Week 42 - 2003

zaterdag 18 oktober 2003 21:39

Woensdag word ik door het televisieprogramma Barend en Witteman gevraagd om naar Amsterdam te komen voor een discussie over de omroep BNN. Met Esther en Aron ga ik in de loop van de middag naar Amsterdam. Mijn beide kids kijken hun ogen uit ('daar heb je Bridget'). Vergeleken bij een eerdere heftige uitzending van B&W waar ik in gezeten heb (voor de zomervakantie) is dit een redelijk rustige discussie. Rob Trip is gespreksleider.

Zondag 12 oktober

Vandaag genieten we van een heerlijke dag. Dit belooft wat voor de komende week. We gaan in Sneek naar de kerk. Als we terug zijn op ons vakantieadres blijkt er iemand drie maal op mijn voicemail te hebben ingesproken. Het is een dak- en thuisloze uit Den Haag die me meldt vanmorgen mijn portemonnee met pasjes in een prullenbak bij Holland Spoor te hebben gevonden. In de loop van de dag weet ik hem aan de lijn te krijgen. Hij is dan bij een dagopvang van dak- en thuislozen van het Leger des Heils in den Haag. We spreken af dat hij mijn portemonnee morgen bij de beveiliging van de Tweede Kamer zal afgeven. Inclusief een adres waar ik hem een blijk van dank kan doen toekomen. Ik ben benieuwd.

Maandag 13 oktober tot en met vrijdag 17 oktober

Als gezin genieten we met het gezin van zwager Peter en schoonzus
Marja van een aantal heerlijke dagen. We zeilen deze week ook nog wat op de Fluessen. Ongelovelijk hoe we het treffen met het weer. Tussen door nog wat contact met de fractie. Onder meer over een door mij bij de behandeling van de EZ-begroting ingediende motie over steun aan het noorden van het Land. Het CDA wil wel steun geven als er wat kleine redactionele aanpassingen zullen plaatsvinden. Ik ben bereid daarnaar te kijken. Medewerker Reinier Koppelaar werkt een en ander uit. Ook contact (op de zeilboot) met een journalist van het blad Oogst over een motie van mijn hand mbt de overdrachtsbelasting die volgende week in stemming zal komen. Woensdag word ik door het televisieprogramma Barend en Witteman gevraagd om naar Amsterdam te komen voor een discussie over de omroep BNN. Met Esther en Aron ga ik in de loop van de middag naar Amsterdam. Mijn beide kids kijken hun ogen uit ('daar heb je Bridget'). Vergeleken bij een eerdere heftige uitzending van B&W waar ik in gezeten heb (voor de zomervakantie) is dit een redelijk rustige discussie. Rob Trip is gespreksleider. Vrijdag aan het begin van de middag zijn we weer thuis. Ik vertrek een aantal uren later weer naar Amersfoort voor de voortzetting van de stichtingsbestuurvergadering van de fractie. We moeten met elkaar nu lastige knopen doorhakken. Dat lukt uiteindelijk. Na 23.00 uur weer thuis. Meegereden met Tineke en haar zoon Kees. Goede service.

Zaterdag 18 oktober

Vroeg wakker. De besluitvorming van gisteravond houdt me bezig. Knijpen in de formatie is altijd lastig. Het gaat om mensen waar je een hechte band mee hebt. Als bestuurslid met de portefeuille personeel in mijn bezit bel ik de fractieleden die het meest met de uitwerking van gemaakte keuzen te maken hebben. Als de nu lopende financiële actie net zo goed verder loopt als het tot nu toe gaat, dan moeten we er overigens zonder gedwongen ingrepen uit kunnen komen. Ik hoop het van harte. 's-Middags bezoek ik het Perspectiefcongres in Zwolle over landbouw. Ik mag het laatste programmaonderdeel invullen. Direct daarna nog naar ds Arie van der Veer. Ik spreek met hem en Klaas Berghuis over de zorgcombinatie Zwolle e.o. waarvan we beiden in de Raad van Toezicht zitten. 's-Avonds voor het eerst in ruim 2 weken weer hardgelopen. De voet- en rugklachten zijn voorbij. Ik loop 30 minuten in het donker zonder al te veel problemen. Heerlijk dat dit weer kan. Ik heb het gemist. Nu maar hopen dat de blessures wegblijven.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 42 - 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.