week 29 - 2005

zaterdag 23 juli 2005 14:45

De laatste dagen ben ik in het bijzonder weer geschokt door de situatie in Londen (donderdag en vrijdag) en Egypte (zaterdag). Deze gebeurtenissen maken ons duidelijk dat het echt ernst is met het terrorisme. En ook met de strijd die we daartegen moeten leveren. Dit kan ook niet voor Nederland zonder gevolgen blijven. We zullen onze rust moeten bewaren (Blair ging ons daarin opnieuw voor), maar wel alles doen wat in het vermogen van de overheid ligt om terrorisme tegen te gaan en eventuele aanslagen (moge God verhoeden dat ze er komen) adequaat aan te kunnen. Mij valt op dat mensen in mijn omgeving er redelijk kalm onder blijven. Vaak met de gedachte dat het in hun omgeving wel niet zal voorkomen. In Londen kunnen ze ons wel vertellen hoe abrupt je van die gedachte genezen kunt zijn.

Volgende week hoop ik definitief een drietal weken met vakantie te gaan. Dan kan ik tenminste niet meer achter de computer kruipen, mails beantwoorden, de telefoon opnemen, het nieuws nauwgezet volgen enz. Even afstand nemen. Dat lukt me niet echt als ik ‘gewoon’ thuis ben. De laatste dagen ben ik in het bijzonder weer geschokt door de situatie in Londen (donderdag en vrijdag) en Egypte (zaterdag). Deze gebeurtenissen maken ons duidelijk dat het echt ernst is met het terrorisme. En ook met de strijd die we daartegen moeten leveren. Dit kan ook niet voor Nederland zonder gevolgen blijven. We zullen onze rust moeten bewaren (Blair ging ons daarin opnieuw voor), maar wel alles doen wat in het vermogen van de overheid ligt om terrorisme tegen te gaan en eventuele aanslagen (moge God verhoeden dat ze er komen) adequaat aan te kunnen. Mij valt op dat mensen in mijn omgeving er redelijk kalm onder blijven. Vaak met de gedachte dat het in hun omgeving wel niet zal voorkomen. In Londen kunnen ze ons wel vertellen hoe abrupt je van die gedachte genezen kunt zijn. De vraag is wel wat je anders kunt doen.
 
Opvallend deze week ook de brief van Balkenende die in verschillende Europese kranten is afgedrukt. Zullen zijn adviseurs hebben daartoe aangezet hebben? Nederland meot weer terrein terug winnen in Europa. Zeer opvallend in deze brief zijn overigens de passages over de landbouwsubsidies. Minister Veerman zal daar niet blij mee zijn. Met een weinig zeggende brief naar de Tweede Kamer leek kort geleden de controverse tussen Veerman en Balkenende en Bot daarvoor bezworen. Dat lijkt maar van korte duur.
 
Ik ben deze week zelf nog met een aantal kleinere zaken bezig geweest. Maandag heb ik een overleg gehad in Hattem. Hoe kan het anders dan over de Hanzelijn. In het bijzonder de discussies rond de Zuiderzeelijn hebben bij veel betrokkenen (college, belangenorganisatie) vragen losgemaakt en daar hebben we over gesproken. Ik ben ook nog bij de overhandiging van een zo genaamd Plasmascherm geweest voor het Zonnehuis. Dit scherm is voor een deel bijeengelopen tijdens de Zwolse halve marathon en voor een ander groot deel geschonken door Mediamarkt. Ik heb deze overhandiging gecombineerd met een vergadering in het Zonnehuis. Dit in mijn hoedanigheid als waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht. Ik heb deze week ook nog gesproken met twee brandweercommandanten over de veiligheidsregio's. ’en onderwerp waar ik me in de Kamer ook mee bezig mag houden. Kort geleden heeft de Tweede Kamer twee belangrijke moties aangenomen om Remkes richting te wijzen in het verder opzetten van deze veiligheidsregio’s. Zeker opmerkelijk dat in de briefwisseling tussen de ambtelijke top van het ministerie en het veiligheidsveld met geen woord over deze moties en de daarbij behorende kamerbehandeling wordt gesproken. Wat moet je daar nu weer achter zoeken? Verder deze week veel opgeruimd en nog wat losse contacten gehad over diverse onderwerpen. Wat dat betreft hoef ik me met mijn portefeuilles nooit te vervelen.
 
En nu met vakantie. Het ga u allen goed.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 29 - 2005'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.