week 27 - 2004

maandag 05 juli 2004 21:33

Vandaag de laatste kamerdag voor het reces. Omdat ik zelf nog ruim een week door moet werken (commissie TCI) heb ik geen vakantiegevoel. Het wordt een lange dag. Ik bezoek de procedurevergadering BZK. Volg de rest van de dag vele VAO’s. Er worden vandaag waanzinnig veel moties ingediend. Als fractie doen wij daar vandaag niet aan mee. Ik ga ook niet naar de parlementaire barbecue, die we eigenlijk niet zo mogen noemen omdat de kamer het niet organiseert. Wat een lange dag. ’s-Avonds zijn we druk met het voorbereiden van de stemmingen. Tineke is al naar huis. Haar dochter Tetta krijgt vanavond haar diploma. Daar hoort ze natuurlijk bij te zijn. André en ik redden ons wel. Ca. 00.15 uur zijn we klaar. Begint voorzitter Frans Weisglas nog met een toespraak. Er zijn mensen die er nooit genoeg van krijgen. Ik ben het zat. Wens na afloop een groot aantal collega’s een fijn reces toe en vertrek met een taxi naar mijn logeerplek. Het is slecht weer. Misschien maar goed dat ik nog even door mag werken.

Zondag 27 juni
 
Zondag, rustdag. Vandaag dit universele scheppingsgegeven optimaal in de praktijk gebracht. Heerlijk.
 
Maandag 28 juni
 
Naar den Haag. De hele dag bezig met de TCI. André en Tineke zijn vandaag ook in de Tweede Kamer aan het werk. Aan het eind van de dag wel naar huis.
 
Dinsdag 29 juni
 
Weer naar den Haag. In de trein lees ik onder andere de Zwolse Courant. Daarin staat een kritisch opinieartikel van Paul Blokhuis en mij afgedrukt over de CDA-plannen m.b.t. mobiliteit. Dit artikel staat vanwege een samenwerking met de GPD-bladen ook in het ND afgedrukt. ZO bereik je nog eens wat mensen. ’s-Morgens fractievergadering. ’s-Middags vragenuurtje, regeling van werkzaamheden en stemmingen. Daarna aan het werk met de door medewerker Pieter Grimwis aangeleverde teksten voor het debat met Veerman over de evaluatie van de vogelpest. Belangrijk om bij te zijn. Vorig jaar heb ik deze dierziekte zeer intensief beleefd en aan veel debatten meegedaan. Er is veel goed gegaan, maar er zijn ook wel wat kanttekeningen te plaatsen bij de wijze waarop er vorig jaar vanuit het ministerie van LNV leiding is gegeven aan de bestrijding van deze dierziekte. Ik probeer minister Veerman te verleiden tot wat ik dan maar ‘open reflecties’ noem. Het valt niet mee om hem eens wat kritischer over zijn eigen functioneren te horen spreken. Na afloop van het debat (circa 21.30 uur) ga ik nog even naar André toe. Hij is in de plenaire vergaderzaal aan het debatteren met minister Zalm over de voorjaarsnota. Rond 23.00 uur ben ik op mijn logeerplek.
 
Woensdag 30 juni
 
Tegen 08.00 uur ben ik weer op mijn werkplek. ’s-Morgens ben ik bij de vergadering van het Presidium. We vergaderen tot 12.00 uur. Op hetzelfde moment vergadert de Vaste Kamercommissie van Verkeer en Waterstaat over mijn verzoek (ondersteund door PvdA, D66, LPF, SP, GroenLinks en SGP) om een hoorzitting over de Hanzelijntunnel te organiseren. We leggen ons niet neer bij de brief van minister Peijs van vorige week waarin ze heeft aangegeven mijn aangenomen motie voor een tunnel niet te willen uitvoeren. De Vaste Kamercommissie gaat met mijn verzoek akkoord. In september zullen we dit onderwerp dus weer verder oppakken. ’s-Middags eerst de plenaire afsluiting van het debat over de vaste boekenprijs. Direct daarna een debat met Peijs over de hoofdlijnennotitie Mobiliteit. De hele commissie is erg kritisch over deze notitie. Dit schiet niet op. Ik heb het wel wat te doen met deze minister. Ze krijgt veel kritiek, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ze dat ook wel over zichzelf uitroept. Ik ben iets over 21.00 uur in Zwolle. Kan nog een groot deel van Nederland-Portugal zien. De uitslag van 0-1 roept bij mij geen protestgevoelens op. Nederland kan de Oranjevlaggen en andere attributen weer opbergen tot koninginnedag. Aron en Esther hebben op de jeugdsoos naar de wedstrijd gekeken en komen met een iets grotere kater thuis.
 
