week 24 - 2005

zaterdag 18 juni 2005 22:48

Geen week hetzelfde. Deze week stond opeens prominent op de agenda de weggelopen tbs-er. Zeker nadat bleek dat hij mogelijk iemand vermoord had. Zoiets gebeurt opeens en bepaalt dan voor een deel het nieuws en de Kameragenda. Het liep uiteindelijk uit op een spoeddebat. Minister Donner wist overeind te blijven, maar dat was op voorhand geen vanzelfsprekendheid. Overeind blijft ook nog steeds de coalitie. Al is ze het deze week niet gelukt om een aantal heikele vraagstukken op te lossen. Zowel met de wao als het mediabeleid voor de langetermijn zijn we nog even ver (weg) als vorige week. Het torentjesoverleg is weer helemaal terug. Met dit verschil met de tijd van paars dat ze er nu niet uitkomen.

Geen week hetzelfde. Deze week stond opeens prominent op de agenda de weggelopen tbs-er. Zeker nadat bleek dat hij mogelijk iemand vermoord had. Zoiets gebeurt opeens en bepaalt dan voor een deel het nieuws en de Kameragenda. Het liep uiteindelijk uit op een spoeddebat. Minister Donner wist overeind te blijven, maar dat was op voorhand geen vanzelfsprekendheid. Overeind blijft ook nog steeds de coalitie. Al is ze het deze week niet gelukt om een aantal heikele vraagstukken op te lossen. Zowel met de wao als het mediabeleid voor de langetermijn zijn we nog even ver (weg) als vorige week. Het torentjesoverleg is weer helemaal terug. Met dit verschil met de tijd van paars dat ze er nu niet uitkomen. Ook op het Europese erf ging het deze week niet naar wens. Nederland wist geen verandering aan te brengen in de hoogte van de bijdrage. De coalitie probeert redelijk ontspannen te blijven bij het mislukken van de Europese top. D66 hoopt, zo meldt teletekst, dat de Europese leiders nu wakker zijn geschud. Wat zijn dat voor een teksten. In tegenstelling tot de Luxemburgse voorzitter van de Europese top wil Nederland niet van een mislukking spreken. Wat het dan wel is, blijft onduidelijk. Volgende week is er weer een kamerdebat. Misschien dat we er dan achterkomen.
 
Ik hoop zelf ook ontspannen te blijven deze laatste kamerweken. Dat valt gezien de overvolle kameragenda niet altijd mee. Deze week een verscheidenheid aan debatten achter de kiezen. Dinsdag allereerst een overleg over het industriebeleid. Ik dien een motie in ter versterking van onze scheepsbouwindustrie. Gezien de ondertekening zal deze motie de eindstreep wel halen. ’s-Avonds een debat over de herindeling van Sassenheim, Voorhout en Warmond en de zogenaamde Utrechtse Heuvelrug. Daar zijn we tot 23.15 uur zoet mee.
 
Dinsdag ook nog een interview voor Netwerk (dat later op de avond wordt uitgezonden als ik het debat over de herindelingen heb) over het implanteren van chips (de rfid-techniek). Netwerk besteed aan dit onderwerp een volledige uitzending aan. Dinsdag ook een gesprek met Arie van der Veer en Ad de Boer van de EO. Een dag later met de dagelijkse leiding van de NCRV. Deze gesprekken gebruiken we (lees: mijn geweldige medewerker Swannet Westland) om onze notitie over mediabeleid verder aan te scherpen. Eind van de week is de notitie naar buiten gebracht (Krenten in de pap! Over de rol van de Publieke omroep in een veranderend medialandschap). Zie www.christenunie.nl voor de volledige tekst van de notitie.
 
Naast een overleg met Veerman over de walvisvangst, deze week ook een aantal onderwijsdebatten. Onder meer over het speciaal onderwijs. Eindelijk geeft minister van der Hoeven toe dat ze mijn aangenomen motie over de verkleining van de klassengrootte in het zmlk gaat uit voeren. Goed nieuws voor alle ouders, leerkrachten en leerlingen die dit aangaat. Ik heb er hard voor geknokt en ben trots op dit resultaat. RTL-4 Nieuws heeft deze week aandacht besteed aan dit onderwerp. Eindelijk eens aandacht van de media voor dit probleem. Dat werd wel eens tijd. Donderdag ook een aantal onderwijsdebatten. Ik wacht op de uitslagen van mijn kinderen Esther en Aron. Ze zijn allebei geslaagd, zo blijkt in de loop van de dag. Met de verjaardag van mijn echtgenote Marjette maakt dit donderdag 16 juni tot een topdag. Ik heb reeds weken geleden toestemming van André Rouvoet gehad om tijdig naar huis te gaan. Ondanks het spoeddebat over de tbs-er vertrek ik naar huis. Er zijn momenten in het gezinsleven waar je bij moet zijn. Dit is zo’n moment. Thuis volg ik wel via internet het debat (ik glip af en toe even weg uit de feestvreugde). Ook heb telefonisch contact. Gelukkig was mijn aanwezigheid geen vereiste, blijkt aan het eind van het debat. Het zou erg vervelend zijn geweest als dat anders was uitgevallen (bv bij een hoofdelijke stemming over een motie van afkeuring).
 
Vrijdag thuis gewerkt. ’s-Avonds nog een tuinparty. Het is gezellig en het wordt laat. En zaterdag heb ik het genoegen om al weer tijdig naar den Haag af te reizen voor onze vriendendag. Een paar honderd vrienden van de fractie zijn dan onze gast in het kamergebouw. Mijn zoon Aron gaat ook mee. Het komt er deze week wel allemaal even bij. Het is wel goed om te doen. De fractie kent ca. 6000 geregistreerde vrienden van de fractie met wiens steun de fractieondersteuning op peil kon blijven na de verkiezingsnederlagen. We zijn hen veel dank verontschuldigd.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 24 - 2005'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.