week 22 - 2004

maandag 31 mei 2004 19:23

Om 11.00 uur begint een algemeen overleg met de ministers Remkes en Zalm en staatssecretaris Wijn over de regeringsplannen om de OZB te schrappen. Ik heb een kritische bijdrage. Het is een lange vergadering met een nog onduidelijke uitkomst. Snel door naar een overleg van de commissie LNV met minister Veerman over de destructietarieven. De commissie verhinderd dat deze tarieven verder verhoogd zullen worden. Daarna nog een overleg met minister Peijs over het treinongeval bij Amsterdam CS van afgelopen vrijdag. Op de tribune zit mr. Pieter van Vollenhoven aandachtig mee te luisteren en te schrijven. Ik vertrek iets voor het einde van de bijeenkomst. Ik moet namelijk voor een spreekbeurt naar Tiel.

Zondag 23 mei

Het is feest vandaag in ons gezin. Lotte viert haar 12e verjaardag. Waar blijft de tijd. We hebben een gezellige dag met haar en een aantal vriendinnen die op bezoek komen. Uiteraard gaan we vandaag ook nog naar de kerk met elkaar. In onze gemeente vieren we het avondmaal. Esther gaat 's-avonds nog naar Godfashion toe.

Maandag 24 mei

De wekker gaat om 05.45 uur af. Aron gaat met school op kamp (naar Duitsland) en we ‘mogen’ hem wegbrengen. Hij heeft er erg veel zin in. We zwaaien de hele club uit. Terug naar huis, samen koffie drinken, de beide ochtendkranten lezen en dan de rest van het gezin maar eens wakker gaan maken. Ik heb besloten vandaag niet naar den Haag te gaan (vergadering TCI). Er ligt te veel werk voor de rest van de week. En zo werk ik het grootste deel van de dag aan allerlei bijdragen. Ik ga ook nog hardlopen tussendoor. 's-Avonds naar Nijkerk voor een lezing. Ik ben gevraagd om te spreken over de vrijheid van onderwijs op de ledenvergadering van de Hervormde schoolvereniging. Ik spreek voor een aandachtig luisterend gezelschap en de bespreking verloopt ook goed. Fijn om dit te mogen doen. Rond 23.00 uur thuis. Met een fraaie bos bloemen. Daar kun je mee thuiskomen.

Dinsdag 24 mei

Naar den Haag. 's-Morgens zoals altijd eerst fractievergadering. Aan het begin van de middag ben ik nog aanwezig bij een petitieaanbieding. Daarna het vragenuurtje (met o.a vragen over steun aan het Noorden), regeling van werkzaamheden en de stemmingen. Ik heb daarna een algemeen overleg met minister Peijs over o.a. de toekomst van APK-keuringen. Gezien de resultaten van de afgelopen jaren vind ik dat we er niets aan moeten veranderen. Dit systeem werkt nu goed en kent veel draagvlak onder automobilisten. In de loop van de avond ben ik weer terug in Zwolle.

Woensdag 25 mei

Ik werk 's-morgens eerst wat thuis en ben tegen de middag in den Haag. Op het laatste moment is de agenda weer omver gegaan. Mijn avondvergadering is naar morgen verschoven. Ik kan vanavond dus toch nog naar huis. Dat is wel zo plezierig. Eerst moet er nog gewerkt worden. Om 12.15 uur een overleg met onderzoekers van de TCI. Vanaf 14.30 uur een vergadering over het nieuwe kiesstelsel. De zaak zit muurvast. Met name vanwege de opstelling van de VVD (intern verdeeld, weet nog niet wat men wil). Politiek gezien interessant. Al hoop ik dat er geen rare deals tussen CDA,PvdA en D66 gemaakt zullen worden. Je weet het niet bij dit onderwerp. Slecht dat er zo met ons kiesstelsel wordt omgegaan. Ik ren na afloop van de vergadering naar het station en zit iets over 19.00 uur in de trein. In de trein nog even telefonisch contact met mijn 'huisbaas' in den Haag, die me beloofd voor een volgende keer het bier koud te houden. 

