week 13 - 2004

zaterdag 27 maart 2004 23:45

Naar den Haag. Ik trein gezellig mee met Herman Wiersema, medewerker van Co Verdaas. 's-Morgens fractievergadering. 's-Middags de gezamelijke vergadering van de Staten-Generaal in de Ridderzaal ter herdenking van het overlijden van prinses Juliana. Ik vind het een indrukwekkende bijeenkomst. Zowel minister-president Balkenende, als de beide voorzitters van de Staten-Generaal houden mooie toespraken. We eren een vorstin die op een geheel eigen wijze meer dan 30 jaar lang ons land trouw gediend heeft. Ik heb vanmiddag ook nog een gesprek met André Rouvoet. Aan het eind van de middag brengen we als kamerleden de laatste eer aan prinses Juliana. In groepjes lopen we langs de baar in Paleis Noordeinde. Daarna naar huis. Ik ben tegen 21.00 uur thuis.

Zondag 21 maart

De lente is weer begonnen. Het is vandaag ook een mooie dag. Voor ons lekker rustig omdat de meeste kinderen bij vrienden en vriendinnen zijn. We genieten van deze dag.

Maandag 22 maart

Ik was van plan om vroeg naar den Haag te gaan.  Tegen mijn gewoonte in zet ik de wekker nog een uur verder. Ik moet dan precies op tijd kunnen zijn. Helaas heeft de trein vertraging. Dat gaat deze tijd niet goed. De vertraging valt uiteindelijk mee. Vanmorgen ben ik bij de vergadering van de Tijdelijke Commissie Infrastructuur (TCI). Vaste prik de komende maandagen. Deze besloten vergadering gaat wel gewoon door. De rest van de week zal het kamerwerk wat commissievergaderingen en plenaire vergaderingen betreft stil liggen. Ook officiele werkbezoeken worden afgezegd. Dit besluit is genomen door de beide voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Later in de week zal er enige discussie over gevoerd worden in de media. Dat vind ik eerlijk gezegd niet zo kies. Prima om eens over zo'n besluit te praten, maar dat doe je in deze week niet publiek. Vandaag verhuis ik ook naar een andere kamer. 's-Middags begin ik alvast wat uit te pakken. Wel op tijd naar huis. Nu kan ik nog eten met het gezin. 's-Avonds nog een uur hardgelopen.

Dinsdag 23 maart

Vandaag geen kamervergadering. Ik kan de hele dag thuiswerken en maak daar gretig gebruik van. Eindelijk ook een keer tijd om naar de kapper te gaan. Dat was de afgelopen twee weken ondanks mijn voornemen daartoe niet gelukt. Ik werk vandaag aan een lezing voor Concent over twee weken. Vandaag nog wel op Business News Radio (BRN) over C2000: het geintegreerde communicatiesysteem voor politie, brandweer, ambulance en marechaussee.  In Amsterdam is het ambulancepersoneel van AVZ ermee gestopt. Men voelt zich niet veilig met dit systeem.  Ik had nog een artikel over C2000 klaar liggen dat ik wat actualiseer en dat naar Trouw toe gaat. Het zal morgen geplaatst worden.

Woensdag 24 maart

Naar den Haag. Ik trein gezellig mee met Herman Wiersema, medewerker van Co Verdaas. 's-Morgens fractievergadering. 's-Middags de gezamelijke vergadering van de Staten-Generaal in de Ridderzaal ter herdenking van het overlijden van prinses Juliana. Ik vind het een indrukwekkende bijeenkomst. Zowel minister-president Balkenende, als de beide voorzitters van de Staten-Generaal houden mooie toespraken. We eren een vorstin die op een geheel eigen wijze meer dan 30 jaar lang ons land trouw gediend heeft. Ik heb vanmiddag ook nog een gesprek met André Rouvoet. Aan het eind van de middag brengen we als kamerleden de laatste eer aan prinses Juliana. In groepjes lopen we langs de baar in Paleis Noordeinde. Daarna naar huis. Ik ben tegen 21.00 uur thuis.

Donderdag 25 maart

Vandaag thuis gewerkt. Dat spaart veel reistijd uit. Ik neem de tijd om me verder in te werken in een aantal onderwijsthema's. 's-Avonds weer hardgelopen.

Vrijdag 26 maart

's-Morgens thuis gewerkt. Onder meer vragen gesteld over het stoppen met C2000  van de Koninklijke Marechaussee op  Schiphol. Het NOS Journaal meldde dat gisteravond. Dat is de tweede keer deze week dat C2000 ergens wordt stopgezet. Minister Remkes kan dat niet steeds op de onwennigheid bij de gebruikers blijven schuiven. Ik heb al eerder aangegeven dat ik hem erg lakoniek met deze materie vindt omgaan. We hebben het wel over veiligheid. Ik ben deze week door verschillende media over dit onderwerp benaderd. Het begint dus op te vallen dat hier wat aan de hand is. Samen met André stel ik ook vragen over een demonstratie morgen in Amsterdam m.b.t. Hamas. We vrezen ongeregeldheden en zijn benieuwd of daar van te voren goed rekening mee is gehouden. s'- Avonds naar Utrecht voor een avond van Perspectief (ChristenUnie-jongeren) over onderwijs. Ik zit in een forum met de wethouder van onderwijs uit Utrecht (een sympathieke CDA-er) en een bestuurslid van de LSVB (=studentenvakbond). De avond is prima voorbereid en we behandelen een groot aantal actuele onderwijsthema's. Ik kan met een aanwezige vader meerijden naar huis. Onderweg met hem weer over onderwijs gesproken. Daar raak je niet over uitgepraat. tegen 00.00 uur thuis.

Zaterdag 27 maart

's-Morgens eerst even wat uitgeslapen. Dat kan op de zaterdag. Daarna wat gewerkt. 's-Middags naar Beerze om mee te doen aan een hardloopwedstrijd van 16 kilometer. Ik moet wat kilometers gaan maken. Het is een loodzware wedstrijd omdat het voor een gedeelte door het bos en zand gaat. Ik weet de finish te halen in een tijd van 1.21 uur. Ik ben wel behoorlijk afgemat. alhoewel ik het zelf niet aangegeven had, heeft de speaker me twee keer aangekondigd als het Tweede Kamerlid van de ChristenUnie. Zien ze de ChristenUnie eens van een andere kant. 's-Avonds naar Dalfsen voor een avond van Perspectief. Heel vervelend loopt dit samen met een 12 1/2-jarig huwelijksfeest in de familie. Daar gaat Marjette nu vanavond zonder mij heen. Ik heb met de organisatie in Dalfsen gekeken of er een andere datum mogelijk was, maar dat ging niet meer. Het is niet anders. Ik heb overigens een prima avond. Het is een startavond en de bestuursleden hebben keihard gewerkt om er iets van te maken. Er zijn veel jongeren en de discussie heeft absoluut inhoud.  Terug naar Zwolle reist provinciaal bestuurder Johannes de Jong met mij mee. Johannes is al jarenlang goud waard voor de ChristenUnie. Dat zet ik nu maar eens in mijn dagboek. Ik zet aan het eind van de avond de klok vooruit en ga naar bed. Mijn spieren zijn enorm stijf en ik voel mijn rechterenkel. Marjette komt pas na middennacht thuis.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 13 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.