Dagboek Arie Slob - week 24 2003

dinsdag 17 juni 2003 18:33

Om 14.00 uur begint de regeringsverklaring. Het is een wat matte tekst en de voordracht van Balkenende houdt ook niet over. Hij probeert wel heel zorgvuldig te articuleren. Ik herken daar wel iets in. Zelf ben ik ook altijd een snelprater geweest. Daar moet je heel alert op zijn. Te beginnen bij Wouter Bos van de PvdA krijgen alle fractievoorzitters de gelegenheid om hun reactie te geven. Het valt niet mee om er doorheen te komen. André zijn tekst valt goed. Dat blijkt ook uit reacties die we via de mail en bekenden ontvangen. Het debat was live op de televisie te volgen. Tussendoor heb ik met Heleen een bijzonder gesprek. Tenminste, het gesprek is niet bijzonder maar de gesprekspartner wel: we spreken met mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Raad transportveiligheid, over de kabinetsvoorstellen om tot een veiligheidsonderzoeksraad te komen.

Zondag 8 juni

Vandaag is het 1e Pinksterdag. In de kerk staan we daar uitgebreid bij stil. Dat is fijn. We genieten met elkaar van deze dag. Vandaag doen drie neven (Wouter, Jochem en IJsbrand) van ons belijdenis van hun geloof. We sturen ze een felicitatiemail. ’s-Avonds fietsen Marjette en ik nog wat en krijgen we bezoek van een stel uit de kerk dat voor het eerst naar Spanje gaat. Ze willen graag wat informatie en ervaringen van ons horen. No problem.

Maandag 9 juni

We hebben de kinderen beloofd vandaag met ze weg te gaan. We gaan naar Amsterdam. Onder andere naar Madame Tussaud. Onderweg overhoor ik Esther nog voor een geschiedenisrepetitie die ze morgen over Vietnam moet maken. We kunnen vandaag de nieuwe digitale camera uitproberen. Het is een hele gezellige dag. Lekker weer ook. Aan het begin van de avond zijn we (pas) thuis. Marjette voelt zich niet zo lekker. We besluiten om maar niet naar Krimpen aan den Lek te gaan (heen en terug ca. 3 ½ uur rijden) om de verjaardag van onze zwager Jan mee te maken. Dat is wel jammer. Hij wordt 50 jaar. De eerste van de broers/zussen/zwagers/schoonzussen in de familie. We gaan met elkaar een nieuwe (leeftijds)fase in.

Dinsdag 10 juni

Het is vandaag geen officiele vergaderdag in de Kamer. André moet er wel heen vanwege een vergadering over de Europese Conventie. Ik zou bij een petitieaanbieding van Wakker Dier zijn, maar heb me daar voor afgemeld. Dat is een te grote tijdsinvestering voor een aanbieding van 15 minuten. Nu kan ik thuis aan het werk. Er ligt meer dan genoeg. In deze laatste weken voor het zomerreces zal er nog veel weggewerkt moeten worden. Ik kan vandaag de kids naar school brengen. Ook haal in de vouwwagen uit de stalling. Ja, ja, de vakantie komt er nu echt aan.

Woensdag 11 juni

Vandaag wel naar den Haag. ’s-Morgens fractievergadering. Met elkaar zijn we blij dat Tineke en enkele collega’s uit de Kamer veilig uit Afghanistan zijn teruggekomen. Ze waren daar voor een kort bezoek en warenin de buurt toen er een aanslag werd gepleegd op Duitse militairen. Daar zijn er vier van omgekomen. Ook medewerker Jenne zijn vrouw is gespaard voor een ongeluk. Net toen zij de tuin van hun huis verliet sloeg de bliksem in een boom. We bespreken vanmorgen vooral de laatste versie van onze reactie op de regeringsverklaring. Ik ben blij met de definitieve keuzen die we maken. Zie voor onze bijdrage: www.christenunie.nl. André, Tineke en ik vullen voor het programma De Ochtenden een enquêteformulier in met pittige vragen over Europa. Ik had me er wat op voorbereid, maar dit waren vragen met een heel erg hoog detailniveau. Om 14.00 uur begint de regeringsverklaring. Het is een wat matte tekst en de voordracht van Balkenende houdt ook niet over. Hij probeert wel heel zorgvuldig te articuleren. Ik herken daar wel iets in. Zelf ben ik ook altijd een snelprater geweest. Daar moet je heel alert op zijn. Te beginnen bij Wouter Bos van de PvdA krijgen alle fractievoorzitters de gelegenheid om hun reactie te geven. Het valt niet mee om er doorheen te komen. André zijn tekst valt goed. Dat blijkt ook uit reacties die we via de mail en bekenden ontvangen. Het debat was live op de televisie te volgen. Tussendoor heb ik met Heleen een bijzonder gesprek. Tenminste, het gesprek is niet bijzonder maar de gesprekspartner wel: we spreken met mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Raad transportveiligheid, over de kabinetsvoorstellen om tot een veiligheidsonderzoeksraad te komen. Komende maandag is daar een wetgevingsoverleg over. Ik spreek ook nog met een groep bezoekers, die via het partijbureau in de Kamer zijn terechtgekomen. Belangrijk om te doen en (bijna) altijd leuk. Om 20.00 uur zit ik in de trein en 2 uur later ben ik weer thuis.