Donderdag 26 mei

Vroeg naar den Haag. Daar ben ik om 09.00 uur. Eerst mijn post wegwerken. Daarna naar de procedurevergadering BZK. Daar spreken we o.a. af dat er definitief een rondetafelgesprek over het regeringsstandpunt over waarden en normen zal worden georganiseerd.  Daar ben ik blij mee. Om 11.00 uur begint een algemeen overleg met de ministers Remkes en Zalm en staatssecretaris Wijn over de regeringsplannen om de OZB te schrappen. Ik heb een kritische bijdrage. Het is een lange vergadering met een nog onduidelijke uitkomst. Snel door naar een overleg van de commissie LNV met minister Veerman over de destructietarieven. De commissie verhinderd dat deze tarieven verder verhoogd zullen worden. Daarna nog een overleg met minister Peijs over het treinongeval bij Amsterdam CS van afgelopen vrijdag. Op de tribune zit mr. Pieter van Vollenhoven aandachtig mee te luisteren en te schrijven. Ik vertrek iets voor het einde van de bijeenkomst. Ik moet namelijk voor een spreekbeurt naar Tiel. Daar ben ik precies om 20.00 uur. In Tiel is de ChristenUnie nog maar kort in het bezit van een eigen kiesvereniging. Het is nu belangrijk om mensen te vinden die de club willen uitbouwen. Ik hoop dat mijn bijdrage een vonkje heeft doen overspringen bij de aanwezigen. Op tijd in de trein naar huis. In Utrecht ontmoet ik collega en plaatsgenoot Co Verdaas. We reizen samen verder. Door een ongeval moeten we over Deventer treinen. En zo ben ik toch pas om 00.30 uur thuis. Een zware dag ligt achter me.

Vrijdag 27 mei

Om 09.00 uur ben ik op het politiebureau in Zwolle. Voor het werk, om misverstanden te voorkomen. Vanmorgen leg ik met mijn collega's Co Verdaas (PvdA) en Eddy van Hijum (CDA) een werkbezoek in onze eigen woonplaats af. We spreken met politie, brandweer en marechaussee over de implementatie van C2000 in deze politieregio. Het gaat hier allemaal erg goed. Dat verbaasd mij een beetje omdat dit niet het algemene beeld is. Toch fijn om te merken dat het ook ergens goed kan gaan. We spreken later op de morgen ook nog met het
college van Zwolle (+ de burgemeester van Kampen) over o.a. de nota ruimte. Al met al een zeer nuttig werkbezoek. 's-Middags met Marjette en mijn moeder ( die is de pinksterdagen bij ons) naar de binnenstad om inkopen te doen. Ik heb het allemaal wel een beetje gehad. Zo'n week gaat wel in je benen zitten. Aan het begin van de avond Aron opgehaald. Hij heeft een geweldige kampweek achter de rug. Het is voor hem nog niet over. Zowel hij als zijn zus Esther gaan dit weekend naar Opwekking (bij Elburg). Leuk dat ze daar heen gaan. Marjette brengt hem weg. Esther is 'middags al met iemand anders meegereden. 

Zaterdag 28 mei

Ik breng 's-morgens mijn moeder naar het station die vandaag mijn zusje in Hardenberg gaat opzoeken. Ik ga daarna door naar de studio van Radio Zwolle. Ik ben te gast in het programma Koffietijd van Sibrand Hofstra. Niet voor de eerste keer, maar het blijft leuk om zo een uur over het werk en mijn welbevinden daarbij te spreken. Ik heb muziek meegenomen van Iona, Michael W Smith en de pianist Jan Mulder. Het uur vliegt voorbij. 's-middags met Marjette nog even boodschappen gedaan en hardgelopen. 's-Avonds viert Lotte haar feestje. Een tuinfeest dat prachtig uitkomt met dit mooie weer. Met een half oog zie ik nog dat Nederland een oefeninterland van België verliest.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 22 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.