Donderdag 1 juli
 
We gaan al weer een nieuwe maand in. Vandaag de laatste kamerdag voor het reces. Omdat ik zelf nog ruim een week door moet werken (commissie TCI) heb ik geen vakantiegevoel. Het wordt een lange dag. Ik bezoek de procedurevergadering BZK. Volg de rest van de dag vele VAO’s. Er worden vandaag waanzinnig veel moties ingediend. Als fractie doen wij daar vandaag niet aan mee. Ik ga ook niet naar de parlementaire barbecue, die we eigenlijk niet zo mogen noemen omdat de kamer het niet organiseert. Wat een lange dag. ’s-Avonds zijn we druk met het voorbereiden van de stemmingen. Tineke is al naar huis. Haar dochter Tetta krijgt vanavond haar diploma. Daar hoort ze natuurlijk bij te zijn. André en ik redden ons wel. Ca. 00.15 uur zijn we klaar. Begint voorzitter Frans Weisglas nog met een toespraak. Er zijn mensen die er nooit genoeg van krijgen. Ik ben het zat. Wens na afloop een groot aantal collega’s een fijn reces toe en vertrek met een taxi naar mijn logeerplek. Het is slecht weer. Misschien maar goed dat ik nog even door mag werken.
 
Vrijdag 2 juli
 
Ik word ’s-Morgens vroeg gewekt door de bel. Mijn huisbaas is er niet. Ik kleed me aan en ga naar beneden kijken wie er voor de deur staat. Het blijken drie brandweermensen te zijn. Vanwege de overdadige regenval is er bij de benedenburen wateroverlast. Via het balkon van mijn huisbaas inspecteren ze een ander huis. Ze staan weer snel op straat, maar ik kom niet meer in slaap. Dan ga je toch ‘gewoon’ weer werken. Naar den kamer toe. Met veel koffie weet ik me nog wel een beetje wakker te houden. Om 10.00 uur vergadert de commissie TCI weer. Daar gaan we de hele dag mee door. Om 18.38 uur vertrek ik uit den Haag. Ik wil naar huis. De trein werkt vandaag goed mee. In Amersfoort word ik geïdentificeerd door een treinreiziger, die me pas in Zwolle vertelt op de ChristenUnie te stemmen. Ga daar mee door, is mijn advies aan hem. Uit zijn reactie maak ik op dat hij ook geen andere plannen heeft. Zo mag ik het zien. Marjette haalt me op bij het station. Fijn om weer thuis te zijn.
 
Zaterdag 3 juli
 
Lekker uitgeslapen. Ik heb op dit moment een chronisch slaaptekort. Dat haal ik in de vakantie wel weer in. Daar ga ik in ieder geval vanuit. Volgende week zijn we weg om deze tijd. Ik kijk er naar uit. Volgende week nog wel een hele week TCI. Ook neemt Lotte afscheid van de basisschool. Daar kan ik gelukkig wel bij zijn. Esther en Aron gaan nog een weekje met de jeugd van de kerk op kamp. Ik hoop dat ze een beetje goed weer zullen hebben.
 
Dit is mijn laatste dagboekbijdrage voor de zomervakantie. Eind augustus zal ik de dagboekdraad weer oppakken. Ik wens alle lezers een goede vakantie toe. Het ga jullie allen goed. Tot ziens.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 27 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.