Dagboek Arie Slob - week 22 2003

maandag 02 juni 2003 09:56

’s-Morgens fractievergadering. Vanwege de magere vergaderagenda zijn we snel klaar. Vandaag staat Balkenende met zijn nieuwe ploeg bij de koningin op het bordes. Ik hoop voor hem en het land dat het deze keer langer dan de vorige keer gaat duren. Het blijft een merkwaardige coalitie. Twee van drie partijen van het door het CDA zo fel bekritiseerde paarse kabinet zijn weer terug in het middelpunt van de macht. Bijzonder ook om Brinkhorst er weer tussen te zien staan. Dat geldt ook voor een aantal nieuwe ministers. De tijd zal leren of dit de kwaliteitsclub is waar Balkenende het zo hoog mee op heeft.

Zondag 25 mei

We genieten vandaag weer van deze rustdag. Vandaag zijn er veel kinderen thuis. Dat kan nog wel eens wisselen per zondag. ’s-Avonds nog huisbezoek. De laatste keer van onze wijkouderling Joop Lenting. Vanaf morgen is hij ouderling af. Hij is tot de laatste dag toe aan het werk gebleven.

Maandag 26 mei

Ik werk ’s-morgens thuis. Omdat morgen de nieuwe regering geïnstalleerd zal worden is de agenda voor deze week beperkt. Ik neem me voor daar maar eens van te gaan genieten. ’s-Middags vertrek ik naar den Haag. In Nieuwspoort zal Gert Schutte een bundel aangeboden worden. Daar wil ik bij zijn. Het wordt een boeiende bijeenkomst. Diverse sprekers zetten Gert in het zonnetje. Het boek mag er ook zijn. Hulde aan Michiel Niemeijer. Zonder hem was deze bundel er niet gekomen. Ik kan met Janco Cnossen mee terug rijden naar Zwolle. Een goede gelegenheid om wat bij te praten.

Dinsdag 27 mei

Naar den Haag. ’s-Morgens fractievergadering. Vanwege de magere vergaderagenda zijn we snel klaar. Vandaag staat Balkenende met zijn nieuwe ploeg bij de koningin op het bordes. Ik hoop voor hem en het land dat het deze keer langer dan de vorige keer gaat duren. Het blijft een merkwaardige coalitie. Twee van drie partijen van het door het CDA zo fel bekritiseerde paarse kabinet zijn weer terug in het middelpunt van de macht. Bijzonder ook om Brinkhorst er weer tussen te zien staan. Dat geldt ook voor een aantal nieuwe ministers. De tijd zal leren of dit de kwaliteitsclub is waar Balkenende het zo hoog mee op heeft. Vanmiddag heb ik nog met een groep bezoekers uit Voorburg gesproken. Altijd weer leuk om te doen. Deze keer bijzonder vanwege de aanwezigheid van een oud-klasgenoot van mij. We hadden elkaar al meer dan 20 jaar niet gezien.

Woensdag 28 mei

Vroeg naar den Haag. s’-Morgens heb ik allereerst presidiumvergadering. Dit zijn plezierige vergaderingen. In een rap tempo werken we met voorzitter Frans Weisglas een groot aantal onderwerpen weg. Snel door naar een gesprek met de Wereldomroep. Nadine is alvast begonnen. Door de hoge bezuinigingstaakstelling ziet de wereldomroep haar werkzaamheden in gevaar komen. Opmerkelijk is dat er vorig jaar nog een kamerbreed gesteunde motie is aangenomen die uitsprak dat de wereldomroep moest worden ontzien. Ik beloof de vertegenwoordiger van de wereldomroep dat we de vinger aan de bestuurlijke pols zullen houden. Daarna heb ik een gesprek met André, Tineke en Jacob over de opzet van onze fractiedag. Ik kan redelijk op tijd naar huis. ’s-Avonds werk ik aan een bijdrage voor het landbouwcongres van vrijdag. Met een half oog zie ik nog wat van de Championsleague-finale. Wat kan die Seedorf toch fraai strafschoppen nemen. Iedere keer weer een plezier om naar te kijken.

Donderdag 29 mei

Vandaag vieren we hemelvaartsdag. ’s-Ochtends met z’n allen naar de kerk. De rest van de dag heerlijk geluierd. Alhoewel, ik ben nog even achter mijn computer gekropen. Morgen moet ik weer aan de bak. Dat moet wel klaar zijn. Ik print mijn tekst maar even uit. Later blijkt dat een gouden ingeving geweest te zijn. Een computerstoring zorgt ervoor dat ik niet meer op internet kan en in mijn tekstbestanden kan komen (die worden in de kamer opgeslagen). Marjette haar broer Peter en zijn vrouw en twee kinderen komen aan het eind van de dag nog langs. Met hen nemen we onze skottle voor het eerst in gebruik. Dat valt niet tegen.

Vrijdag 30 mei

Ik vertrek met het openbaar vervoer naar Bunschoten. Daar wordt op de Eemlandhoeve van Jan Huijgen het ChristenUnie Landbouwcongres gehouden. Een bijzondere plaats: zie www.eemlandhoeve.nl . Het is rustig in de trein (een hele coupe voor mijzelf) en ook in de bus (ik ben de enige passagier). We hebben een prima congres. Een groot aantal zaken gaan over tafel. Voor mij als landbouwwoordvoerder uiterst leerzaam. Wat ben je als politicus zonder input vanuit de praktijk. Dat is zo belangrijk. In het zomerreces zal ik een aantal bedrijven gaan bezoeken. Aanmeldingen om langs te komen genoeg. Aan het eind van de middag ben ik weer thuis. De rest van het gezin heeft de hele dag aan de Wythemerplas doorgebracht. Roodgebrand komen ze thuis.

Zaterdag 31 mei

’s-Morgens met Marjette boodschappen gedaan. Daarna nog naar Radio Zwolle. De plaatselijke radiozender viert vandaag haar 15-jarig jubileum. Als raadslid ben ik er vaak te gast geweest. Maar ook als Kamerlid ga ik er nog graag naar toe. De zender wordt gedragen door vrijwilligers. Hun enthousiasme steekt me iedere keer weer aan. Ik word geinterviewd door oudgediende Herman Wiersma, die vanaf volgende week ook in den Haag zal werken. Ik spreek nog een paar mensen en vertrek daarna naar een afgesproken punt waar ik Marjette, Lotte en Karen zal aantreffen. Met zijn vieren fietsen we naar Dalfsen om onze oude buren op te zoeken. Met name voor Karen een behoorlijke fietstocht. Aan het begin van de avond zijn we weer thuis. Even bijkomen van alle hitte en inspanningen. Het koude pilsje gaat er goed in.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob - week 22 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.