week 2 - 2006

zaterdag 14 januari 2006 20:22

Een stralende lijsttrekker Leonard Geluk omringd door de minister-president, enkele andere ministers en als ik het goed zag ook mijn collega Jan de Vries. Voor het CDA is het er op of eronder. Mogelijk was dat de reden dat Balkenende zo uithaalde naar de PvdA. Het is niet te hopen dat dit het refrein voor de komende weken wordt. Laat het vooral in de komende weken om de lokale politieke inhoud gaan.

Deze week stond weer helemaal in het teken van de uitzending van de militairen naar Afghanistan. Met dank aan vooral D66. Wie verzint een dergelijk scenario van besluitvorming? Daar zat in ieder geval weinig regie achter. Ik merkte in de afgelopen week om me heen dat veel mensen er de buik vol van hebben. Als je dan ook nog Boris Dittrich op televisie moet aanhoren, zou je er bij wijze van spreken spontaan buikloop van krijgen. D66 heeft zich finaal vastgedraaid. Dat leg je dan ook niet meer uit. Boris probeerde het nog nadat hij uit de Antillen was teruggekeerd. Wat mij en veel andere mensen betreft in ieder geval tevergeefs. Nu kan de Tweede Kamer eindelijk aan het werk.
 
Deze week voor een deel thuis gewerkt. Onder andere bezig geweest met het wetsvoorstel Tweede Fase. Daarvoor ook met mensen uit het onderwijs gesproken of gemaild. Onder meer een bezoek gebracht aan mijn eigen oude school. Ik ben er inmiddels al weer bijna 10 jaar weg. Leuk om daar weer eens een keer rond te lopen. Om mij niet bekende redenen is het wetsvoorstel van de kameragenda van volgende week afgehaald. Dan heb ik nog iets meer tijd om definitieve conclusies te trekken. Dit is voor mij overigens het echte werk. Diep de wetsvoorstellen induiken, spreken met mensen, afwegingen maken. Het zal de kranten niet halen, maar het gaat om zeer ingrijpende (onderwijs)wetgeving. Ik voel daarvoor een grote verantwoordelijkheid.
 
Woensdag in den Haag geweest. Als fractie hadden we een ontmoeting met ‘ChristenUnie-ambtenaren’. Ze kwamen uit alle hoeken en gaten opduiken. Leuk om op een informele manier eens met hen te spreken. Uiteraard zijn er grenzen aan dergelijke contacten. Dat wetende kun je wel iets voor elkaar betekenen. ’s Avonds aanwezig geweest bij de nieuwjaarsreceptie van de ChristenUnie in Zwolle. Lijsttrekker John van Boven en zijn mensen zijn er klaar voor.
 
Vrijdag naar Enschede geweest. Allereerst een ontmoeting op een katholieke brede (basis)school. Ik ben iedere keer weer geraakt door het grote enthousiasme waarmee mensen in het onderwijs werken. Dat spatte er hier ook vanaf. Leerlingen kunnen zelfs als ze al op het voortgezet onderwijs zitten op hun oude basisschool onder begeleiding hun huiswerk komen maken. ’s Avonds een politieke avond met o.a. een forumgesprek over onderwijs. Samen met Tymon de Weger ook de aftrap gegeven voor de campagne in Enschede. Lijsttrekker (en wethouder) Tymon de Weger en zijn mensen hebben daar de afgelopen jaren goed gewerkt geleverd. Ik hoop voor hen dat dit na maart kan worden voortgezet.
 
Zaterdag een deel van de dag aanwezig geweest bij de Nationale Gebedsdag in Zwolle. Zie www.nationalegebedsdag.nl. Fijn om daar met zoveel mensen te zijn.
 
Later op de dag zag ik beelden op televisie van de start van de campagne van het CDA in Rotterdam. Een stralende lijsttrekker Leonard Geluk omringd door de minister-president, enkele andere ministers en als ik het goed zag ook mijn collega Jan de Vries. Voor het CDA is het er op of eronder. Mogelijk was dat de reden dat Balkenende zo uithaalde naar de PvdA. Het is niet te hopen dat dit het refrein voor de komende weken wordt. In Zwolle werd kort geleden door de nestor van de gemeenteraad gewaarschuwd voor wat hij een vuile campagne noemde. Los van het feit dat hij zelf boter op zijn hoofd heeft, is deze waarschuwing terecht. Laat het vooral in de komende weken om de lokale politieke inhoud gaan. Ik heb daarom in een column in een plaatselijk blad voorgesteld om de vuilnis maar ‘gewoon’ bij de weg te zetten. Gelukkig wordt de vuilnis in ons land nog iedere week opgehaald.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 2 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.