Week 43 - 2003

zaterdag 25 oktober 2003 20:18

's-Morgens eerst presidium. We spreken onder andere over de aanpassingen van het Reglement van Orde. De kamer mag er eerst haar oordeel over geven voordat we tot definitieve conclusies zullen komen. Zelf verwacht ik niet dat marginale structuurwijzigingen tot gewenste cultuurveranderingen zullen leiden. Ik ga iets eerder uit de vergadering weg om een algemeen overleg over flexibilisering van de schooltijden bij te kunnen wonen. In de media is er veel over geschreven. Met name over het feit dat VVD, D66, PvdA, SP en GroenLinks tegen een vierdaagse schoolweek zijn. Alsof dat de essentie van dit voorstel is. Ik ben voor het geven van verant-woordelijkheid aan scholen op dit punt. Zeker nu de invloed van ouders op de te maken keuzen goed geregeld gaat worden (instemmingsrecht MR).

Zondag 19 oktober

Onze kerkelijke gemeente is zo groot dat we zowel s'ochtends als s'middags dubbele diensten hebben. Onze wijk is deze weken vroeg (08.45 en 14.30 uur). Dat valt vanmorgen tegen nu het steeds later licht wordt. De kerkdienst maakt veel goed. 's-Avonds naar de bijbelstudieclub. Esther en Aron zijn vanavond weer naar Godfashion geweest. Dat willen ze niet missen.

Maandag 20 oktober

's-Morgens om 09.00 uur een gesprek gehad in het kader van mijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de Zorgcombinatie Zwolle e.o. Daarna thuis gewerkt. 's-Middags naar kampen voor een werkbezoek met mijn Zwolse collega's. Eddy van Hijum moet zich vanwege griep afmelden. Samen met Co Verdaas heb ik een gesprek met het college van B&W, worden we geinformeerd over de samenwerking met Zwolle en het project Zuiderzeehaven. We kijken ook nog op de plaats waar deze haven moet komen en ook naar een nieuwe woninglocaties. Kampen is booming de komende jaren. 's-Avonds nog hardgelopen en wat gewerkt. Morgen weer naar den Haag.

Dinsdag 21 oktober

Om 06.15 uur gaat de wekker al. Het is koud in huis om over buiten nog maar te zwijgen. De treinen werken vanmorgen niet mee. Ik ben te laat in den Haag voor een afspraak met de grote baas van LTO-Nederland, dhr. Doornbos. Helaas, maar blokkerende remmen zorgden voor ruim een half uur vertraging. Om 10.00 uur nog een gesprek met een (a.s.) bestuurslid van ChristenUnie Den Haag (Chris) i.v.m. mijn lezing vanavond. Daarna fractievergadering. Tijdens de fractievergadering belt B&W of ik weer langs wil komen. Wat? Ik ben vorige week net geweest. De agenda levert problemen op. Na de fractievergadering snel naar een gesprek met een vertegenwoordiger van de Jenaplan-scholen. Tijdens het gesprek maar gelijk mijn lunch gebruikt (een kop heerlijke erwtensoep). Direct door naar een procedurevergadering OCenW over de cie. Schutte. Er zal waarschijnlijk snel een Algemeen Overleg over komen. Direct weer door naar de petitieaanbieding van Perspectief (Stop de Porno). De actie en personen zijn mij niet helemaal onbekend. Knappe actie met hopenlijk ook een praktisch vervolg. De vergaderingen in de Kamer beginnen. Vragenuurtje en dan stemmingen. Mijn beide EZ-moties worden aangenomen. Met name de motie over de steun voor het Noorden is zeer waardevol. Ik kan uiteindelijk naar de ledenvergadering van ChristenUnie Den Haag e.o. Ik maak de opheffing van GPV en RPF den Haag e.o. mee en de oprichting van ChristenUnie Den Haag e.o. Wim Pijl, raadslid ChristenUnie/SGP in den Haag spreekt en ik mag ook iets zeggen over christelijke politiek in een grote stad. Er volgt een boeiende bespreking. Chris zet me voor de deur van mijn logeerplek af. Goede service. Vandaag overigens mijn portemonnee weer teruggekregen. De zwerver die hem gevonden had(zie eerdere dagboekafleveringen) heeft hem teruggebracht. Grote klasse.