Donderdag 12 juni

Om 09.00 uur ben ik al in den Haag. Eerst naar een procedurevergadering van de cie. OCenW. We besluiten een wetgevingsoverleg van a.s maandag over lumpsum in het primair onderwijs door te schuiven. Eerst willen we met het onderwijsveld praten. Dit besluit levert in de loop van de dag de nodige commotie op. Ik word van verschillende kanten hierover benaderd. Het loopt zelfs uit op een informeel overleg met minister van der Hoeven. Ondertussen gaat het debat over de regeringsverklaring gewoon door. Dat is vooral André zijn taak. Al probeer ik er regelmatig bij te zijn. Ik heb met Nadine nog wel een gesprek met de organisatie Proefdiervrij. Wat een gevarieerd bestaan heb ik toch. Het debat over de regeringsverklaring loopt uit tot ca. 21.45 uur. Met Tineke en een aantal CDA-collega’s neem ik de trein van 22.08 uur naar huis. Met de laatste bus van die dag weet ik nog thuis te komen. Lotte en Karen hebben vandaag hun jaarlijkse schoolreisje gehad. Ze hebben er van genoten, weet Marjette me te vertellen. Zelf liggen ze natuurlijk al op bed.

Vrijdag 13 juni

Vandaag hebben we fractiedag in Amersfoort. In een ontspannen sfeer spreken we met elkaar over het fractiewerk en de keuzen die we daar voortdurend in moeten maken. Ik ben blij met deze dag. In augustus zullen we het een vervolg geven. Marjette geniet vandaag van de jaarlijkse zussendag. Met mijn moeder en 8 zussen vermaken ze zich deze keer in Zwolle. En daar valt genoeg te genieten voor degene die dat nog niet weten. Ik ben met Aron en Lotte thuis. We kijken nog naar een stukje van de wedstrijd Go Ahead Eagles- FC Zwolle en zien tot onze grote tevredenheid de Zwollenaren winnen. Deventer weet weer waar het staat!

Zaterdag 14 juni

Om 07.30 uur vertrek ik al met een auto vol tieners. Op weg naar Arnhem voor de 29e EO-Jongerendag. Ook onze vrienden Peter, Hein en Herman met hun elfjarige dochters gaan mee naar het Gelredome. We zijn er zeer op tijd. Maar als je een goede plaats op het veld wilt hebben, is dat geen overbodige luxe. De kinderen hebben er veel zin in. Ik combineer deze dag met wat werk. Tegen 10.00 uur voeg ik me bij de groep genodigden voor deze dag. André en Tineke zijn er ook. Ik spreek en groet een groot aantal mensen; waaronder EO-coryfeëen als Andries Knevel, Ad de Boer en Arie van der Veer en vertegenwoordigers van diverse organisaties. Vanaf de eretribune genieten we van het morgenprogramma. Met name van het optreden van Michael W. Smith. In één woord geweldig. Ik kan mijn elfjarige dochter Lotte overigens vanuit de hoogte precies volgen. Ze zit niet echt stil. S-Middags zit ik weer bij mijn vrienden en de kinderen. De decibels nemen in de loop van de middag steeds meer toe. Vooral Toby Mac is daaraan debet. Ik blijf aan het eind van de middag achter in Arnhem. Om 18.00 uur neem ik in de businessseat van het Gelredome deel aan een discussie o.l.v. Andries Knevel met ondernemers over het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tegen 20.00 uur is Marjette er ook. Samen genieten we de rest van de avond (met ca. 20.000 andere mensen) van het avondconcert van Michael W. Smith. Zijn opmerking dat ‘worship a way of life is’ spreekt me zeer aan. Tegen 00.00 uur thuis. Wat een dag.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob - week 24 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.