week 26 - 2004

zaterdag 26 juni 2004 15:48

We spreken ook nog over BNN. De Eerste Kamer verzet zich tegen een wetsvoorstel waar wij in de Tweede Kamer (met SGP en LPF) ook tegen gestemd hebben. Sommige collega’s (o.a. Halsema en Bakker) hekelen de opstelling van de Eerste Kamer. Ik merk op dat de Eerste Kamer ‘gewoon’ doet waar ze voor bedoeld zijn. Laten ze daar nu maar snel gaan stemmen. Na het overleg ben ik nog aanwezig bij een groepsbezoek van ChristenUnie-leden. Altijd leuk om met elkaar over het kamerwerk en de ChristenUnie te praten. ’s-Middags ook nog een overleg met minister Remkes over C2000. Ik erger me aan zijn oppervlakkige beantwoording. Dat laat ik aan het eind van het overleg ook merken. Remkes blijkt zich op zijn beurt geërgerd hebben aan uitlatingen van mijn kant in het dagblad Trouw van enige tijd geleden waarin ik aangaf dat hij de problemen bij C2000 niet moet bagatelliseren. We botsen verbaal met elkaar. Vervelend maar ik neem geen woord terug van wat ik gezegd heb.

Zondag 20 juni
 
Een zondag met de vaste ingrediënten. Een prima begin van de week. Mijn tweelingzus Joke met haar gezin is vandaag bij ons bezoek. Gezellig.
 
Maandag 21 juni
 
Op tijd naar den Haag. De hele dag activiteiten van de TCI. ‘s-Avonds wel naar huis.
 
Dinsdag 22 juni
 
‘s-Morgens eerst fractievergadering. We hebben alle tijd nodig en vergaderen zelfs tot 14.00 uur door. Onder meer afspraken gemaakt over stemgedrag. Alles overziend zullen we voor de 2e lezing van de grondwetwijziging vervanging bij zwangerschap en ziekte gaan stemmen. Ziekte had van ons niet bij gehoeven, maar met de proeve van een wetsvoorstel in de hand zien we voldoende waarborgen om dit straks strikt in te kaderen. ’s-Middags blijkt dat de VVD om niet geheel duidelijke redenen uitstel wil van deze stemming. ’s-Avonds een uitgebreid debat met minister van der Hoeven over de nota onderwijs, integratie en burgerschap. Een goed debat waar we in de toekomst de uitwerkingen van tegemoet kunnen zien. Ik overnacht in den Haag.
 
Woensdag 23 juni
 
Ik ben om 07.50 uur al weer op de fractie. Vandaag een paar inspannende debatten. Allereerst ’s-morgens over de bezuinigingen op het orkestbestel. Buiten krijgen we nog een petitie aangeboden, wordt er muziek gemaakt en mag ook ik de demonstrerende musici toespreken. Ik spreek me uit tegen de bezuinigingen (ook al bij de begrotingsbehandelingen in november vorig jaar gedaan) en geef aan dat we constructief mee zullen zoeken naar oplossingen voor de ontstane problemen. Stagiaire Mirjam Bikker heeft het onderwerp prima voorbereid. Dat is een steun in de rug bij dit onderwerp. We spreken ook nog over BNN. De Eerste Kamer verzet zich tegen een wetsvoorstel waar wij in de Tweede Kamer (met SGP en LPF) ook tegen gestemd hebben. Sommige collega’s (o.a. Halsema en Bakker) hekelen de opstelling van de Eerste Kamer. Ik merk op dat de Eerste Kamer ‘gewoon’ doet waar ze voor bedoeld zijn. Laten ze daar nu maar snel gaan stemmen. Na het overleg ben ik nog aanwezig bij een groepsbezoek van ChristenUnie-leden. Altijd leuk om met elkaar over het kamerwerk en de ChristenUnie te praten. ’s-Middags ook nog een overleg met minister Remkes over C2000. Ik erger me aan zijn oppervlakkige beantwoording. Dat laat ik aan het eind van het overleg ook merken. Remkes blijkt zich op zijn beurt geërgerd hebben aan uitlatingen van mijn kant in het dagblad Trouw van enige tijd geleden waarin ik aangaf dat hij de problemen bij C2000 niet moet bagatelliseren. We botsen verbaal met elkaar. Vervelend maar ik neem geen woord terug van wat ik gezegd heb. ’s-Avonds voetbalt Nederland tegen Letland. Ik zit met collega’s in de plenaire vergaderzaal bij de 1e termijn van de indieners van het wetsvoorstel rond de vaste boekenprijs. We zijn 22.15 uur klaar. Ik sprint naar mijn werkkamer, doe de televisie aan en zie de Tjechen tegen Duitsland scoren. Nederland heeft de kwartfinale toch gehaald. Op weg naar mijn logeerplek ontdek ik dat een deel van den Haag dat ook niet ontgaan is. Overal toeterende auto’s en opgewonden mensen. Het blijft maar een spelletje, mensen. Marjette belt me nog aan het eind van de avond. We praten wat bij via de mobiel. Ik zou nu graag bij haar zijn, maar het leven van een kamerlid en zijn echtgenote is soms hard.
 
