk.

Woensdag 13 maart
Weer een Den Haag-dag. ‘s-Ochtends werk ik aan een bijdrage voor een symposium van vrijdag en rond ik mijn bijdrage voor een algemeen overleg over de basisvorming af. Aan het begin van de middag spreek ik een uur met een groep docenten maatschappijleer. Voor een deel oud-collega’s van mij. Ze hebben een studiedag gepland in het Kamergebouw. Het vak blijft me op deze manier achtervolgen. Daar is niets mis mee, overigens. Wij praten over het betrekken van jongeren bij de politiek. Ik ben ervan overtuigd dat je met zo’n onderwerp meer kunt, dan veel mensen vaak denken. Gelukkig hebben een aantal docenten dezelfde ervaringen. Na het gesprek met hen snel ik me naar het overleg over de basisvorming. Drie uur lang overleggen we met Adelmund over de voorstellen van de Onderwijsraad en haar reactie daarop. Ik ben kritisch over o.a. het nieuwe vak Science (dat zijn meer collega’s) en de doorstroommogelijkheden in de nieuwe situatie. Het overleg loopt ruim uit. Daarom kom ik te laat thuis om nog naar de kerk te kunnen gaan. Het is vandaag biddag. Heel vervelend, maar ik kan er niets aan doen. Eerder weglopen kon echt niet. De rest van de familie is gelukkig wel naar de kerk geweest.

Donderdag 14 maart
Ik heb vandaag diverse gesprekken. Onder andere met Rob Matzken
(Bijbel en Onderwijs) en Henk Strietman (directeur Besturenraad). Beiden gaan over onderwijs. Belangrijk om op deze manier contact te houden met sleutelfiguren binnen bepaalde organisaties. Ik vertrek op tijd naar Zwolle met een koffer vol stukken. De rest van de dag en avond werk ik aan het symposium van morgen over bachelor-master en accreditatie in het hoger onderwijs. Ik heb problemen met de provider en kan niet in mijn documenten komen. Dat betekent weer opnieuw beginnen. Vervelend. Ook mijn mailbox krijg ik niet open. Een goede frustratietraining. Deze week overigens veel Pim Fortuyn op de buis. Die man krijgt dat allemaal wel voor elkaar. Waar zal dit uiteindelijk op gaan uitlopen.

Vrijdag 15 maart
‘s-Morgens werk ik mijn bijdrage af. Verder opnieuw druk met de hbo-fraude. Volgende week dinsdag heb ik daar een groot debat over. S’-Middags naar het symposium toe. Het is in Zwolle. Lekker dichtbij. Professor Leijnse (vd HBO-raad), Roel Kuiper, Kars Veling en professor Kamphuis (TU Kampen) en ik hebben allemaal een rol toebedeeld gekregen. Mij is gevraagd iets over accreditatie te vertellen. Dat zal straks als kop boven op de huidige visitatiecyclus gezet worden. Belangrijk omdat de bekostiging er van af kan hangen. Het is een goed symposium. Voor mij de eerste keer dat ik Leijnse hoor spreken. Een man met inhoud. Ook Roel heeft een goede (visionaire) bijdrage. Ik heb waardering voor de samenwerking die er tussen TU Kampen, TU Apeldoorn en de GH in Zwolle is ontstaan. Laat men dat maar blijven voortzetten en waar mogelijk uitbouwen. Na afloop van het symposium fiets ik naar het stadhuis voor een afscheidsreceptie van een receptiemedewerker. Ik heb deze uitnodiging te danken aan de gezellige en belangstellende gesprekjes die ik vroeger altijd met deze medewerkers hield. Zulk mensen zijn vaak de smeerolie van een organisatie. De net op het symposium ontvangen bloemen komen nu goed van pas, moet ik zeggen. Ik ontmoet natuurlijk weer een groot aantal oud-collega raadsleden. Er is net een vergadering in het kader van de collegeonderhandelingen afgelopen. Dat ziet er in Zwolle goed uit. Ik reken op een collegeplaats voor de ChristenUnie. Blijf de kranten maar volgen! Ik fiets naar huis met Peter Pot, fractievoorzitter GroenLinks/De Groenen. Dat hebben we de afgelopen jaren wel vaker gedaan. Een prima vent. ‘s-Avonds lekker thuis wat gerommelt. Lotte komt opgetogen vertellen dat de ChristenUnie weer op 7 zetels in de peilingen staat. Wat doet zij eigenlijk nog op om 22.45 uur? Er wordt ontzettend met me meegeleefd thuis. Waar het maar kan werft Lotte en ook de andere kinderen stemmen voor mij (‘u gaat toch wel op mijn vader stemmen’). Met zo’n campagneteam kan het toch niet misgaan.

Zaterdag 16 maart
‘s-Morgens aan de hbo-fraude gewerkt en Karen en Iris van zwemles opgehaald. Daarna met Marjette naar Emmen. Vandaag vieren we de verjaardag van mijn gehandicapte zus(je) Idelette. Ze woont al weer jaren in een gezinsvervangend tehuis in Hardenberg en wordt deze maand 30 jaar. We ontmoeten de rest van de familie (schrik niet: ik heb 8 zussen en 1 broer met hun aanhang) in de dierentuin van Emmen. Het is voortreffelijk weer vandaag. Kortom, genieten met Idelette en de rest van de familie. We eten ‘s-avonds nog met elkaar in een splinternieuw restaurant in Heemse (jawel, dame en heren bezoekers van afgelopen dinsdag). Gemaakt van boomstammen. De eigenaar had het idee opgedaan in Canada, zo weet men mij te vertellen. Heerlijk gegeten en genoten van elkaars aanwezigheid. We rijden met de nodige spoed terug naar Zwolle om mijn zus Martine en echtgenoot Hendrik-Jan op de trein naar Amsterdam te zetten. Ik hoop dat ze de trein nog gehaald hebben. Het was krap aan. Onze kinderen hebben op elkaar gepast vanmiddag en vanavond. Het is gelukkig allemaal goed gegaan. Tussendoor wel enkele malen mobiel contact gehad. We zijn supertrots op hen.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob week 11 - 2002'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.