3 april - week 14 - 2009

vrijdag 03 april 2009 20:12

Deze week weer een poging gedaan in mijn 'normale' ritme te komen. Dat was wel nodig na de hectiek van de weken van crisisoverleg. Het weekend gebruikt om fysiek wat bij te komen. Anders gezegd: wat extra uurtjes slaap gehad. Maandag een keer thuis gewerkt. Vooral mails beantwoord met vragen over het crisisakkoord. Deze week met name tijd genomen voor wat ik maar nazorg crisisakkoord noem. Ik vind het belangrijk om dat te doen. Mensen hebben ook recht op enige uitleg bij de gemaakte keuzen.

Naast het beantwoorden van mails is er in partijverband de mogelijkheid geboden om telefonisch met de ChristenUnie-fractie en ook minister Rouvoet van gedachten te wisselen over het crisisakkoord. Woensdag was er van 09.00 tot 21.00 uur een telefoonlijn voor open gesteld.

We hadden een schema gemaakt en ik heb een drietal uren achter de telefoon gezeten. Het eerste uur viel precies in de lunchpauze. Omringd door twee journalisten werd er dat uur niet gebeld. Haha. Alleen mijn voorlichter belde een keer met verdraaide stem. Hij begon over de auto (zijn auto!) die veel te zien geweest was in het portret dat EenVandaag afgelopen zaterdag van mij had uitgezonden. Hij vond de auto prima bij de ChristenUnie passen. Ik kon het telefoontje wel waarderen. Het was toch 1 april, nietwaar.

Later op de dag wel serieuze telefoontjes gehad. Degene die belden hadden hun huiswerk vaak goed gedaan. Zeer gerichte vragen over onderdelen van het akkoord. Begrijpelijk ook veel vragen over de verhoging van de AOW-leeftijd. Daarover heb ik ook veel mails ontvangen. Er is begrip voor deze ingrijpende maatregel, maar ook vragen over de precieze invulling. Daar zullen we de komende maanden ook scherp op moeten zijn. Dat luistert namelijk nauw.

Dinsdag voor het eerst sinds drie weken weer eens een fractievergadering voorgezeten. Daar was de afgelopen weken niet van gekomen. We hadden dit keer zelfs gasten uit Bonaire en België. Ik had voor de fractie gebak laten aanrukken. Dat had iedereen wel verdiend na de grote inzet in de afgelopen weken.

Donderdagmiddag ben ik naar het Obadjaberaad geweest in Utrecht. Het Obadjaberaad is een tweejaarlijkse ontmoeting tussen christenleiders, die in beslotenheid met elkaar dilemma's delen. Een plezierig gezelschap bij elkaar. Er waren mensen die vanuit de ziekenhuiswereld ons meenamen in de keuzen waar ze dagelijks voor staan. Ik heb zelf iets mogen vertellen over mijn ervaringen als fractievoorzitter van een regeringspartij.

Vrijdag zou ik eigenlijk met de fractie een werkbezoek in Limburg afleggen. Alles afwegende heb ik er voor gekozen deze dag toch anders te besteden. De fractie kon dus een keer zonder mij op stap. 's Morgens heb ik zelf eerst weer een groot aantal mails weggewerkt. 's Middags met vrouwlief op stap gegaan. Dat had ze wel verdiend na mijn grote afwezigheid in de afgelopen weken. Morgen zal ik een deel van het congres van Christenen voor Israël in Rotterdam bijwonen. Dan ben ik dus ook weer op stap. Het was vrijdag heerlijk weer. We zijn in Blokzijl en Giethoorn geweest. Heerlijk bijgekomen.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '3 april - week 14 - 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.