week 11

maandag 15 maart 2004 09:36

Ik ben weer vroeg op de fractie. Al snel bereiken ons de berichten en beelden van de verschrikkelijke aanslag in Madrid. Wie zou daar achter zitten? Van 11.00 tot 13.00 uur ben ik bij een hoorzitting over veiligheid op scholen. We hebben een prima gesprek met een aantal schoolleiders over dit onderwerp. Goed om als Kamer op deze wijze een luisterend oor te hebben. Gisteren is er al met leerlingen en docenten gesproken. Ook volgende week zullen er gesprekken zijn. 's-Middags werk ik veel post en mails weg en vanaf 16.00 uur neem ik deel aan het debat over de belastingontduiking van woonwagenkampbewoners/hells angels enz. Uiteraard zijn we hier zeer kritisch over. Ik verbaas me over het feit dat er al vanaf 1983 een interne richtlijn bij de belastingdienst op dit punt is. Staatssecretaris Wijn blijkt ook van niets geweten te hebben. Het onderzoek gaat nu door en als het afgerond is zullen we het debat voortzetten. Eindelijk kan ik weer naar huis. Daar ben ik tegen 22.00 uur. Hoe gaat het hier?

Zondag 7 maart

Er is weer een nieuwe week begonnen. Zoals altijd beginnen we met een rustdag. Twee kerkdiensten en een bijeenkomst van de bijbelstudieclub geven de dag nog een behoorlijk grote (geestelijke) vulling. Vorige week zijn we een paar dagen weg geweest. Fijn om even helemaal alleen met het gezin op te trekken. We hebben ervan genoten en ik kan er weer even tegen.

Maandag 8 maart

De vergadering van de tijdelijke commissie infrastructuur is vervallen. Dan heb je opeens veel tijd. Ik werk thuis aan een aantal onderwerpen, loop hard, heb overleg met Concent over een bijdrage die ik bij hun jubileumbijeenkomst mag houden en 's-avonds ben ik met drie collega's (Co Verdaas, Eddy van Hijum en Clemens Cornielje) op bezoek bij burgemeester H.J. Meijer van mijn woonplaats Zwolle. We spreken met hem en enkele ambtenaren over de (mogelijke) positie van Zwolle in de Nota Ruimte die nog moet uitkomen. Ik ben met de fiets naar het stadhuis gegaan. Op de terugreis begint het hard te regenen. Het resultaat laat zich raden.

Dinsdag 9 maart

Naar den Haag. Weer even wennen na twee weken. Ik ben bepakt en bezakt omdat ik twee nachten zal overblijven. 's-Morgens fractievergadering. Er staat weer voldoende op de agenda. Om 13.30 uur word ik geinterviewd door een VPRO-journalist die ebzig is met een radiodocumentaire over biometrische gegevens (zoals gelaatskenmerken) op een paspoort. Ik ben daar kritisch over omdat ik vind dat er goede garanties moeten zijn dat deze gegevens niet verkeerd gebruikt gaan worden. Nederland holt nu wel erg makkelijk achter de VS aan omdat er anders weer een visumplicht zal gaan gelden. Daar zitten we uiteraard niet op te wachten, maar we moeten wel een zorgvuldige afweging maken. Om 14.00 uur begint het vragenuurtje dat behoorlijk uitloopt. Op de tribuine zit mijn (enige) broer Cor met zijn vriend Gerrit-jan. Het is de eerste keer dat mijn broer in de Kamer is en later blijkt dat hij er erg van genoten heeft. Zijn vriend is directeur van een school voor praktijkonderwijs en van zijn kennis kan ik als woordvoerder onderwijs het nodige opsteken. In de loop van de middag kan ik ze nog rondleiden en we eten nog met elkaar. Tussendoor word ik ook nog geinterviewd voor de Zendtijd van Politieke Partijen. Het lag in de bedoeling dat ik voor André het debat over het bovenregionaal vervoer van gehandicapten zou overnemen (André gaat naar het Elfde Uur). Op het laatste moment blijkt dat het debat pas morgen is. Dan kan André het weer zelf doen. Ik gebruik de avond om mijn overvolle buro aan te pakken. Om 23.00 uur ben ik op mijn logeeradres.

Woensdag 10 maart

Om 07.45 uur zit ik live in een uitzending van RTV Oost en mag ik commentaar geven op het debat van vandaag over integriteit (aanpak fraude ed). Ik geef ondermeer aan dat we blij zijn dat er nu open over gepraat kan worden. Het is nog niet zo lang geleden dat je bij dit soort onderwerpen als je je mond open deed als een fatsoensrakker in de hoek werd gezet. 's-Morgens ga ik naar het presidiumvergadering. 's-Middags een overleg met minister Peijs over de 'rijbewijsrevolutie'. ik deel haar opvatting dat  verkeersveiligheid een goede reden is om iets te doen aan de leeftijd van bromfietsbestuurders. Van 18.00 tot 20.00 uur heb ik een vergadering van de tijdelijke commissie Infrastructuur. Daar begint de vaart nu echt in te komen. Ik slaap vannacht weer in den Haag. Helaas lukt het me dit jaar niet om naar de kerk te gaan vanwege biddag voor gewas en arbeid.  Heel vervelend. In de gemeenteraad werd er altijd wel rekening mee gehouden, maar in de Tweede Kamer schijnt dat een gepasseerd station te zijn.

Donderdag 11 maart

Ik ben weer vroeg op de fractie.  Al snel bereiken ons de berichten en beelden van de verschrikkelijke aanslag in Madrid. Wie zou daar achter zitten? Van 11.00 tot 13.00 uur ben ik bij een hoorzitting over veiligheid op scholen. We hebben een prima gesprek met een aantal schoolleiders over dit onderwerp. Goed om als Kamer op deze wijze een luisterend oor te hebben. Gisteren is er al met leerlingen en docenten gesproken. Ook volgende week zullen er gesprekken zijn. 's-Middags werk ik veel post en mails weg en vanaf 16.00 uur neem ik deel aan het debat over de belastingontduiking van woonwagenkampbewoners/hells angels enz. Uiteraard zijn we hier zeer kritisch over. Ik verbaas me over het feit dat er al vanaf 1983 een interne richtlijn bij de belastingdienst op dit punt is. Staatssecretaris Wijn blijkt ook van niets geweten te hebben. Het onderzoek gaat nu door en als het afgerond is zullen we het debat voortzetten. Eindelijk kan ik weer naar huis. Daar ben ik tegen 22.00 uur. Hoe gaat het hier?

Vrijdag 12 maart

Ik begin de dag met Karen naar school te brengen en een half uur hard te lopen. 's-Morgens ga ik naar Dalfsen (Hoop 21) en spreek ik met een aantal mensen over onderwijs. Fijn om daar te zijn. '-Middags ben ik bij een vergadering van het deputaatschap kerk-overheid. Naar huis, auto inpakken en dan naar Hoge Hexel. Daar zullen we dit weekend met de familie zijn om de 75e verjaardag van mijn moeder te vieren. Is de familie Slob een volk?, vraagt een nichtje van mij aan haar moeder.  Gezien de omvang van de familie (schrik niet: bijna 70 mensen) is deze vraag goed te begrijpen. 

Zaterdag 13 maart

Geen politiek vandaag. André heeft (dank daarvoor) mijn bijdrage voor de bestuurdersvereniging over de gekozen burgemeester overgenomen.

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 11'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.