week 15 - 2004

vrijdag 09 april 2004 16:35

Ik word vanmiddag geinterviewd door het blad Verbinding over mijn opvattingen over het project C2000. Er komt voor mij nieuwe informatie boven tafel. Ik overweeg daar schriftelijke vragen over te stellen. Eerst vandaag maar even laten bezinken. Aan het eind van de middag nog een gesprek met mr.drs. P.A. de Hoog, agrarisch jurist. Met hem spreek ik over wijzigingen van de pachtwet en de uitwerking van een door de Kamer aangenomen motie van mijn hand. Tineke zit vandaag de hele dag vast in de plenaire vergaderzaal i.v.m. de bespreking van het rapport Blok (integratie). Vandaag heeft collega Hirsi Ali in een column in het Ad zowel Tineke als collega Sterk verweten apartheid in het onderwijs voor te staan. Ongehoord zulke aantijgingen. Hirsi Ali wil het woord apartheid nog wel vervangen door verzuiling, maar dat schiet allemaal weinig op. In de media geeft ze ook nog aan dat van Aartsen niets over haar columns te zeggen heeft. Een ongrijpbare dame, die Hirsi Ali. Zowel voor haar collega's uit andere fracties als voor haar eigen fractie. Je vraagt je af of zoiets tot het eind van deze regeerperiode goed zal blijven gaan.

Zondag 4 april

Heerlijk een dag uitrusten. Dat heb ik hard nodig na een zware week. Vandaag ook naar de kerk geweest. Zo hoort dat op zondag. Mijn zwager Ad gaat voor in de kerkdienst. Hij werkt aan de TU in Kampen. Fijn om hem weer eens te horen. Dat was lang geleden. 

Maandag 5 april

Vroeg naar den Haag. Vandaag de hele dag een notaoverleg met minister Thom de Graaf over het kiesstelsel. De regering wil kiesgerechtigde burgers straks twee stemmen geven bij landelijke verkiezingen. Eén stem voor de landelijke lijst en één stem voor een districtslijst. Van de 150 kamerleden kunnen er dan 75 via de landelijke lijst binnenkomen en de andere 75 komen via de districtslijsten binnen. Ik ben kritisch over dit hele verhaal. Nog steeds denkt men de politieke cultuur via structuurwijzigingen te kunnen veranderen. Dat is - zo denk ik - een illusie. Mijn bijdrage in 1e termijn zal ik op de site zetten. Tussen de middag ontmoet ik nog mijn oud-collega Erik de Vries met zijn broer. Dat is van korte duur omdat de vergadering weer doorgaat. We vergaderen tot ca. 18.00 uur. In de loop van de avond ben ik weer thuis in Zwolle. 

Dinsdag 6 april

's-Morgens fractievergadering. Op het Plein voor de Tweede Kamer staan op een bepaald moment ca. 4000 mensen uit de scheepsbouwsector. Ik ga er ook heen en krijg samen met enkele collega's nog de gelegenheid om na minister Brinkhorst de menigte toe te spreken. De mensen vragen om steun van de overheid. Daar heb ik in december de Kamer al om een uitspraak om gevraagd. Ik sluit niet uit dat het er nu gaat komen. Zo niet, dan zal ik zelf voor een amendement gaan zorgen. Om 14.00 uur begint het vragenuurtje en regeling van werkzaamheden. Ik vraag zelf een VAO aan over de Hanzelijn. Dat zal volgende week gehouden worden. Dan kan ik mijn motie m.b.t. de tunnel bij Hattem-Zwolle indienen.   D66 is de onzekere factor hierbij. Het zou wat wezen dat nu de LPF zich bij ons gevoegd heeft, D66 zich van ons zou losmaken. Dan schieten we nog niets op. Bij de stemmingen stemt de fractie van de ChristenUnie voor het wetsvoorstel dat artikel 23 wil wijzigen ivm de samenwerkingsschool. Alle toezeggingen en garanties die zijn gedaan en gegeven bieden ons voldoende vertrouwen voor de uitwerking van dit geheel. Tegenstemmen zou schadelijker zijn geweest. Ik vertrek vanmiddag op tijd naar huis. 's-Avonds zet ik de eerste zinnen voor mijn lezing van morgen voor het jubileumsymposium van Concent op papier. Ik mag iets zeggen over de gevolgen van autonomievergroting voor schoolbesturen.