Donderdag 24 juni
 
Een volle vergaderdag. ’s-Morgens op de fractie gewerkt en aanwezig geweest bij een sollicitatiegesprek. We zijn bezig vacatures op te vullen. Ik spreek ook nog met bezoekers van ChristenUnie Twenterand. Er gaan in een kort tijdbestek een groot aantal onderwerpen over tafel. De rest van de dag ben ik bezig met de Europese richtlijn water. Een belangrijk onderwerp. We (PvdA, CDA, VVD, SGP en ChristenUnie) vergaderen er 4 uur lang met staatssecretaris Schultz over. In mijn 2e termijn geef ik de staatssecretaris een compliment voor de deskundige wijze waarop ze de vragen heeft beantwoord. Dat geeft vertrouwen voor de uitwerking waar veel vanaf zal hangen. Bepakt en bezakt vertrek ik aan het begin van de avond naar huis. Met in mijn tas een brief van minister Peijs die aangeeft mijn motie over de Hanzetunnel niet te willen uitvoeren. De argumenten voegen weinig toe aan de eerder met haar gevoerde debatten. Daar heeft de Kamer met het aannemen van mijn motie wel een oordeel over uitgesproken. Deze brief nemen we dus niet voor kennisgeving aan.
 
Vrijdag 25 juni
 
Opnieuw naar den Haag. Alsof we er geen genoeg van krijgen. Iets over 07.00 uur sta ik op het NS-station te Zwolle RTV Oost te woord over de brief van minister Peijs. Ik zit live in de uitzending. We stoppen net op tijd. De trein komt het station binnendaveren en dat zou geluidsproblemen hebben opgeleverd. Ik ben om 09.00 uur al weer op mijn werkplek. De hele dag weer activiteiten van de TCI. Boeiend en vermoeiend. Aan het eind van de middag snel naar huis. In de trein wordt ik via de mobiel nog geïnterviewd door RTV Gelderland over de brief van minister Peijs. Ook Cobouw heeft al aan de telefoon gehangen. Mijn strijdlust valt de journalisten op. Tja, ik ben er niet voor niets zo lang mee bezig geweest. ’s-Avonds met Marjette naar het afscheidsfeest van mijn oud-collega Hans Messelink in Nunspeet. Leuk dat ik daar voor uitgenodigd ben. Ik zie en spreek veel oud-collega’s. Waaronder Emmie, die ik bij het weggaan beloofd heb een plaats in mijn dagboek te geven. En wat je beloofd heb ……
 
Zaterdag 26 juni
 
Lekker kunnen uitslapen. Dat had ik wel nodig. Verder aan de slag voor de TCI en de vergaderagenda van volgende week. We kruipen naar de vakantie. Vanavond wil ik klaar zijn om naar Nederland - Zweden te kunnen kijken.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 26 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.