Woensdag 22 oktober

Vroeg in de Kamer. Dat is altijd het voordeel van in den Haag slapen. 's-Morgens eerst presidium. We spreken onder andere over de aanpassingen van het Reglement van Orde. De kamer mag er eerst haar oordeel over geven voordat we tot definitieve conclusies zullen komen. Zelf verwacht ik niet dat marginale structuurwijzigingen tot gewenste cultuurveranderingen zullen leiden. Ik ga iets eerder uit de vergadering weg om een algemeen overleg over flexibilisering van de schooltijden bij te kunnen wonen. In de media is er veel over geschreven. Met name over het feit dat VVD, D66, PvdA, SP en GroenLinks tegen een vierdaagse schoolweek zijn. Alsof dat de essentie van dit voorstel is. Ik ben voor het geven van verant-woordelijkheid aan scholen op dit punt. Zeker nu de invloed van ouders op de te maken keuzen goed geregeld gaat worden (instemmingsrecht MR). Vooral de opstelling van de VVD verbaasd me. Ik vraag woordvoerder Balemans naar de consistentie in de VVD-onderwijspolitiek. Ik heb 's-middags geen afspraken in de agenda staan en kan op tijd naar huis. 's-Avonds nog even tijd om 30 minuten hard te lopen. Even oppassen waar je je voeten zet in het donker.

Donderdag 23 oktober

Weer vroeg naar den Haag. Herkansing voor de afspraak met LTO-voorman Doornbos. Deze keer werken de treinen wel mee. Het is vandaag de dag van het Mabeldebat. André is onze woordvoerder. Ik kan zijn bijdrage nog bijwonen. Hij doet het prima. Ik heb de rest van de dag alleen maar gesprekken (8 in totaal). Met onder andere de AOB, Besturenraad, BVE over de onderwijsbegroting en de plannen voor de Tweede Fase. Begin van de avond vertrek ik weer naar Zwolle.

Vrijdag 24 oktober

Ik heb een afspraak met Eddy van Hijum om naar het schippersinternaat in Zwolle te gaan afgezegd. Ik kan me dat niet permitteren omdat ik me moet voorbereiden op verschillende bijdragen voor volgende week. Onder andere de begroting LNV (daar is medewerker Pieter Grinwis ook druk mee bezig) en een AO over de Tweede Fase. Ik duik in de profielen en de voorstellen van minister van der Hoeven. Vandaag reageren we ook op plannen van minister Peijs om een unaniem door de Kamer aangenomen motie over financiele steun voor de combitunnel in Nijverdal niet uit te voeren. Zo gaan we niet met elkaar om. 's-Avonds naar de opheffingsvergadering van GPV Overijssel. Nog twee weken dat is de fusie tussen RPF en GPV definitief. Gert Schutte die als spreker aanwezig is haalt in zijn toespraak de geschiedenis van het GPV op. Bij veel oudere aanwezigen zorgt dat voor de nodige nostalgie. Ik kan me dat goed voorstellen als je een groot deel van je leven binnen de partij actief bent geweest. Leuk om veel bekenden te ontmoeten. Om 23.00 uur thuis. Nog even borrelen met Marjette, Esther en Aron.

Zaterdag 25 oktober

's-Morgens naar de landelijke dag van Gave in Ermelo. Ik ben voorzitter van Gave en wil er graag even bij zijn. Mijn voorganger Henk vd Velde houdt een zeer stimulerende en bemoedigend referaat. Met de trein weer naar huis. In de hal van het station ontmoet ik mijn moeder en een tante die op weg zijn naar Assen. Dat is een verrassing. De rest van de middag en avond moet er weer gewerkt worden. Ik maak twee uitzonderingen. We kopen een piano. Jawel. Dat kan snel omdat Marjette het voorwerk al verricht heeft. Ook ga ik ca. 45 minuten hardlopen. Mijn tweelingzus Joke komt onverwacht nog even langs met haar dochters Kristel en Wendy. Wat een familieontmoetingen vandaag. Leuk. Morgen ook op familiebezoek. Dat heb je met twee grote families.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 43 - 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.