Woensdag 7 april

Omdat ik vanmiddag naar het symposium gaat, blijf ik 's-morgens thuis. Ik zit al vroeg achter de pc om mijn bijdrage verder af te maken. Ik heb de afgelopen weken me goed ingelezen, maar nu moet het wel op een rijtje gezet worden. Het lukt me om tijdig met mijn bijdrage klaar te komen. Ik ben er wel tevreden over. Tussen de middag haal ik Karen nog op bij school. Dat is uniek voor een woensdag. 's-Middags het symposium. Het is direct het jubileum van Ton van Leijen. Ik ben met professor van der Meulen uitgenodigd om te komen spreken. Professor Vermeulen is een onderwijsjurist die ik zeer hoog acht. Onze bijdragen sluiten goed op elkaar aan. Al met al is het een boeiend symposium. Aan de reacties te horen zijn de bijdragen goed gevallen. Tegen 19.00 uur ga ik weer naar huis. 's-Avonds even lekker niets, zoals wij dat noemen. Met Aron voor de buis om naar Deportivo-AC Milan te kijken. De uitslag van 4-0 kan ons wel bekoren.

Donderdag 8 april

Weer naar den Haag. Eerst bij het ministerie van Economische Zaken mijn paspoort ophalen. Er staat een visum in naar  Republiek Rusland. Zaterdag 17 april zal ik i.v.m. de Deltalancering met een drietal collega's naar Kazachstan gaan. Daar heb ik wel zin in. Ik ga 's-morgens eerst naar de procedurevergadering BZK. Om 12.00 uur een gesprek met Mariet Hamer (PvdA) en Edventure-directeur Ruud Gorter over de uitvoering van de amendementen Hamer/Slob. De minister schijnt het maar voor 1 jaar te willen doen. Dat was niet de strekking van de amendementen. Dat betekent dat we haar daar straks op zullen moeten aanspreken. De minister staat zelf op de voorpagina van Trouw in verband met mogelijke 'medeplichtigheid' als bestuurder aan de HBO-fraude. Volgens mij kan ze het beste maar zo snel als mogelijk een onafhankelijk iemand onderzoek naar haar rol laten doen. Dit soort zaken moeten niet boven de markt blijven hangen. Aan het begin van de middag wordt in de Kamer een jonge medewerker van het CIP (informatievoorziening) herdacht die bij een ongeluk is omgekomen. Haar familie en vriend zijn bij de herdenking aanwezig. Ik word vanmiddag geinterviewd door het blad Verbinding over mijn opvattingen over het project C2000. Er komt voor mij nieuwe informatie boven tafel. Ik overweeg daar schriftelijke vragen over te stellen. Eerst vandaag maar even laten bezinken. Aan het eind van de middag nog een gesprek met mr.drs. P.A. de Hoog, agrarisch jurist. Met hem spreek ik over wijzigingen van de pachtwet en de uitwerking van een door de Kamer aangenomen motie van mijn hand. Tineke zit vandaag de hele dag vast in de plenaire vergaderzaal i.v.m. de bespreking van het rapport Blok (integratie). Vandaag heeft collega Hirsi Ali in een column in het Ad zowel Tineke als collega Sterk verweten apartheid in het onderwijs voor te staan. Ongehoord zulke aantijgingen. Hirsi Ali wil het woord apartheid nog wel vervangen door verzuiling, maar dat schiet allemaal weinig op. In de media geeft ze ook nog aan dat van Aartsen niets over haar columns te zeggen heeft. Een ongrijpbare dame, die Hirsi Ali. Zowel voor haar collega's uit andere fracties als voor haar eigen fractie. Je vraagt je af of zoiets tot het eind van deze regeerperiode goed zal blijven gaan.   Ik ben in de loop van de avond weer thuis. Omdat ik net de bus had gemist (dank je wel, NS) neem ik een taxi naar huis. Ik heb geen zin om 30 minuten op de volgende bus te wachten.

Vrijdag 9 april

Vandaag is het goede vrijdag en herkenden we de kruisdood van Jezus Christus. Vanavond zal ik daarvoor ook naar de kerk gaan. Goede Vrijdag en Pasen zijn de mooiste christelijke feestdagen, naar mijn mening. Overdag werk ik nog wat thuis. Samen met collega Godelieve van Heteren (PvdA) stel ik schriftelijke vragen over C2000. Promp valt vanmiddag de  voortgangsrapportage C2000 op de digitale deurmat. Onze vragen betreffen zeer recente informatie die in de rapportage niet voortkomt. Kunnen we straks de antwoorden direct meenemen bij de bespreking van de voortgangsrapportage. Ik maak me grote zorgen over de voortgang van C2000, het digitaal communicatiesysteem voor zowel politie, brandweer, ambulance en marechaussee. 

Zaterdag 10 april

Deze dag zal ik nemen om lekker uit te rusten en met mijn gezin bezig te zijn. Voor de avond heb ik kaartjes voor FC Zwolle-AZ'67. Voor de eerste keer dit seizoen zal ik met Aron een wedstrijd bezoeken. Hij verheugt zich er al weken op.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 15 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.