Dagboek Arie Slob - week 25 2003

zaterdag 21 juni 2003 19:19

Abusievelijk is er al een door mij voorbereid amendement ingediend. Ik had het nog achter de hand willen houden. Ik laat het nu maar vast deel uitmaken van de beraadslagingen. Dat is voor dit moment, zo blijkt, de redding voor het wetsvoorstel van Dijksma. Als zij mijn amendement er in verwerkt, is de kans aanwezig dat er een meerderheid voor komt. Ze vraagt daarom een schorsing aan voordat de tweede termijn van start gaat. Nu zullen we er na de zomervakantie verder over spreken. Ik ben benieuwd. Vandaag word ik nog geinterviewd door Netwerk over de bouwfraude. Dat zal morgen uitgezonden worden. Ik kan op tijd naar huis. Begin van de avond thuis.

Zondag 15 juni

Vandaag is het vaderdag. En dat laten vrouw en kinderen me weten ook. Ik realiseer me vandaag opnieuw hoe gezegend ik ben met mijn vrouw en kinderen. In onze kerkelijke gemeente vieren we het avondmaal. We vieren vandaag ook alvast de verjaardag van Marjette. Morgen is ze officieel jarig, maar dan zal ik het overgrote deel van de dag weg zijn. S’- Avonds hebben we veel vrienden op bezoek. We kunnen het zelfs in de tuin vieren. Tegen 01.30 uur lig ik op bed. Dit was alles behalve een rustig weekend.

Maandag 16 juni

Om 06.15 uur gaat de wekker al. Gaap. Ik kus de jarige Marjette (ze wordt 40) en vertrek naar den Haag. Ik bezoek ’s-ochtends eerst een briefing van enkele ambtenaren van het ministerie van OcenW over de lumpsum. Daarna direct verder met een wetgevingsoverleg over de op te richten nationale onderzoeksraad voor de veiligheid. Mijn bijdrage staat op de site. Minister Remkes zit er nog niet helemaal in, zo blijkt uit zijn weinig overtuigende beantwoording. Pontificaal zit midden in de commissiezaal mr. Pieter van Vollenhoven. Het getuigt van enig lef en ook van hart voor de zaak. De opstelling van de Kamer horende krijgt hij op alle fronten zijn zin. Ik spoed me aan het eind van de middag naar Zwolle. Ik kan nog even thuis eten en moet dan al weer weg: bestuursvergadering van de stichting Gave waarvan ik voorzitter ben. We vergaderen in Harderwijk. Gelukkig ben ik om 21.15 uur al weer thuis. Toch nog even tijd om Marjette haar verjaardag verder te vieren. Haar moeder is er ook. We heffen het glas.

Dinsdag 17 juni

Naar den Haag. ’s-Morgens zoals altijd eerst fractievergadering. We spreken over onze inbrengen van deze week. Er staat heel erg veel op de agenda. Onvermijdelijk moeten er prioriteiten gesteld worden. Voordat de vergaderingen beginnen ben ik eerst nog bij een tweetal petitieaanbiedingen. Eén van studenten i.v.m. studentenhuisvesting en een aanbieding van een plan om via televisie onderwijs te geven van wethouders van grote steden. ’s-Middags het vragenuurtje, de regeling van werkzaamheden en stemmingen. Direct daarna de heropening van het debat over de bouwfraude. Dat levert niets meer op. Na ons debat begint het debat van de Kamer met de regering over Sebrenica. André zal daar namens de ChristenUnie het woord voeren. Ik werk aan een aantal debatten in de rest van de week. ’s-Avonds blijf ik in den Haag.

Woensdag 18 juni

Vroeg uit bed. Ik ga naar Hotel des Indes waar een ontbijtbijeenkomst voor kamerleden uit het oosten van het land met de beide Commissarissen van de Koningin in Gelderland en Overijssel en enkele gedeputeerden. We worden weer wat bijgepraat en voorzichtig in een bepaalde richting voorgesorteert. Maar daar zijn we zelf bij. Ik vind dit soort bijeenkomsten wel waardevol. Al is het erg benauwd in de eetzaal. Het zweet loopt over mijn rug. Ik ga op tijd weg omdat ik om 09.30 uur al een overleg heb met minister Zalm over de accountancywetgeving. We zijn zeer kritisch over de notitie die de regering daarover heeft geschreven. Als het goed is staat mijn bijdrage ook op de site. Tussen de middag vertrek ik naar Utrecht. Ik ben lid van de adviescommissie Certificering van Edventure, de koepelorganisatie van schoolbegeleidingsdiensten. Voor de eerste keer woon ik de vergadering bij. Interessant om te doen. Ik ontmoet onder andere professor Leune, oud-voorzitter van de Onderwijsraad. Snel weer terug naar Den Haag. In de trein word ik gebeld door een journalist van het NRC-Handelsblad. Vrijdag verschijnt er een boek van zijn hand en een collega over de bouwfraude. Hun conclusies over de rol van de overheid in de bouwfraude komen overeen met de strekking van een motie van mijn hand die door de complete kamer wordt gesteund. We praten daarover. In den Haag terug neem ik deel aan een debat over sponsoring in het onderwijs. Het gaat om een initiatiefwetsvoorstel van Sharon Dijksma (PvdA). Alhoewel ik haar zorgen deel over de toenemende sponsoring vind ik haar oplossing juridisch niet zo goed. Mijn bijdrage staat op de site. We zullen er morgenochtend verder over praten. André is nog druk met het debat over Sebrenica. Ik slaap vannacht opnieuw in den Haag. Telefonisch diverse malen contact met het thuisfront.

Donderdag 19 juni

S’-morgens eerst een debat over Kiezen op Afstand. Het gaat om het mogelijk maken van experimenten van o.a. stemmen per telefoon of pc vanuit het buitenland. Een kostbare zaak waar veel haken en ogen aan zitten. Ik ben kritisch. Het is het eerste debat met minister Thom de Graaf. Hij doet dit netjes. Tussendoor nog een fijn gesprek met harry Lamberink, mijn opvolger als directeur bij Concent. Hij heeft nog een stukje debat meegemaakt en vond me gegroeid in mijn rol. Leuk om te horen. ’s-Middags het vervolg van het debat over het wetsvoorstel Dijksma. Abusievelijk is er al een door mij voorbereid amendement ingediend. Ik had het nog achter de hand willen houden. Ik laat het nu maar vast deel uitmaken van de beraadslagingen. Dat is voor dit moment, zo blijkt, de redding voor het wetsvoorstel van Dijksma. Als zij mijn amendement er in verwerkt, is de kans aanwezig dat er een meerderheid voor komt. Ze vraagt daarom een schorsing aan voordat de tweede termijn van start gaat. Nu zullen we er na de zomervakantie verder over spreken. Ik ben benieuwd. Vandaag word ik nog geinterviewd door Netwerk over de bouwfraude. Dat zal morgen uitgezonden worden. Ik kan op tijd naar huis. Begin van de avond thuis.

Vrijdag 27 juni

De wekker gaat om 04.30 uur. Marjette gaat vandaag met een aantal gemeenteleden van ons naar Polen. Daar zal ze tot dinsdag zijn. Ze gaat naar Bielsko Biata. Wij zijn daar als gezin ook al tweemaal geweest. De laatste keer in oktober 2002. De week dat het kabinet Balkenende viel en ik nog buiten de Kamer stond. Om 05.00 uur zwaai ik Marjette uit. Daarna duik ik mijn bed weer in. Ik zorg dit weekend voor de kinderen. Al kan ik tussendoor nog wel wat werken. ’s-Avonds ga ik met hen en een vriendin van esther uit eten bij een pizzaria. Lotte en Karen hebben mooie rapporten mee naar huis gekregen. Dat moet gevierd worden. Ik zie mezelf nog op Netwerk. Leuk om eens in zo’n programma te mogen optreden.

Zaterdag 28 juni

Overdag vervul ik mijn rollen als vader en huisman. Marjette heeft al uit Polen gebeld dat ze veilig aangekomen is. Dat is fijn. ’s-Avonds vervul ik nog een spreekbeurt in Dalfsen. Een bijzondere spreekbeurt. Ik spreek ca. 600 Messiasbelijdende Joden toe die in congres bij elkaar zijn. Het is een internationaal gezelschap. Ik spreek over de waarden en normendiscussie in Nederland. Een dankbaar thema.






Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob - week 25 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.